Здравейте,
Ще се опитам до колкото е възможно по-кратко да опиша ситуацията , от която възникна запитването ми...
През м. юни т.г. пътувах по личен въпрос до Холандия и когато кацнах там от Budget взех предварително запазената от мен кола. Част от дните на престоя ми, планувано преминаха в Германия. Един месец след като се прибрах в България, получих по пощата писмо от Budget, че им дължа сумата от 42 евро, която сума е за обработка на документите по извършено от мен нарушение на територията на Германия. Размера на сумата по нарушението и самите документи за него съм щял да ги получа допълнително, след като платя тези 42 евро. Платих си сумата по посочената от тях сметка и им изпратих по и-мейл банковия документ за плащането. След около два месеца ги подсетих отново по електронната поща за моя казус. Не последва никаква реакция от страна на Budget и след нови два месеца отново ги подсетих. До този момент нямам нищо получено в пощата а също така нямам и отговор на и-мейла.
Истината изисква да кажа, че тогава на аутобана преди Кьолн и през нощта една камера ми светна в лицето, но бях убеден, че е заснела движещия се непосредствено пред мен автомобил... Е, вероятно съм сгрешил, защото помня, че тогава погледнах скоростомера и той сочеше около 90-93 км. при разрешени 80 км/ч.
Естествените ми въпроси от „сценария”, който описах са:
Кога и какви неприятности бих могъл да очаквам от случката и ако имам такива в коя от гореизброените държави би трябвало да ги очаквам?
Предварително благодаря на компетентните и отзовали се на питането ми колеги.