Здравейте, преди два дни най накрая смених термостата и колата почна да си загрява нормално, но вчера като я покарах повече колата взеле в авариен режим. На място не искаше да се изфорсира над 3000 оборота, а в движение едвам изкачих баира. Когато пипнах маркучите и на двата кръга бяха доста надути. Загасях палих но не излезе от авариен режим. Днес сутринта никакви проблеми колата си върви без проблеми като самолет докато не загря и пак наду маркучите и я прибрах в гаража. Искам да попитам тя сама се обезвъздушава нали? Като сменихме термостата я оставихме да загрее и няколко пъти отворихме капачката на разширителния съд докато отпусне маркучите. Дайте съвет какаво да гледам от къде може да идва проблема?
Е 270 Надува маркучите и влиза в авариен режим
Started by iliqn87, 29 Nov 2014 - 21:27:35
17 replies to this topic
Posted 29 November 2014 - 21:27
Posted 29 November 2014 - 23:27
По принцип сама трябва да изкара въздуха но отвори капачката и я остави да загрее хубаво така трябва да го изкара.
Posted 30 November 2014 - 13:12
Колеги днес ново 20.Аварийният режим е бил от ЕГР клапана. Закачихме колата на стар диагноза и даде грешка в ЕГР клапана изтрихме я и всичко заспа. Обаче колата когато загрее не иска да пусне перката за охлаждане. До нея отива ток, клемите на буксата бяха клеясали и ги напръскахме. Вдига до 97-100 градуса и пак не се включва. Термостатът е нов заедно с датчика на температурата. На колко градуса трябва да се пуска перката. и нормално ли да стои малко преди 100 и да не се включва.
Posted 30 November 2014 - 20:07
Никой ли не знае на този мотор на колко градуса се включва перката?
Posted 19 May 2015 - 14:41
Колега с аварииния режим и аз се мъча вече година и половина и нямам решение . Аз съм 270 ЦДИ , разликата е само че минах през ЕГР клапан и дебитомер и няма промяна и още куп неща по двигателя , дано някой колега даде решение
<Мерника от пред... и газ до ламарина > ....
Posted 20 May 2015 - 21:33
Колега с аварииния режим и аз се мъча вече година и половина и нямам решение . Аз съм 270 ЦДИ , разликата е само че минах през ЕГР клапан и дебитомер и няма промяна и още куп неща по двигателя , дано някой колега даде решение
Какво записва колега и кога влиза в режим? Какво друго по двигателя сте правили/сменяли? Да не записва регулиране налягането на пълнене, твърде голямо?
Posted 21 May 2015 - 06:47
Колеги при мен беше излязла грешка на ЕГР клапана. Изтрихме я и всичко се оправи, а относно надуванет- те маркучите на мерцедесите трябвало да са малко по - издути.
Posted 21 May 2015 - 07:26
При мен ниско ниво на налягане на горивото. Сменено е всичко (дюзи 5 на борй , регулатор на налягането 3 пъти , дебитомер , махнат ЕГР , помпа в резервоара ) .Мисля че проблема е в ГНП , но няма как да го хвана на диагноза това . Някой има ли представа дали се рициклират тези помпи или направо нова . Съжалявам колега ,че спамя по твоята тема , но за да не отварям нова .
Posted 21 May 2015 - 18:55
хваща се на диагностика
и тези работи дето си сменил нови ли са или
от морга
Posted 21 May 2015 - 20:20
Е явно това 270 цди не е направено да му се сменя термостата
то и аз така проблеми 2 дни колата на паркинг докато не закачихме на диагностика и се видя, че няма синхрон между валовете и то от разместена букса на датчика на разпределителния вал. Иначе аз като го смених сипах антифриз и помпах на големия маркуч към радиатора докато не спряха да излизат мехурчета други проблеми с обезвъздушаването не съм имал дори и нивото на течността не е спадала след това. Иначе не знам на колко трябва да пуска перката само знам че термостата пуска към радиатора от 87С°(или 92С° зависи от модела) а при 102С° е напълно отворен.
Edited by frxbg, 21 May 2015 - 20:22 .
Posted 22 May 2015 - 07:42
Всичко е ново без дюзите са рециклирани на bocsh
Posted 22 May 2015 - 09:12
Всичко е ново без дюзите са рециклирани на bocsh
А опита ли без горивен филтър и примерно да дърпаш нафтата директно от шише или туба защото ако е абсолютно същия двг като моя няма помпа за ниско налягане в резереоара а директно тази отпред си дърпа горивото и ало имаш разни мизерии (като при мен) в резервоара или на цедката на сондата може да те ебават. Та така, че ако не си опитай директно от шише.
Posted 22 May 2015 - 09:42
ами аз имам помпа в резервоара , даже е сменена преди 8 месеца и е изчистен резрвоара , не съм пробвал с нов филтър да видя . Е270 ЦДИ 2003 година е
Posted 22 May 2015 - 11:44
Явно наистина при 211-та е малко по-различен мотора не знам дали ако и закачиш шише към входа на филтъра ще си дърпа нафтата, но нищо не ти пречи да опиташ
. А иначе щом казваш, че от 2 години го имаш този проблем предполагам,че за толкова време си сменил горивния филтър. Добре а пробвал ли си като откачиш входа на филтъра и подадеш контакт дали тръгва нафтата да не е някое реле бушон и тн.
Posted 22 May 2015 - 19:05
клапана преди ТНП то проверяван ли е
със смучене нищо няма да стане
системата е предвидена да има налягане от помпата в резервуара
ако и този клапан е наред
сменяй рейката това е онази тръба от която
излизат тръбите за дюзите
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage