Фланци за лети джанти +/--
Започната от ENOXELA, 24 фев 2007 - 10:35:00
8 мнения по тази тема
Публикувано 24 февруари 2007 - 10:35
Въпроса е когато се монтират фланци за корекция на офсета, как да се предодврати развиването на болтовете и евентуано изпадане на джантата?
Ако някой е карал с фланци нека сподели опит и имал ли е проблеми, като разбити болтове, изпаднала джанта и тн.
Решението на проблема с (шпилки) не седи на дневен ред. Твърде е сложно за испълнение.
Ако някой е карал с фланци нека сподели опит и имал ли е проблеми, като разбити болтове, изпаднала джанта и тн.
Решението на проблема с (шпилки) не седи на дневен ред. Твърде е сложно за испълнение.
Публикувано 24 февруари 2007 - 10:55
Той и на теб ли ги е обещал фланцитекога успя да ги намериш тия фланци? Аз още чакам S-Klasika да ми отговори за неговите...
А ти за кои болтове питаш?
Тези, които държат фланеца към главината? те , като се завият, главите им са на едно ниво с външното чело на фланеца - на тази повърност, на която ляга джантата - и съответно джантата не им позволява да бягат навън.
Колко мм офсет добави?
И има ли някакви странични усещания - при завой, например.
И визуално как е ?
Вени не съм ги монтирал още така, че нищо намам за споденяне
Много се чудя дали, да слагам фланци, защото имам опасения, да не ме изпревари някоя гума и, да потроша колата.
Публикувано 24 февруари 2007 - 12:56
Значи шефе ето ТУК съм ти нарисувал набързо за фланците.Най-трудно се намират тези на третата драсканица.Почти никой не си играе да ги прави понеже са по-трудни за изпълнение.
На първата се вижда как джантата ляга с отвора си върху главината и в действителност самата главина носи тежестта предадена от джантата чрез централния отвор.
На втората се вижда един обикновен фланец.Е там вече цялото радиално натоварване се поема от болтовете,което хич не е хубаво.
А на третата виж как самия фланец си влиза на главината,отгоре е джантата но тя си ляга пак на борда на фланеца и вече радиалното натоварване се предава от джанта-фланец-главина.Болтовете не изпитват радиално,а основно аксилно напрежение.
Така че този вариянт е най-добрия,ама освен някой стругар,няма кой да ти свърши работа.
На първата се вижда как джантата ляга с отвора си върху главината и в действителност самата главина носи тежестта предадена от джантата чрез централния отвор.
На втората се вижда един обикновен фланец.Е там вече цялото радиално натоварване се поема от болтовете,което хич не е хубаво.
А на третата виж как самия фланец си влиза на главината,отгоре е джантата но тя си ляга пак на борда на фланеца и вече радиалното натоварване се предава от джанта-фланец-главина.Болтовете не изпитват радиално,а основно аксилно напрежение.
Така че този вариянт е най-добрия,ама освен някой стругар,няма кой да ти свърши работа.
Публикувано 24 февруари 2007 - 17:44
А,точно...
Ето виждат се фланците с бордове.Ако се използват такива проблеми няма да има,но ако са обикновенните "дебели шайби" с дълги болтове си е направо опасно.
Ми шефе що не минеш през някой стругар и да ти ги направи.Особенно с тази документация която си изровил няма да имаш никакви грижи.
Ето виждат се фланците с бордове.Ако се използват такива проблеми няма да има,но ако са обикновенните "дебели шайби" с дълги болтове си е направо опасно.
Ми шефе що не минеш през някой стругар и да ти ги направи.Особенно с тази документация която си изровил няма да имаш никакви грижи.
Публикувано 25 февруари 2007 - 20:59
http://www.adventure...o.tuning.bl.php
интересни бъзикни има тука... фланците тука са с бордове..ама цените за бройка ли са,не знам...
интересни бъзикни има тука... фланците тука са с бордове..ама цените за бройка ли са,не знам...
Blood, Sweat and Diesel !
Публикувано 25 февруари 2007 - 23:46
къв ще да е , приличен фланец преди време излизаше 150 кинта парчето
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 26 февруари 2007 - 00:03
Аз ли съм кьорав или тук са 27$ комплекта???
.
Публикувано 26 февруари 2007 - 09:28
ALEXONE, знаеш че 190-ката я карам с фланци втора година и нямам никакъв проблем. Моите съм ги поръчвал лично при един приятел. Ако те интересува нещо повече пиши на лс или ми звънни.
Най-доброто или нищо!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА