Здравейте, колеги, един приятел има w202 '95 и иска да направи така, че като стъклата са му свалени (предните, защото задните не са ел.) и заключи колата с дистанционното да се вдигат стъклата. Знам, че това ставаше през комфорт модула и да кажете къде да го търсим( знам, че обикновено е под арматурното табло, но при Мерцедес може да не е там за това питам), ако можете да дадете някакви насоки. Също така въпросът е дали тази функция я има на модела преди фейс-а, защото неговата е такава.
![Снимка](https://static.mbclub.bg/forums/uploads/profile/photo-thumb-25713.jpg?_r=1384933918)
Вдигане на предните стъкла с дистанционното за централнотоВдигане на предните стъкла с дистанционното за централното
Започната от AMG-6.3, 01 окт 2014 - 11:27:19
9 мнения по тази тема
Публикувано 01 октомври 2014 - 11:27
Публикувано 01 октомври 2014 - 13:38
Здравейте, колеги, един приятел има w202 '95 и иска да направи така, че като стъклата са му свалени (предните, защото задните не са ел.) и заключи колата с дистанционното да се вдигат стъклата. Знам, че това ставаше през комфорт модула и да кажете къде да го търсим( знам, че обикновено е под арматурното табло, но при Мерцедес може да не е там за това питам), ако можете да дадете някакви насоки. Също така въпросът е дали тази функция я има на модела преди фейс-а, защото неговата е такава.
Предполагам, че с този комфорт модул, цитираш някой автомобил от VAG групата. За съжеление при Мерцедес не съм виждал тази екстра.
The Best or Nothing
Публикувано 01 октомври 2014 - 14:58
Модула се намира под задната седалка,но рядко се срещат такива модели.Тези които са само с предни ел.стъкла,изобщо нямат.Лесно и евтино е да се постави допълнителен блок за управление.Всички които се занимават с аларми,знаят за какво става въпрос
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 01 октомври 2014 - 21:00
Аз също съм само с две ел.стъкла,но при мен след задържане на бутона за заключване се вдигат стъклата и се затваря люка.Когато отключвам и отново задържа бутона се свалят автоматично.Ако твоя приятел е с инфраред ключ,би трябвало и той да има тази опция.Възможно не всички да имат този комфорт модул,като мен,но нека пробва със задържането на бутона.
Този пост е редактиран от DEOdriver: 01 октомври 2014 - 21:02
Публикувано 12 октомври 2014 - 21:26
Аз нямах ел стъкла, след като монтирахме за предните врати си поставих такъв комфорт модул.До колкото знам цените зависят от това за 2 или 4 прозореца искаш да управлява той.
Публикувано 10 май 2015 - 15:42
Здравейте колеги,
Аз също искам да си поставя такъв модул,дали някой от вас може да даде схема на конзолата с бутоните за стъклата защото незнам кой кабел къде да е
Аз също искам да си поставя такъв модул,дали някой от вас може да даде схема на конзолата с бутоните за стъклата защото незнам кой кабел къде да е
Публикувано 17 май 2015 - 13:24
Благодаря колега.
Поздрави.
Поздрави.
![;)](https://static.mbclub.bg/forums/public/style_emoticons/default/wink.png)
Публикувано 20 май 2015 - 18:56
Моята е същата (95г. само с предни ел.стъкла). Когато ми монтираха алармата ме попитаха искам ли тази екстра - да се вдигат стъклата при заключване, се съгласих. Нямам спомен да са бъркали в багажника тогава, екстрата си работи. Трябва да се внимава - на панела с предпазители в багажника трябва на втора позиция да има предпазител. Когато няма такъв, стъклата се вдигат от бутоните, но не и с дистанционното на алармата. Лесно се прави грешка понеже този панел е доста празен (има само два или три предпазителя от общо 8-10 гнезда) и няма хартиено описание на тези предпазители (бройките са по памет, затова са неточни).
Между другото, при задни стъкла с манивели се получава допълнително удобство да оставиш 1см за проветряване когато е на паркинг и няма наблизо апаши.
Този пост е редактиран от ikarlo: 20 май 2015 - 18:59
Публикувано 26 май 2015 - 12:26
Моята е 95г. и си е с тази екстра фабрично когато прозорците са свалени до долу задържаш бутона на ключа за 2-3 сек.и се дигат и се заклучва колата
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни