Здравейте колеги, от скоро съм горд собственик на W203 купе май месец 05г. Искам да ви помоля за малко помощ,съвет и тн.
Дава ми като грешка ESP-то но триъгълничето не свети,а ESP-то работи като мина през неравност или дупка ми изписава,че ESP-то не работи вече и да посетя сервиз,но пак не ми свети триъгълничето и ESP-то не работи вече, закачих я на компютър и даде като грешка датчик ъгъл на волана. Закарах я при един познат,ако може да го оправи, но и той не успя,а сега вече ми свети и ABS-а като запаля колата, натискам бутона на ESP-то тя си прави някакъв тест и всичко тръгва и след малко пак ми дава като грешка ESP-то и то пак работи и така същият цикъл.... Предполагам,че това струва доста пари като ново до колкото ми обясниха и темпо-мата върви с него и това управлявало почти всичко. Дайте съвет къде да отида да го погледнат, дали може да се оправи или да купувам нещо втора употреба.Извинявам се,ако е имало такава тема,но не успях да открия.
Благодаря предварително
Датчик ъгъл на волан W203
Започната от SLR6.3, 20 сеп 2014 - 20:43:36
4 мнения по тази тема
Публикувано 20 септември 2014 - 20:43
Публикувано 21 септември 2014 - 08:14
Скъпи са датчиците за ъгъла на волана и са няколко модела. Дай шасито и ще ти кажа оригиналния номер, който трябва да търсиш, а и цената на нов, да направиш сравнение. Щеше да е много добре, ако кажеш каква грешка записва модула...и все пак пробвай да навиеш пълен ляв, а след това пълен десен волана и да го изправиш в положение, гумите напред. Така се инициализира датчика, след откачане на акумулатора да речем. Има и пътен тест, който се прави за калибрирането на този датчик, но какво трябва да се направи, зависи от грешката, която записва.
P.S. Има вариант и за ремонт, но трябва да се отвори и да се види, къде е проблема.
Този пост е редактиран от CarlBenz: 21 септември 2014 - 08:19
The Best or Nothing
Публикувано 21 септември 2014 - 09:25
При мен този датчик беше около 240лв (по спомени). От БалканСтар го взе майстора ми тогава, но не си спомням със или без тстъпка беше тази цена.
Публикувано 21 септември 2014 - 12:36
Ще го снимам и ще ви покажа,но грешката която я изписва е ESP-то, закачвах я на компютър и дава този датчик, намирал се под аербега на волана. Отваряха го и като се напръска с шпрей за платки се оправя и след малко пак дава тази грешка, а вече и ABS-а го дава преди не го даваше. Благодаря за сега
Публикувано 21 септември 2014 - 14:34
В грешката се съдържа и подгрешка, която за всяка повреда е различна и ориентираща. За това питах за точната грешка. Цената на нов датчик е 776,00лв. Вгражда се още и в A-Class W169 купе, както и в B-Class W245 купе.
The Best or Nothing
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни