Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Mercedes W202 C220 Cdi свети BAS/ESP

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 WiCkEd donE

WiCkEd donE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 18 юли 2014 - 15:18

Здравейте колеги, свети ми лампата за ESP-то помислих си ,че стоп-машинката е издала багажа,но гледах няколко клипа в един сайт и забелязах ,че като се прецака стоп-машинката заедно с BAS/ESP светва и ABS още при самото запаване.Някои път може и да не светне няколко дена друг път светва със самото запалване на двигателя с две думи свети когато си иска.Пробвах с друг сензор за напречно ускорение след няколко часа пак светна.Имам чувството,че повечето пъти когато светне е порати причината на по рязко тръгване или изпреварване.Също така ми казаха,че имало и сензор за ъгъла на завиване имало вариант да е от него.Изкам да попитам някои дали е има същия проблем и как го е отстранил и давайте съвети.

Благодаря предварително.

• 0

#2 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 18 юли 2014 - 15:40

При мен беше стоп-машинка. След време светна пак и беше АБС-сензор на предно дясно колело. (Поне така си го спомням)

• 0

#3 niki7111

niki7111

BBQ chef

• Замразено членство
  • 1012 Мнения:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    c180 S202 97.-продадена
    Seat Leon 04г.- продадена
    Audi A3 01.-продадена
    E320 4matic 00г.-ex.
    Hyundai Tucson 4х4 05г.
    Hyundai Santa Fe 4x4 V6-new
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 юли 2014 - 18:39

При W202 обикновено е стоп машинката.

Но както казва Blond маже и abs сензор да е.

Със Стар диагноза ще се хване проблема.

Така само гадаем,това ли е или не е това.

Еди съвет за тест: вдигни с колата висока ,но разумна скорост на участък без други движещи се автомобили и натисни ряско спирачката.Ако усетиш,

че ABS-са сработва,но BAS-са не Те кара "да захапеш"волана и да спреш почти мигновено на място - стоп машинката не работи.

Когато стоп машинката не работи изключва всички спомагателни системи като BAS,ETS,ASR и ESP,но не и ABS.

Поне при мен така беше.

След диагностика и смяната й всичко си работи перфектно.

• 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

#4 WiCkEd donE

WiCkEd donE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 18 юли 2014 - 22:49

Имал съм такава ситуация да спра изванредно, ABS сработва,но това BAS не го знам какво е изобщо,но мисля,че стана както казваш кара те да захапеш волана.И да прави сте без диагностика трудно ще стане.Niki7111 аз съм от София и гледам,че и ти си от София можеш ли да ми препоръчаш добър диагностик със Стар диагноза.

Благодаря за бързите отговори.

• 0

#5 WiCkEd donE

WiCkEd donE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 18 юли 2014 - 22:59

И трябва ли да отида когато е светнала лампата или няма значение,защото тя си свети когато иска обаче светне ли после не гасне трябва да загаса двигатела и пак да го запала,но някои път и това не помага.

• 0

#6 niki7111

niki7111

BBQ chef

• Замразено членство
  • 1012 Мнения:
  • Автомобил:
    c180 S202 97.-продадена
    Audi A3 01.-продадена
    E320 4matic 00г.-ex.
    Hyundai Tucson 4х4 05г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юли 2014 - 06:48

Задължително да е Стар диагноза и диагностика да знае какво прави с нея.

Не препоръчвам никой на никого вече,че"майсторите"се оакват и се чувствам кофти в последствие.Разбираш ме,нали?

Потърси в Нета има няколко добри сервиза в София които имат Стар диагноза.

Контролната лампа е да ти напомня,че има някакъв проблем който вече е записан в компа на колата.Даже ида отстраниш

проблема механично трябва да го изчистиш и като грешка в компа иначе винаги ще си свети.

Ако не си я "чел"с диагностика го направи.Може да има и други скрити грешки и проблеми.

Като си от София защо не дойдеш на някоя от сбирките на клуба?Утре имаме сбирка.От дума на дума докато си пием кафето някой маже да Ти

помогне със съвет повече от мен.Пичове сме и не хапем,а сбирките са като наркотик.Пристрастяваш се.

• 2

#7 WiCkEd donE

WiCkEd donE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 11 август 2014 - 03:14

Здравейте,извинявам се,че пиша толкова късно,но ходих на диагностика и ми казаха,че съм нямал връзка с CAN модул,каза ми,че причината за това може да бъде протрит/прекъснат кабел.Възможно ли е ?niki7111 при теб като е дефектирала стоп-машинката само BAS/EPS ли светеше или BAS/ESP и ABS ?Хрумна ми идея ако все пак сменя стоп-машинката тя не е толкова скъпа,възможно ли е да се оправи?

• 0

#8 niki7111

niki7111

BBQ chef

• Замразено членство
  • 1012 Мнения:
  • Автомобил:
    c180 S202 97.-продадена
    Audi A3 01.-продадена
    E320 4matic 00г.-ex.
    Hyundai Tucson 4х4 05г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2014 - 06:45

ABS-са не светеше,но всичко друго да.Не работеха стоп светлините и трите.Ако диагнозата е Стар и е показала CANмодул значи е това.

Стоп машинката,ако си решил да я сменяш преди всичко я провери дали наистина е за смяна с пробна лампа или мултицет.Откачи и двете букси от нея и пробвай едно по едно всички крачета.Трябва да е монтирана в гнездото на педала.Монтира се и се демантира със завъртане.Ако я свалиш ще бъде заключена и няма да мажеш да я натикаш на ръка.Може и да я отвориш нищо страшно има пружинки и обикновени котактори.Лесно е, но много внимавай.

Огледай за нагорели контакти,почистваш,подреждаш и сглобяваш.Дават ли контакт всичко е на ред с нея.

При CAN-на не мога да помогна"козата си сака пръч".

• 0

#9 WiCkEd donE

WiCkEd donE

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 11 август 2014 - 23:43

С мултицета на зумер ли да я проверя или на съпротивление?

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни