Предни амортисьори CLK200 K,1999
Започната от alex_bs, 07 юли 2014 - 12:08:50
20 мнения по тази тема
Публикувано 07 юли 2014 - 12:08
Добър ден колеги. Горните тампони на предните ми амортисьори са разбити и искам да ги сменя, но след дълго ходене по магазини за авточасти разбрах, че само тампони няма(което доста ме съмнява). При проверка от мен в TecDoc откривам разни ремонтни комплекти, като един от тях досущ прилича на това което ми трябва. 2023200256 (монтажен комплект, амортисьор) му е номера и името, Но пише, че е за задна ос. Дали някой колега може да провери номера и да каже дали наистина и за задна ос. Другото което виждам е 2033200273 (ремонтен комплект, опора макферсон) може ли да го проверите и него.
Много ви благодаря за помощта
Много ви благодаря за помощта
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”
Публикувано 07 юли 2014 - 12:20
Нещо те баламосват...не вярвам проблема да е в тампоните,те са само едни гумички дето се стягат да не лежи на желязо...трябва да са изгнили съвсем или да ги няма за да тропа оттам.Струват левче
П.п.Никакъв макферсон нямаш...
П.п.Никакъв макферсон нямаш...
Този пост е редактиран от mitkofitnes: 07 юли 2014 - 12:21
Публикувано 07 юли 2014 - 15:59
Аз проблема го виждам, че е в горните тампони. От там си трака и около тях в двигателният отсег е кално, което според мен означава, че не са наред тампоните.
Колкото до макферсона, знам че нямам, просто в тек дока така излиза, за това моля някой колега с достъп до етка(или другата за която не се сещам името и в момента) да провери номерата или ако може да ми даде оригинални.
Иначе тия вторите от предния ми коментар ги проверих и излизат 130 лв, най-евтините, което за две гуми, няколко шайби и болтове ми се вижда страшно много. На картинките си изглеждат тампони, но не мога да преценя дали са тези които ми трябват, защото не съм виждал оригиналните свалени как изглеждат.
Публикувано 07 юли 2014 - 16:17
Аз имах преди години същият проблем и купувах такива тампончета за по лев-два.В последствие се оказа проблем с амортесьора...все пак искам да ти помогна.
Публикувано 07 юли 2014 - 16:35
Горният тампон според мен е за смяна и съм сигурен, че тропа от там, може и амортисьора да си е отишъл, но тампона ми е по-голяма болка.
Благодаря за отговорите, Колега. Дали имаш спомен как се казват тия тампони, от къде си ги взел или някъв парт номер?
Този пост е редактиран от alex_bs: 07 юли 2014 - 16:40
Публикувано 07 юли 2014 - 16:51
Взех ги от обикновен магазин за авточасти като обясних и ми ги дадоха и са еднакви отпред и отзад.
Публикувано 07 юли 2014 - 17:14
Аха Благодаря, утре ще проверя пак. Все пак ако някой може да ми даде парт номер, ще съм много благодарен.
Публикувано 07 юли 2014 - 18:13
Дай ВИН номер на автомобила.<br /><br /><br />Sent from my iPhone using Tapatalk
Оригинални масла и дюзи на Мерцедес http://olx.bg/ads/user/107p/, Диагностика.
Публикувано 07 юли 2014 - 19:24
Не се самозаблуждавай, тампони-мампони. ЦЛК-то тропа от амортисьорите, минал съм по тоя път, вземи си нови хубави и забравяш, докато колата е твоя
Публикувано 07 юли 2014 - 19:39
А2023200256 ремонтен комплект вече не се води в официалния каталог на Мерцедес,
вече не се продава, въпреки това може и да се намери някъде някакъв заместител .
А2033200273 не се вгражда във W208 .
Прикачени файлове
Публикувано 07 юли 2014 - 20:54
Много ти благодаря, Колега. Точно това ми трябваше. Само едно въпросче: това "44" е само цял комплект или ги има и отделно само тампоните със собствени парт номера. Още веднъж много ти благодаря за информацията. Лека и спокойна вечер, Колеги!
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Този пост е редактиран от alex_bs: 07 юли 2014 - 21:00
Публикувано 08 юли 2014 - 01:05
"44" е парт номера на ремонтния комплект от всички джаджи .
Въпреки че и те си имат номера не се продават отделно,
в комплекта са си .
Ето и един АМ номер, Manufacturer MEYLE Number 014 740 0002 .
Звъниш по телефона на вносител, казваш номера и
питаш за наличност и доставка, би трябвало да струва около 20лв.
Дано да е от него и да си оправиш автомобила .
Въпреки че и те си имат номера не се продават отделно,
в комплекта са си .
Ето и един АМ номер, Manufacturer MEYLE Number 014 740 0002 .
Звъниш по телефона на вносител, казваш номера и
питаш за наличност и доставка, би трябвало да струва около 20лв.
Дано да е от него и да си оправиш автомобила .
Прикачени файлове
Публикувано 08 юли 2014 - 23:48
При мен също тропа отпред но не могат да разберат в сервиза къде е проблема...според мен са амортисьорите.
Този пост е редактиран от clk: 08 юли 2014 - 23:48
Публикувано 09 юли 2014 - 07:58
На колегата CLK мога да му помогна малко с насоки изхождайки от моите приключения.Погледни долен тампон на амортесьора дет е хванат за носача...после виж шарнир на горен носач,често си заминава защото не е сменян никога поради това че върви с цял носач заедно не се вади.И накрая възможно е самия амортесьор да има луфт в стержена мн често се получава защото амортесьорите са мн издръжливи и не са сменяни никога...
Публикувано 10 юли 2014 - 12:05
mitkofitnes, благодаря за информацията! След като се справя със щетите от градушката ще се заема с този проблем, ако трябва ще отида в друг сервиз.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни