Следващият шестак ще е редови... следващият SL ще е последния
Започната от Bat Andi, 30 юни 2014 - 17:37:27
43 мнения по тази тема
Публикувано 30 юни 2014 - 17:37
Мерцедес спира с недомислицата V6...
Преди месец успях да се вмъкна в AMG в Афалтербах (съвсем законно) Прекарах един следобед там, като за мое щастие ме развеждаше един инженер с 30 годишен стаж във фирмата. Та не че ми е издавал някакви тайни, по скоро разказваше весели истори от преди години, но се заговорихме за наследника на М276 и сподели, че следващият 6 цилидров мотор ще е редови. Не че ще си го позволя докато е нов, но това е добра тенденция, която определно идва от инжинерите в Афалтербах. След успешната 199ка имат доста картбланш за намеса при серийните автомобили. Поне за нас като фенове ще е по добре, Най малкото Ауди вече отпадат със сигурност в борбата при средните по обем мотори, а Мюнхенци ще имат някаква конкуренция. Не е тайна че към момента БМВ са с най технологичните мотори и единстевните масовопроизвеждани 6 цилидрови редови двигатели. Та за Ауди не остава друго освен да продължават да наливат пари в реклама... и да произвеждат висок клас лимузини с междуосие на Е класа...
Единственото по неприятно нещо е че SL серията приключва. Към момента модела е адски неуспешен, и почти не се поизвежда в заводите в Бремен. Ще има доста променен фейслифт, който ще е последния SL. Същто важи и за малкия брат SLK. АМГ ще произвежда разработените при тях GT серия в два варианта, която ще замести SL-а и малкото SLK.
Едно единствено GT без лепенки успях да мерна зад един параван, не е никак зле, но защо трябваше да съсипват SL серията с безличния 231...
Публикувано 30 юни 2014 - 21:32
но защо трябваше да съсипват SL серията с безличния 231...
Супер е автомобила, доста са се постарали за него.
Публикувано 01 юли 2014 - 22:13
последния SLе с най-гадната предница която съм виждал... с огромни ококорени фарове.
предпоследната визия е супер яка.
Първото SLK от 1998ма е много готино и скоро ще си взема едно да го потъркалям, жалко че го няма с V8...еййй тия от Даймлер, са пак ше ме карат да се цапам....
Публикувано 01 юли 2014 - 22:25
Има v8 170, как да няма Просто е рядко и скъпо
Само че пропусни тази грозотия от първите години и вземи фейслифтова. Колата е готина.
Последното SLK мен лично ме радва адски много!
Публикувано 01 юли 2014 - 22:56
май няма (поне в серийните и в АМG) иначе в 171 и 172 са го навряли v8 :p
Публикувано 01 юли 2014 - 23:07
Уф да, Брабус беше
Само 6.5л. V8
Публикувано 06 юли 2014 - 10:42
последния SLе с най-гадната предница която съм виждал... с огромни ококорени фарове.
предпоследната визия е супер яка.
Първото SLK от 1998ма е много готино и скоро ще си взема едно да го потъркалям, жалко че го няма с V8...еййй тия от Даймлер, са пак ше ме карат да се цапам....
И мен сега ме е налегнала точно тая мисъл, първите SLK-та с M119.. Това на брабус 6.5 си е баш с М119 само че всичката карантия е различна - клапани, бутала, биели, колянов вал... Едно 230К ако се вземе с 6 скорости ръчка, продава се двигателя, едно М119 с адапторен фланец и газ.. Ще е много приятна градска количка за лятото, да си хвърчиш с тая малката сапунерка без покрив и с 5 литра под капака..
Follow your own star...
Публикувано 07 юли 2014 - 15:20
Определено първият СЛК и последният СЛ са едни от моделите на Бенц с най-скапан дизайн
Публикувано 07 юли 2014 - 23:33
е чак пък така... доста по-добре са от смачкания фейс на първата очиларка, или първата А-класа, няма да върна нито една от двете
Follow your own star...
Публикувано 08 юли 2014 - 08:35
Можем да по спорим за най грозен мерцедес но определено СЛК-то първа генерация е сред ТОП 5
Този пост е редактиран от staniola: 08 юли 2014 - 08:36
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 08 юли 2014 - 10:26
Дам, страшно грозна кола е, кво да си говорим
Затова всичко живо се обръщаше след нея .
20130805_204823.jpg 104,1K 10 Брой сваляния 20130805_204809.jpg 106,9K 10 Брой сваляния
Публикувано 08 юли 2014 - 12:28
тука ше стане калабалък
определено SLK ми е мнооого любим. по скоро е перфектен. супер пропорции, твърд таван, вътре, вън,... абе красота.
Са, Коце, точно с тая решетка на мен не ми харесва, но като цяло сиво SLK 230 компресор, няма да окажа на добра оферта.
И SL е красив, ама фаровете са му чудовищно отвратни.
Публикувано 08 юли 2014 - 13:56
Нали ми счупиха решетката, че не можех да намеря здрава оригинална...
И си купих тази Трябва да ти кажа, че много радваше като изпълнение. Не е модифицирана от CLK, а си е за директен монтаж на SLK
Публикувано 08 юли 2014 - 14:57
Няма да споря но... всеки си има мнение нали ?
След това също всички се обръщат
Но не го прави по красиво нали : ))
Много се отнесохме от темата която беше за SL
А от него няма някой който да не ми харесва
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 08 юли 2014 - 21:56
Няма да споря но... всеки си има мнение нали ?
След това също всички се обръщат
Но не го прави по красиво нали : ))
Много се отнесохме от темата която беше за SL
А от него няма някой който да не ми харесва
Тази кола е доста функционална, даже повече от 80% от бенцовете.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни