Jump to content

•  

Photo
- - - - -

200К 192 проблем + видео

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 cafaki

cafaki

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:
  • Град:bsl

Posted 24 June 2014 - 20:09

Здравейте. Колата ми е w208 200 компресор 192 коня. Колата е с газова уредба и се кара предимно на газ само я паля на бензин. Наскоро започна да ми прави проблем в движение- прекъсва влиза в авариен режим глъхне.. реших да я покарам на бензин обаче се оказа че на бензин не иска да се форсира.. натискам педала на газта обаче не вдига оборотите ( вижда се на клипа ). кабели свещи бубини всичко е ново на по малко от година. От няколко сутрини при първо палене неми се включва смукача оборотите играят и тресе колата.. Интересното е че на стар диагностиката програмата не поиска да влезе в електрониката на двигателя.. друга диагностика даде грешка - Не добро запалване на 3 и 4 цилиндър. моля дайте мнения от какво може да е това. Клип по долу 

https://www.youtube....h?v=4EUOmG51x24

• 0

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 25 June 2014 - 08:53

След като има проблем със свързването на СТАР, вероятно газовото устройство е свързано с ОБД. Откачете кабелчето на ГИ от ОБД и пробвайте, СТАР ще покаже по-подробно проблема.

Ако изобщо не се форсира на бензин, търсете проблема по постъпването на горивото в рейката, ако се форсира, преди да си купите и дебитомер, пробвайте с друг.

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 cafaki

cafaki

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:

Posted 27 June 2014 - 20:20

Ето видео от първото палене сутрин, смукача изобщо не действа трябва да я угася и запаля няколко пъти за да се оправи --- https://www.youtube....h?v=q_486fxkhCA

• 0

#4 cafaki

cafaki

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:

Posted 29 June 2014 - 18:26

Днес свалих дебитомера да го почистя и като го монтирах беше вече тотал щета, паля и колата гасне сама.. Сетих се че имам един дебитомер от предната ми е46 320д той се оказа същия само няколко цифри се разминават.. сложих го и колата заспа, работи като нова.. но сега пък като мина на газ и тогава е проблем не върви гасне цилиндри и т.н. та нещата се обърнаха сега на бензин е добре пък на газ не е.. явно тази разлика в числата на дебитомера е от значение. Някои знае ли дали дебитомера работи когато колата е на газ?

• 0

#5 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,134 Posts:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Posted 30 June 2014 - 16:42

Ако си с ГИ работи и дебитомер и ламбда сонда .
  • 1

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 01 July 2014 - 08:49

След като работи на бензин, бягаш при газаджийте да донастройват по новопоставеният дебит. 

Дроселът чист ли и е на таз кола?

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 cafaki

cafaki

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:

Posted 03 July 2014 - 16:30

След като работи на бензин, бягаш при газаджийте да донастройват по новопоставеният дебит. 

Дроселът чист ли и е на таз кола?

Да всичко съм препипал... ходих при газаджията да настрой нещата. направи го всичко е ток но малко е по бавна с този дебитомер ще се слага бош сигурно с този от бмв-то не и харесва.

• 0

#8 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
Garage View Garage

Posted 03 July 2014 - 17:18

Да всичко съм препипал... ходих при газаджията да настрой нещата. направи го всичко е ток но малко е по бавна с този дебитомер ще се слага бош сигурно с този от бмв-то не и харесва.

Пусни номера на стария ти дебитомер, да го сравня с моя дето се въргаля в багажника (в изправност е... смених го точно щото на газаджията му беше по-лесно да ме накара да го сменя :)), да пробваш с него преди да купуваш. Освен това отиди някъде на Star Diagnostic, да се позачисти всичко и да се настрои дебитомера с дросела (или там каквото се прави). Мойта след като мина по тоя път е направо друга кола.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 04 July 2014 - 00:09

...ще се слага бош сигурно с този от бмв-то не и харесва.

Изобщо не може да работи нормално с такъв от БМВ.
За тест съм слагал от Е38ица, колкото да проверим дали от дебитомера ми правеше проблем.
Да... вървеше някак си, но в никакъв случай както трябва.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#10 cafaki

cafaki

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Posts:

Posted 05 July 2014 - 18:26

Пусни номера на стария ти дебитомер, да го сравня с моя дето се въргаля в багажника (в изправност е... смених го точно щото на газаджията му беше по-лесно да ме накара да го сменя :)), да пробваш с него преди да купуваш. Освен това отиди някъде на Star Diagnostic, да се позачисти всичко и да се настрои дебитомера с дросела (или там каквото се прави). Мойта след като мина по тоя път е направо друга кола.

http://prikachi.com/...12/7449012I.jpg

http://prikachi.com/...11/7449011h.jpg

Edited by cafaki, 05 July 2014 - 18:30 .

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users