Здравейте колеги.
Както споменах в друга тема, вече имам повечко време да отделя на clk-то, за да преборя някои проблеми. Преди да се метна отново на газта... трябва да се уверя че всичко покрай мотора работи безупречно. За съжаление от известно време усещам, че колата не ускорява... най-правилната дума е консистентно. Много често се случва, основно на 2-ра предавка, колата да ускорява до около 3000 оборота, после до 6000 просто да вдига обороти без промяна в ускорението (остава си същото като при 3000 оборота). Това явление преди го отдавах на не добре настроена газ, но сега като засичах разхода на бензин го имаше също. От където идва и другия проблем, че при пенсионерско каране (под 2000 оборота), даде 14/100 градско с А98. Сега реално го засичам колко харчи с газ до дупка (още не съм заредил да видя) и фактически точно заради това почнах да обръщам повече внимание на това как се държи колата в движение. Често се случва след такова задържане на ускорението да се получи нещо като отпушване и изведнъж въртящия момент да се увеличи, но случаите са толкова рандом и неконсистентни, че 90% съм сигурен, че се дължи на проблем.
Първото за което се сетих е, че съединителя може да приплъзва и понеже си нямам на идея как се разбира това при автоматик, реших да питам.
Като приключа малко с ремонтите по аудито, смятам да го закарам бенца да мерим налягането в цилиндрите и общо взето да гледам аджеба в какво състояние е двигателя, така че ако някой се сеща за подходящ сервиз за целта, ще ми е доста от полза.