Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Приплъзване на съединител

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2014 - 11:02

Здравейте колеги.

Както споменах в друга тема, вече имам повечко време да отделя на clk-то, за да преборя някои проблеми. Преди да се метна отново на газта... трябва да се уверя че всичко покрай мотора работи безупречно. За съжаление от известно време усещам, че колата не ускорява... най-правилната дума е консистентно. Много често се случва, основно на 2-ра предавка, колата да ускорява до около 3000 оборота, после до 6000 просто да вдига обороти без промяна в ускорението (остава си същото като при 3000 оборота). Това явление преди го отдавах на не добре настроена газ, но сега като засичах разхода на бензин го имаше също. От където идва и другия проблем, че при пенсионерско каране (под 2000 оборота), даде 14/100 градско с А98.  Сега реално го засичам колко харчи с газ до дупка (още не съм заредил да видя) и фактически точно заради това почнах да обръщам повече внимание на това как се държи колата в движение. Често се случва след такова задържане на ускорението да се получи нещо като отпушване и изведнъж въртящия момент да се увеличи, но случаите са толкова рандом и неконсистентни, че 90% съм сигурен, че се дължи на проблем.

Първото за което се сетих е, че съединителя може да приплъзва и понеже си нямам на идея как се разбира това при автоматик, реших да питам.

Като приключа малко с ремонтите по аудито, смятам да го закарам бенца да мерим налягането в цилиндрите и общо взето да гледам аджеба в какво състояние е двигателя, така че ако някой се сеща за подходящ сервиз за целта, ще ми е доста от полза.

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2014 - 10:07

Първото за което се сетих е, че съединителя може да приплъзва и понеже си нямам на идея как се разбира това при автоматик, реших да питам.

Обади се когато решиш, ще помогна, поне със съвет - да не те лъжат.

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2014 - 10:29

Аз отдавна се каня да ти я докарам, ама все не намирам време. Сега само да довърша аудито и направо ти мятам бенца да го мислим, че с това 4х4 не е толкова забавно :D

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#4 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 юни 2014 - 12:25

Здраве и Късмет!

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни