Здравейте.
Ето и развитието:
Ключарът се оказа просто ключар - смени ми бутончето с/у 15 лв /струва 0,30 лв/, смени ми батериите с/у 10 лв /струват 1,20 лв/ смени ми кутийката на ключа /която залепи с Каноколит и после разпечата с отверката/ и сложи старото "перо" с/у 25 лв и допълнително за работа ми взе 10 лв. Въпреки всичко това дистанционното работеше само няколко натискания и след това пак светеше постоянно. След 2 разкарвания до ателието се отказах. Тези неща можех и сам да си ги сменя, но предпочетох да ги направи "специалист" , за да има "гаранция". Както и да е.
След това двете дистанционни отидоха при едни момчета които се занимават с елктроника, мобилни апарати и т.н. Дистанционното което беше "ремонтирано" с/у 65 лв. си е било с изгорял чип и не е имало смисъл да се ремонтира /поне взеха неговата кутийка/. Оправиха другото дистанционно за малко пари /щот съм с връзки/ и после си обучих колата:
- натиска се бутона "отключване" с/у приемника на шоф. врата.
- натиска се бутона "заключване" с/у приемника на шоф. врата /т.е. единствения бутон се натиска 2 пъти/.
- дава се на контакт до 30 сек.
И готово.
Сега си търся друго дистанционно да го препрограмират, за да имам 2 работещи.
Докато нямах дистанционни колата я заключвах като Лада и си палеше, но си беше временно решение.
Поздрави, Райчо.