Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Бихте ли заменили W208-цата с по нов Мерцедес

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#1 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK W208 200 KOMPRESSOR 192 PS

Публикувано 02 май 2014 - 19:25

Колеги в последно време гледам, че по новите модели стават на все по достъпни цени и специално визирам W209 и се замислям заслужава ли си да замениш добре подържаното си W208, което с години ти служи вярно  за по новия модел, само защото е по нов. Аз лично не смятам на този етап да правя това, първо защото W209  не ми харесва повече от W208  и второ, защото просто с кеф карам тази кола и чакам с нетърпение да дойде момента, в който отново ще се кача на нея и ще я подкарам, но ми е интересно какво е мнението на останалите притежатели на W208.

Този пост е редактиран от ///sasho: 02 май 2014 - 19:30

• 0

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 02 май 2014 - 21:07

Голяма издънка направиха от МВ с тази простотия W208, но няма да влизам в подробности, пазара го показва достатъчно.

W209 е друга бира и определено си струва, ако имаш възможност не се замисляй, само гледай за хубав и запазен екземпляр.

• 1

logo-600-1002.png

#3 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 02 май 2014 - 21:24

Аз още като купувах W208-цата се бях приготвил да си купя W209, но понеже не намерих нищо читаво на средна цена и с изискваните от мен екстри преди година и половина на пазара започнах да гледам и W208  и най накрая намерих читав екземпляр и изобщо не се замислих, а и ми останаха доста пари, за да му купя някои други неща. Сега пак ходя отвреме навреме и заглеждам W209  с мисълта ако ми изкочи нещо което да ми хареса, но уви читави коли почти няма на българския пазар. Всички на които попадам до около 12 000 лв. са с проблеми или постни откъм екстри, а и ми прави впечетление, че интериора им се износва по бързо.. Общо взето не е като да нямам впечетление от W209, ама все повече се настройвам на това, че W208-цата със всеки ден започва да ми харесва повече и в близко бъдеще не бих я продал. Интересно ми е собствениците на този модел какво мислят по въпроса.

Този пост е редактиран от ///sasho: 02 май 2014 - 21:25

• 0

#4 ivantov

ivantov

Чирак

• Потребители на форума
  • 147 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    CLK 200, 1999 г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2014 - 21:25

Напълно споделям мнението ти колега. Аз лично започвам да се пристрастявам към W208. Оказа се изключително здрав автомобил. До сега два пъти са ми удряли колата. Първият път едно "Поло" в задната ми броня - без видими последствия за Мерцедеса и вторият път едно младо момче с "Голф" правейки десен завой влезе в моята лента и ме удари в левия ръб на бронята. Разминах се със смяна на фар, халоген, изчукване и боядисване. Неприятна история, но каското покри щетите, а и майсторите добре си свършиха работата. И в двата случая Фолксвагените умряха на пътя. Просто искам да кажа, че W208  е от стария материал и е направен както трябва. Не мисля да го сменям скоро.

• 0

#5 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 02 май 2014 - 21:33

Колкото е по-нова година колата, толкова е по-голям шанса да е на много километри или съживен тотал в България, понякога две в едно, супер комбинация ако не гледаш хубаво.

Колкото е по-стара колата, вероятността да е по-читава е по-голям. Защото в чужбина са много евтини и повечето търговци пазаруват на едро и тези коли им са бонус към определен пакет. Другия момент е, че за кола 3000-4000лв. не си струва маневрата с ремонтите, най-много да върнат километрите в таблото и това е.

• 2

logo-600-1002.png

#6 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2014 - 21:36

Колеги в последно време гледам, че по новите модели стават на все по достъпни цени и специално визирам W209 .

Това е по една проста причина. Вече не е "нов". Новите хич не да евтини :).
  • 1

#7 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 02 май 2014 - 22:12

Под по-новите модели визирам моделите от W209, които са по новия модел на W208, нямам предвид последните модели Мерцедеси.

• 0

#8 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2014 - 22:19

Като че ли преди време имаше такава тема.

Аз лично 208 я харесвам много, но само от последните години.

Тъпотията при нея беше евтината боядисана пластмаса при светлите интериори и гадните търкащи се волани. Иначе колата е много солидна и аз лично я харесвам повече от 209.

209 е доста по-приятна в някои отношения, но я намирам прекалено кекава.

Според мен няма смисъл да се подменя точно с 209.

Ако започваш на чисто с CLK-та, то 209 е добър първоначален избор, но твоят случай не е такъв. :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#9 svetdts

svetdts

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Град:Дряново
  • Автомобил:
    Ауди80 1987г
    CLK 320 2001г
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2014 - 22:56

Не бих я заменил в никакъв случай.208-та ми харесва много по-вече може би защото е неповторима и стилна 100%-ва кола, докато 209-та  за мен клони към сегашната конфекция.  

• 0

#10 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2014 - 14:34

Да хвърля и моите 2 стотинки...

Понеже от известно време смятам да взема някоя по-голяма кола, тъй като за 2+ метра човек, CLK-то си е 3-местен автомобил :), сериозно започнах да мисля какво да правя с него. Ежедневно брат ми ме котка да я продавам, но аз твърдо не мога да се реша. Не защото съм вкарал много пари в нея (отдавна минах себестойността ѝ), а просто защото е страшен автомобил, но когато се возя сам в него :) За съжаление 192-те коня умират качи ли се 3-ти човек, а ако се сгъна за 4-ти, става още по-зле. При двама и катеренето на планина спира да е забавно...

Затова и личното ми желание след като си взема новата каруца, е CLK-то да го модифицирам за track day. Знам че не е най-прекрасния автомобил за писта, но двигателя е издръжлив, консумативите са поносими и колата с правилните гуми и спирачки е доста забавна за каране. Всичко зависи от това дали ще успея финансово да захраня тази си идея. Иначе искам не искам ще трябва да я продам или да я държа на гараж докато стане антика :)

Що се отнася до това, с какво бих я сменил... За съжаление при мен, заради размера, изборът е доста ограничен. С W209 в никакъв случай не бих я сменил, най-малкото защото екстериора в никакъв случай не е по-добър, а интериора лично не ми харесва кой знае колко. Иначе, да, във всеки един момент бих си взел едно WRX STi, но за съжаление и в него не се събирам :). Затова ако ще сменям моето W208, ще е или с CLK430 или CLK55, въпреки че и в CLK-тата се събирам на магия и ако ще я изкарвам на писта, ще трябва да си резна малко от тавана, че при правилната стойка ми опира главата в тавана :D

Иначе колкото и да ме е яд, при сегашният ми избор W211 не можа да надделее над 530 или A6, а факта, че в 530 E60 не се събирам... бързо реши въпроса. Сега остана дилемата дизел или бензин, ама това е друга бира :)

Този пост е редактиран от Kainy: 04 май 2014 - 14:35

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#11 ///sasho

///sasho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 742 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 май 2014 - 15:37

Аз не съм 2 метра , но пък съм семеен, за което купето е малко неудобно, но като свикнеш е супер. Оглеждах се за W211 , но установих , че това явно е най караната кола в чужбина. Просто не намерих нещо което да си заслужава да се вземе без да имаш доста разходи по него. Опита ми със предишната ми кола w210 220CDI ми показа колко е лесно да дадеш по ремонти повече отколкото си дал за самата кола и от тогава много намразих дизеловите коли. Сега съм доволен от бензина и от W208-та, свикнахме с нея и правя разходи само за консумативи и аксесоари за подобрение. Незнам на този етап като чета и мненията на останалите стигам до мнението, че не бих заменил тази кола с друга.

• 1

#12 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2014 - 15:46

Аз не съм 2 метра , но пък съм семеен, за което купето е малко неудобно, но като свикнеш е супер. Оглеждах се за W211 , но установих , че това явно е най караната кола в чужбина. Просто не намерих нещо което да си заслужава да се вземе без да имаш доста разходи по него. Опита ми със предишната ми кола w210 220CDI ми показа колко е лесно да дадеш по ремонти повече отколкото си дал за самата кола и от тогава много намразих дизеловите коли. Сега съм доволен от бензина и от W208-та, свикнахме с нея и правя разходи само за консумативи и аксесоари за подобрение. Незнам на този етап като чета и мненията на останалите стигам до мнението, че не бих заменил тази кола с друга.

Проблема е, че при "новите" коли, бензиновите екземпляри са си за книгата със застрашени видове. При мен основния двубой беше между Е320 и А6 3.2FSI, но бройките са адски малко, с доста неясен произход и състояние. За съжаление W211 така и не можа да ми хареса нито ектериорно, нито интериорно. Аудито някакси по ми допадна. В същото време, имайки на предвид, че газовата ще стъпи на почти 3 бона, най-вероятно ще се пробвам с дизел този път :)

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2014 - 22:17

Старото ми W209 CLK 500 ще излиза в продажба. Колата си е същата, както когато и аз я карах, с газовата и без забележки.

Ако някой има сериозен интерес, казвайте. Момчето заминава в чужбина и има вариант да ми остави пълномощно да я продам на бъдещият й собственик.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#14 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 04 май 2014 - 22:39

колко и търси?
  • 0

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2014 - 22:53

Беше ми споменал 17х., но утре ще знам със сигурност.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни