Здравейте! Двузонов климатроник на W203 .Проблемът е,че в режим AUTO не се влияе от зададените температури -духа постоянно топло.Имам чувството,че колкото по намалям темперетурата,толкова по-топло духа.Като го включа на реостатите най-в ляво-принудително студено-компресора се включва и си духа студено.Карах го на диагностика-всичко е ОК....
Проблем при климатроник на W203
Започната от tihomirtod, 01 май 2014 - 10:56:38
10 мнения по тази тема
Публикувано 01 май 2014 - 10:56
Публикувано 09 май 2014 - 10:13
Вчера забелазах и друго нещо.Както отбелязах по-рано,климатика духа само топло ,освен ако не е на принудително студено,НО отваряйки прозореца той влиза в нормален режим на работа и изпълнява зададените му темперетурни стойности от командните бутони.При затворен прозорец отново минава само на топло.
Не знам дали е от значение,но преди да се появи проблемът в автокозметичен център ми продухваха въздуховодите със "суха" пара.
Публикувано 09 май 2014 - 10:48
Вчера забелазах и друго нещо.Както отбелязах по-рано,климатика духа само топло ,освен ако не е на принудително студено,НО отваряйки прозореца той влиза в нормален режим на работа и изпълнява зададените му темперетурни стойности от командните бутони.При затворен прозорец отново минава само на топло.
Не знам дали е от значение,но преди да се появи проблемът в автокозметичен център ми продухваха въздуховодите със "суха" пара.
Смени си филтрите на купето и проверете температурния датчик за въздуха в купето.
Този пост е редактиран от alipi: 09 май 2014 - 10:50
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 06 юни 2014 - 15:22
При диагностика в режим на работа термо сензора в плафона показваше 0 градуса.Беше насъбрал някакви власинки.Сега работи нормално.
Публикувано 18 януари 2019 - 10:34
здравейте , w203 карам 2001 година едната ми дюза изпускаше караx така колата,но от климатроника запчна да идва миризма на изгорели газове.Ремонтираха ми дюзата смених и филтъра на купето,но пак идва лека мириризма когато пусна климатроника.Какво може да се направи в този случай?Видях в youtube спрей за почистване на двигатели дали да го напръскам с такъв?
Публикувано 18 януари 2019 - 16:20
Има ли дупка на някоя от тръбите за изгорели газове? Ако изпускат изгорели газове в двигателния отсек нищо чудно пушека да влиза във въздуховодите на климатроника.
2 бр. C 200 KOMPRESSOR CL203.745
Публикувано 18 януари 2019 - 18:39
От изпускаща дюза,може да идва мирис на нафта,но не и на изгорели газове.здравейте , w203 карам 2001 година едната ми дюза изпускаше караx така колата,но от климатроника запчна да идва миризма на изгорели газове.Ремонтираха ми дюзата смених и филтъра на купето,но пак идва лека мириризма когато пусна климатроника.Какво може да се направи в този случай?Видях в youtube спрей за почистване на двигатели дали да го напръскам с такъв?
Трябва да си прегледаш изпускателната система от колекторите назад.
Другото е от някъде масло да капе върху тях и да пуши в двигателния отсек и от там да го засмуква парното.Добре се вижда на тъмно като светиш с фенерче от къде идва.
Миенето на двигателя е добра идея като за начало.
Публикувано 18 януари 2019 - 22:32
Когато изпусне дихтунгата на дюзата точно си мирише на изгорели газове. Виждал съм го на не един мерцедес.
Публикувано 19 януари 2019 - 08:47
Да,вярно е.Зависи от къде изпуска.Когато изпусне дихтунгата на дюзата точно си мирише на изгорели газове. Виждал съм го на не един мерцедес.
Колегата казва,че дюзата вече е ремонтирана,значи от другаде пуши.
Публикувано 19 януари 2019 - 10:40
Дюзата е ремонтирана ,но преди да я ремонтирам карах близо 1 месец.Сега двигателя мирише като загрее ,защото е напръскан с нафта.майстора на климатиците каза, че не съм за него.Остава варианта да се измие двигателя, но как?Някой пробвал ли е спрей обезмаслител ?
Публикувано 20 януари 2019 - 11:28
Обезмаслител какъвто и да е, само да не си с пароструйка, че да не заминат електроники и други. Може да се ограничиш само в мръсните части.
2 бр. C 200 KOMPRESSOR CL203.745
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни