Здравейте колеги.
Изникна ми проблем скоро след като подмених слаботоковата инсталация на двигателя (без частта от дросела до буксата). Та проблема е когато на студен двигател запаля колата държи около 800 оборота около 10-15 секунди и оборотите почват да падат и колата тресе и аха...а да загасне. Подавам газ и двигателя се форсира нормално и след това гасне когато оборотите паднат(не се задържат на 800 оборота , а веднага отиват към нулата). И така около две минути и после всичко е ок. Забелязах, че оборотите падат много по-бързо когато колата е напълно студена, от колкото след две-три минути. Та предполагам, че се дължи на някакъв ел. смукач.
След диагностика със самоделно уредче ми даде грешка - 8 - Клапан за коригиране оборотите на празен ход (ISCV).
Прегледах на дросела клапата - беше чиста. Все пак я почистих пак - но без резултат.
Четох из форумите за някакво алуминиево реле зад акумулатора което да се презапои. Имаше само едно зад акумулатора но не успях да го отворя - щях да го счупя, а и се съмнявам да е то защото като го махнах след това ми светна лампа ABS на таблото. Ако все пак е това реле, моля обяснете как се разглабя.
Ако някой има някакви идеи - моля помагайте.
Прилагам снимки и на релето за всеки случай.
P.S. Колата има газов инжекцион, но си я карам само на бензин от около година.
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от xcool: 22 април 2014 - 20:43