Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Помощ за теч при семеринга на коляновия вал.

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2014 - 13:56

Да, знам че първия пост би бил: "Ми смени семеринга", но за съжаление това не даде резултат.

Та, Януари месец най-сетне спрях да доливам масло и дадох колицата да я гледат какво ѝ има. Попринцип знаех, че семеринга е за смяна, но така и не бях стигнал да го сменя. Майсторите смениха семеринга с такъв на L-Ring (или там както се води марката) и уж всичко беше точно.

Реално за тези 3 месеца не я бях карал много (2-3к километра). Онзи ден обаче като стъпих на магистралата, лампичката за маслото светна... Тамън на минимума. С 5w40 просто нямаше начин да го яде толкова и вчера я метнах в сервиза пак. Естествено тече от същото място (прикачил съм снимки).

Майсторите се бяха разпитали наляво надясно и малкото които бяха повярвали, че изобщо там може да тече от нещо друго освен от семеринга, казаха проблема да се търси в ремъчната шайба. Въпросната (снимка също долу) изглежда непокътната и факта, че не съществува като резервна част (оригинална ѝ търсят скромните 1128лв) малко ме спира да се втурна да я сменям. Първоначално си помислих че каналчето дето е на гърлото, което влиза в семеринга е проблема, но после видях, че си е фабрично там.

От това което видях и понеже майсторите не са некадърни или нещо такова и им имам достатъчно доверие, не съм сигурен дали семеринга е проблема. Все пак за да не пробвам 15 пъти с различни семеринги, засега съм пуснал запитване да търсят оригиналния и да пробваме с него.

Междувременно исках да питам за мнения по въпроса и дали все пак може да има някаква врътка при монтирането му, която майсторите ми да са объркали.

В същото време ако смятате, че наистина може да има проблем в шайбата, ако имате идеи в кои морги да я търся, ще съм много благодарен.

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от Kainy: 09 април 2014 - 13:57

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#2 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Град:Петрич
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 09 април 2014 - 14:09

Здравей колега. Проблема ти е в шайбата, тя не трябва да има канал, канала, който е там е от старият семеринг. Отиди със шайбата при някой добър стругар да почисти с някоя стотна шайбата.

• 0

#3 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2014 - 14:14

Сигурен ли си, защото навсякъде където я намерих шайбата, го имаше този канал. Също така ако канала е "създаден" това предполагам значи че трябва да се запълни (той си е и дълбокичък, за да се изтърже всичко до неговото ниво).

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#4 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 09 април 2014 - 14:36

Е, няма как да съм сигурен,но при мен W210 знам, че нямаше канал, т.е. този който имаше беше от старият семеринг, но ...
Ако при теб канала е дълбок, то може и да си е заводски така, но провери за наранявания по него.
Ако си имал счупен успокоител на веригата, в много случаи се пука и капака на ангренажа. При мен имаше цепка с дебелината на косъм, точно над семеринга.

• 0

#5 sers

sers

Напреднал

• Потребители на форума
  • 502 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Коли
  • Автомобил:
    C280

Публикувано 09 април 2014 - 18:31

Колега ти си с компресор и за мен този канал е оригинален , за да може ръба на семеринга да се задържъ а не да изплюе масло когато компресора надуе . Имах подобен проблем с компресорен мотор точно там целия в масло чак до отзад цялата кола отдоло олигавена в масло за 500 км губеше по литър , оказа се гарнитура на картера точно когато компресора надуе и изплюва маслото веднага , а ако се кара по спокойно до 2000 обр, загубата на масло беше много малка. Но за гарнитура картер целия двигател вън .  Също така тези мотори плюят масло и от предната част на гарнитура глава и от електромагнита на вануса. 100% ти тече и от там.

Този пост е редактиран от sers: 09 април 2014 - 18:32

• 0
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе

#6 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 09 април 2014 - 18:48

Другия път ще знаеш, че семеринг се сменя само и единствено с оригинален.

Като гледам снимката, теча не ти е от семеринга, измийте хубаво мотора и гледай.

• 0

logo-600-1002.png

#7 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 април 2014 - 19:09

Уж вчера го бяха избърсали (ама май само картера) и днеска точно при вкарването на магарето е пуснало от семеринга. Иначе и при мен, следата беше чак до отзад и наистина при високи обороти хвърля най-много. Утре като им занеса семеринга ще им кажа да видят и гарнитурата. 

• 0

#8 sers

sers

Напреднал

• Потребители на форума
  • 502 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Коли
  • Автомобил:
    C280

Публикувано 09 април 2014 - 19:33

Колега не става с бърсане трябва пароструйка да се излъска като нов . Така да го покараш и ще си проличи от къде тече ! за целта трябва да свалиш дуфизуира да има място  .

• 0
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе

#9 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2014 - 08:27

Ако тече от там и проблема е в канала на шайбата, или набиите семеринга с милиметър повече или по-малко. ;) Проверено!

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#10 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2014 - 08:29

Другият вариант който работи е да поставите още една пружина върху съществуващата на новият семеринг - пак проверено.

• 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#11 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 10 април 2014 - 13:01

Колега ти си с компресор и за мен този канал е оригинален , за да може ръба на семеринга да се задържъ а не да изплюе масло когато компресора надуе.

Какво значение има дали двигателя е атмосферн, турбо, или с компресор - за семеринга на коляновият вал?
Компресора, където и да "надува", то не е в картера и не трябва да влияе на картерното налягане. Ако има голямо такова то щеката за маслото щеше да я изхвърля и да духа през нея, което означава, че мотора е за сериозен ремонт.

Колега, намери автомивка на която да има естакада, за да може да измиеш и от долу двигателя и да може да установиш от къде точно ти омаслява.

Този пост е редактиран от ivancho: 10 април 2014 - 19:36

• 1

#12 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 април 2014 - 21:20

Взех си днеска семеринга от ивай джет (че в БС го нямаха). Не беше L-Ring, но забравих какво точно беше. Занесох им го на майсторите и утре ще я правят. Проблема е, че пробвах семеринга "на сухо" в/у гърлото на шайбата и определено не уплатняваше добре (не знам колко здраво би трябвало да хваща). Надявам се факта, че се набива в картера да го стяга малко, или заради формата си, гуменото пръстенче да задържа маслото, но факта, че като се загледах по гърлото забелязах следи от износване, не ми вдъхва много надежди. Утре като го слагат ще видят дали по-навътре или по-навън да го сложат и ще гледаме за теч.

В противен случай, правилно ли съм разбрал, че алтернативата е да занеса шайбата на стругар, да изшлайфа гърлото малко, да му набие една скоба, ставайки отново с необходимия размер (който трябва да открия и съответно стругар който да работи толкова прецизно :))

• 0

#13 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 10 април 2014 - 21:55

Провери ли, дали теча е наистина от семеринга или от гарнитура на картер и т.н.
Ако е от семеринга и след смяната с нов пак изпуска от там, пробвай, както те е посъветвал Бай Васил.
Ако и това не помага и нямаш друга шайба, то намери семеринг с малко по-малък вътрешен размер и тогава дай шайбата на стругар да я направи по новия размер.

п.п.: семеринга трябва да влиза плътно в шайбата, за да уплътнява, но нека някой по компетентен каже какви трябва да бъдат допуските в размера.

• 0

#14 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 април 2014 - 08:02

Малко се съмнявам че ще стане качествено след стругарската намеса. Стругаря няма да може да изглади толкова добре специално обработената повърхност която ако не е идеално гладка, лесно и бързо ще изтърка гумата на семеринга и пак ще протече.  

Набийте семеринга на милимунда до канала или поставете още една пружинка върху семеринга и ще спре.

Този пост е редактиран от Вай Басо: 11 април 2014 - 08:03

• 0

#15 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 април 2014 - 09:56

Такам... Сега ми звъннаха, и семеринга държи. Имайки на предвид че стария течеше на място, то за този има надежда. Обаче (естествено) се оказа, че част от болтовете на картера са били отхлабени и си тече и от гарнитурата (допълнително), което естествено го забелязаха след още едно почистване. Така че сега чакам да сменят гарнитурата и после ще я качвам на магистралата за стрес тест :)

Оффтопик: Понеже, като се вдигне колата, няма как да не се погледне и за нещо друго, видяхме че тампоните на задните полуоски се бяха скъсали и ми ги смениха (надявам се от тях ми тресеше колата при 90-100 и над 230), но като монтираше полуоските обратно, майстора спомена че като върти дясната, има някакво леко задържане в някакъв момент, но така и не е разбрал откъде точно идва (дали от диференциала или от карето) и дали не си е нормално. Не знам дали е точно задържане или някакъв вид прескачане, но ако някой се сеща за нещо подобно, ще ми е много от полза.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни