Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Купувач измамник!!!


  • Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 01 април 2014 - 19:47

Така единствената подобна тема която намерих (за търговци измамници) е от 2009та и беше заключена, но искам да ви се оплача, ако може и някой да помогне с нещо.. 

 

 

Преди 2 седмици ми звъни човек от непознат номер 0887 598 428 и ме пита за механичен инжекцион от М103 който продавам. В неделя същата седмица последва пак обаждане да му пращам частта. И двете обаждания бяха съпътствани със голямо циганене и пазарене за цената, но това само между другото го казвам, като допълнение на профила на човека. Проблема на колата бил "умиране във високите", и понеже имам солиден опит за крехката си възраст с тая дрисня наречена механичен инжекцион и съм имал такъв проблем, попитах човека дали са проверили бензиновата помпа, човека ми каза че "майстора" му бил казал че е "ок" (предполагам въпросната проверка е протекла по следния начин - завъртяли са ключа и са се ослушвали дали нещо бръмчи под задната седалка). И така в понеделник (1 седмица след първото обаждане) му пращам частта, но не на него а на "майстора" му - за Илиян Лалев от Ловеч, номера беше същия като този от който ми позвъниха. Вторник последва надуване на телефона ми кво става що не съм бил пратил частта. Аз отговарям че съм я пратил, и ако не ми вярва човека мога да му покажа бележките от еконт. Последва надуване на телефона ми да съм му давал номера на пратката, бележката беше вкъщи а аз не, така че нямаше как да я дам. Последва звънене през 15 минути да давам номера, докато накрая не се прибрах вкъщи и го дадох. Оказа се, че от еконт имали "проблеми със системата" не са изпратили смс, и че пратката си е там където трябва. 5-6 часа след това ми се обажда въпросния човек, и ми казва цитирам "с твоята част колата има същия проблем, започваме да си мислим че проблема е в бензиновата помпа".... при което аз започвам леко да се изнервям и още като се сдържам питам - "нали бензиновата помпа беше проверена???". Последваха мънканици, оправдания, други цигании, и искане да ми се върне частта. И тук беше огромната ми грешка да се съглася... На следващия ден (сряда) частта беше изпратена обратно, в четвъртък беше пристигнала при мен. Едвам беше минало 12 на обяд и последва пак надуване на телефона ми кога съм щял да си взема частта и кога съм щял да върна парите. Аз не само че бях супер изнервен, ами и още ме беше яд че съм се съгласил да ми се върне частта, тъй като аз смятам че съм се отнесъл коректно и не е проблема в частта която съм изпратил...... Не само това ами и четвъртък съм цял ден в университета и трябваше да се освободя и да изляза по-рано, за да взема частта и да върна парите на въпросния господин.

 

 

 

И тук ако си мислите че нещата свършват... :) Беше ме доста яд че угодих на този меко казано "циганин" и че му изтърпях отношението и наглостта. Още на следващия ден (последния петък) ми се обажда друг човек (непознат номер) за механичния инжекцион. Стори ми се супер странно, но си викам "може и да има господ, всяко зло за добро". Обажда ми се човек от номер 0878  465 444, питайки за инжекциона, и ме помоли да го изпратя възможно най бързо за благоевград, за същия номер от който се обажда човека, за Стефан Христов. Изпратих я, и в събота си чакам парите.. ама с чакането си останах :) Понеделник същото... звъня, никой не ми отговаря. Днес - пак няма смс от еконт да си взема парите - въпросния номер пак не отговаря......

 

 

 

И сядам аз тая вечер да потърся в гуугъл тоя номер.. И познайте какво :) Попадам на някакъв пост в някакъв форум, в който виждам че и двата телефонни номера принадлежат на потребител "веко ловеца", който до колкото разбирам се казва Венци от Плевен. Пост номер 24 тук http://www.bglov.com...topic=647&st=20

 

 

Ето какво написах на администратора във въпросния форум:

"Добър вечер. Тъкмо се регистрирах във форума, но за съжаление по лош повод. Става въпрос за един от тук регистрираните потребители, който е измамник. Ника му е "веко ловеца". Ще си позволя да ви разкажа историята, която мога да подкрепя със снимки на бележки от еконт, както и на log-a на обажданията в телефона ми. Всичко започна преди 2 седмици, на 17 март ми се обажда непознат човек от телефонен номер 0887 598 428, запитвайки за авточаст която продавам (механичен инжекцион за мерцедес). Същата неделя пак от същия телефон същия човек ми звъни да му изпращам въпросната част, но не лично на него а на "майстора му", който му прави колата в ловеч - Илиан Лалев. И така в понеделник я изпратих, във вторник пратката беше получена, но поради явна некадърност на "майстора" последва обаждане, в което ми се обясняваше че се оказало че проблема не бил във въпросната част и искаха да ми я върнат. Аз се съгласих. В сряда беше изпратена обратно, още в четвъртък си взех частта и върнах парите. В петък последва обаждане от видимо непознат човек, от номер 0878 465 444, пак за въпросната част. Бях помолен възможно най бързо да я изпратя до благоевград, за получател Стефан Христов. Още същия ден я изпратих с наложен платеж. В събота, както вчера и днес, не получих смс от еконт че съм получил парите си, при което и вчера и днес звъня на въпросния номер, но никой не ми вдига. Тази вечер проверих и се оказа че и двата телефонни номера принадлежат на въпросния потребител "веко ловеца", записани са във пост №24 в тази тема http://www.bglov.com...topic=647&st=20 . Все още си чакам парите от последното изпращане и се надявам чрез вас и този форум да имам някакъв успех, или поне измамника да бъде оповестен пред всички, и порицан. Ако имате нужда ще ви изпратя снимки на всички бележки от еконт, както и скрийншотове от телефона ми на въпросните разговори.. Ще съм благодарен ако получа някакво съдействие от ваша страна."  

 

Та сега чакам някакво развитие.. Ако някой от форума, или някой от плевен го знае кой е този човек, ще се радвам на каквато и да е помощ. Не че едни 80лв за колкото е пратката ще ми развалят живота, но страшно ме е яд че се вързах на такова долно циганско отношение и че ме минаха така, до колкото знам ако никой не поиска пратката ще трябва да платя пътя и в двете посоки, освен нали че няма да си получа парите...

 

Ако някой има някакви идеи как да процедирам ще съм благодарен за съвет, ако не ще пия една вода и толкова... 

 

Не знам дали човека е регистриран във форума, мисля че само тук съм пускал обява за инжекциона, но не съм я подновявал и мисля че я няма вече, така че си мисля че човека е посетител на форума и ме е запомнил..

 

Ако някой модератор прецени да сложи темата във раздела за купуване и продаване да се предупреждаваме за некоректни купувачи/продавачи, за сега поствам темата тук да се види от повече хора, дано някой да може да помогне..


  • 0
Follow your own star...

#2 IIVVOO

IIVVOO

    Член на МБКБ

  • Модератори
  • 2370 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София

Публикувано 01 април 2014 - 20:36

Обади се в еконт и питай какво става с пратка номер ........


  • 0

#3 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 01 април 2014 - 21:02

Утре ще попитам, но каквото и да става няма обяснение защо един и същи човек ми звъни от 2 различни телефона и се прави на различни купувачи - "втория човек" който се обади, (явно същия като първия) ме разпитва от каква кола бил инжекциона, в какво състояние е, комплект ли е, на части ли е, и така нататък, и това след като инжекциона вече беше получен и върнат от "първия" (същия) човек.... Също не обяснява защо човека не си вдига телефона - звънях няколко пъти и вчера и днес - дава свободно.


  • 0
Follow your own star...

#4 grosmaster

grosmaster

    Фен на Клуба

  • Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 01 април 2014 - 21:44

Преглътни го, пълно е с такива измекяри.

С тези пари да си купи лекарства, това им пожелавам на такива.


  • 0

logo-600-1002.png


#5 eMs1

eMs1

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 809 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 април 2014 - 09:36

По този повод имах подобен случай - миналата година, октомври някъде, си продавах PS3, почти нов, за доста ниска цена. Една вечер към 01 ч. получавам съобщение, някакъв спешно иска да го взима. Чухме се веднага, трябвал му спешно, бил взел на приятел, пък детето му го счупило и искал да му го възстанови. Каза ми, че има приятели в Еконт, той беше от Варна, но искаше да му го изпратя в Златни пясъци, там работел и там имал познати в Еконт.

Разбрахме се на другия ден да му го изпратя. След като го пратих спря да ми вдига, пратката си пристигна звънях няколко пъти в Еконт, там ми казаха, че са се свързали с него, нямало проблеми. Минаха два дни, този продължаваше да не вдига, тогава (аз нямам фейсбук, но жена ми голям фейсбук-дедектив излезе) го намерих, снимки на него, детето му, жена му, майка му, баща му, имената, къде работи, само точния адрес не му намерих ;)

Работеше в един хотел в Златните, системен администратор или нещо такова, звънях, нямаше го на работа, излезе, че телефона дето ми е звънял му беше служебен. Понеже минаха 3-4 дни вече, а и от Еконт ми казаха, че ако не я вземе до ден, два ще ми я връщат за моя сметка реших да му драсна едно смс-че. Обясних му, че не си заслужава, ако е направил някоя мизерия (в комплекта имаше два джойстика, игри, кабели) и е взел нещо или подменил, да ходя до Варна да му счупя капачките на коленете, обясних му, че знам как изглежда, къде работи, жената, детето и т.н..... Не знам, случайност или не, на другия ден си получих парите, той не ми вдигна повече, нито съобщение....нищо.

Възможно е човека да не е имал възможност наистина да го вземе през това време, нямам представа, като е получл смс-а да си е казал, че е попаднал на някакъв ненормалник :), но факта е, че си получих парите.

 

Междудругото Еконт вече имат опция цената на пратката да е за получателя, ако се откаже да я вземе ;)


Този пост е редактиран от eMs1: 02 април 2014 - 09:55

  • 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#6 Chavalinov

Chavalinov

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 323 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    C124 e200 1996
    S203 C220 CDI 2006
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 април 2014 - 16:19

"Междудругото Еконт вече имат опция цената на пратката да е за получателя, ако се откаже да я вземе"  и аз знам за нещо такова щото и аз веднъж се набутах 10лв заради един и мислех да му го върна защото го разбрах кой е ,с кво се занимава и т.н. ама викам то ще му се върне дори и да не съм аз. Както и да е-чудно ми е само той ако е решил да не плати пратката и да не я взима,как ще му вземат парите за доставка от него? Единствения вариант е да плати доставката предварително.....


  • 0

#7 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 02 април 2014 - 18:04

Аз мисля че това си е от както свят светува, аз от както се занимавам с еконт винаги като получавам пратка ми казват "пратката е на стойност Х лева, дори и да не я вземете ни дължите Y лева за транспорт"...

 

 

Днес ходих до еконт, пратката си е в офиса в благоевград където трябва да е и чака да се вземе.... Звънях на втория номер и днес - не отговаря, на първия номер звънях - заядох му се на тоя, той каза само "нещо си се объркал" и ми затвори.... Вече започвам да си мисля че аз полудявам нещо... 

 

Ето снимки които мисля че доказват всичко което съм написал. Само че сега виждам че на бележките от еконт за първото изпращане е записан друг телефон, явно на "майстора", но така или иначе скрийншотовете от телефона доказват специално тази част. Има и снимка на смс-а за второто изпращане

 

https://scontent-a-f..._79758299_n.jpg

https://scontent-a-f...133604545_n.jpg

 

https://scontent-b-f...600111946_n.jpg

https://scontent-b-f...001666142_n.jpg

https://scontent-a-f...666701009_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...862175347_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...552663806_n.jpg

https://scontent-a-f...420083968_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...887210337_n.jpg

https://scontent-b-f...347876219_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...275942300_n.jpg

 

 

Това са номерата които са написани в 24 пост от линка от ловния форум който съм дал горе нали? Вече се чудя аз ли нещо недовиждам или какво..


  • 0
Follow your own star...

#8 IIVVOO

IIVVOO

    Член на МБКБ

  • Модератори
  • 2370 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София

Публикувано 02 април 2014 - 21:54

Ако не вземе пратката то тя ще се върне при теб.

Или парите ще дойдат или пратката.


  • 0

#9 BG - 681

BG - 681

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 03 април 2014 - 11:37

Реална ако частта върнала се от Ловеч е в състоянието, в което си я пратил, то значи, че човека не е измамник. Просто е някъв несериозен циганин, който те е набутал с малко пари за еконт


  • 0

Немеца го е измислил !


#10 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 03 април 2014 - 20:45

Не е измамник просто ме разхожда няколко пъти до еконт да си прави ташак с мен, и по някое време ще платя и 20лв за доставки, демек вместо +80 ще съм -20 от цялата работа :) По принцип не съм за 20лв но в момент в който си събирам пари за нов двигател 100лв разлика в бюджета са си съвсем осезаеми.. Звънях на човека, затваря ми, на втория телефон все още никой не вдига, странно но и от еконт никой не се е обадил все още, казаха че 7 дни държат пратката после начисляват такса или я връщат.. Писах и съобщение на тоя във форума, в който съвсем човешки му изложих фактите и го помолих за обяснение, чете и не отговаря... И така, май направих каквото можах, ако и утре не се обадят от еконт ще ида пак в събота да си поискам обратно пратката.


  • 0
Follow your own star...

#11 BG - 681

BG - 681

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 03 април 2014 - 23:49

Тури му една-две клетви и да ходи на .... Междудругото вместо да ходиш до еконт да си искаш обратно пратката, тва нещо не можеш ли да го заявиш по телефона ? Щото при DHL съм го правил тоя номер 


  • 0

Немеца го е измислил !


#12 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 04 април 2014 - 02:35

Ами сигурно може ама еконта ми е на 5 минути с колелото и използвам да се раздвижвам, че лято идва :D 


  • 0
Follow your own star...

#13 BG - 681

BG - 681

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 04 април 2014 - 12:35

Зоб и фитнес за лятото ! А сега можеше да имаш 80 лв за зобче ... :D 


  • 0

Немеца го е измислил !


#14 bollbe

bollbe

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 117 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    S202 C200 COMPRESSOR ELEGANCE 1998 111944
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 април 2014 - 17:44

http://www.nalov.com...showtopic=45180

На това пък аз попаднах.


  • 0

#15 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 04 април 2014 - 21:00

http://zaicite.com/u...rofile-408.html Ето и още една обява, тоя път с другия телефон.. :) Няма кво да е станало тоя ме прави на луд и тва е положението... Ако си е сменил телефона и новия собственик също е имал интерес към механичния инжекцион точно деня в който са ми го върнали, май да взема да ида да пусна едно тото...


  • 0
Follow your own star...




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни