Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Нов живот за един стар Бенц :))

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 12 март 2014 - 22:58

След като Мечо заприлича на немска каска /воинишко канче ; виетнамка/, ми се откри чудесна възможно да му вдъхна нови сили за живот и кураж да ми служи още поне 6-7 години. За да не бъда голословен ще подкрепя епитетите, които използвах за Мечо с малко снимков материал.

dvq6nn.jpg

2qvs5dg.jpg

Удара прилича на следствие от нескопосан опит за дрифт, но историята е съвсем друга :) Накратно вижте какво може да се случи с колата ви, ако се плъзнете по лед със скорост от около 40-50км/ч. и се забиете в задната броня на изгнил Опел :) 

Няколко месеца преди това един бек спрял в/у тротоара реши да си отвори вратата без да гледа дали някои се движи по платното и без малко да ми среже калника. Мисля, че нямам снимка на калника, но и той е в леко трагично състояние :) Но да беше само това - по колата има леки вдлъбнатини във вратите, малко ръждичка на вратите при широките лайсни, ръжда по праговете, под казанчетата за вода и антифриз, на лайсната на ключалката на багажника иииииии счупена предна броня. 

За щастие имам познат тенекеджия/бояджия, който се нае да направи колата като нова. По негова заръка не купих нови калници, въпреки че единия е почти срязан от долния ръб на шофьорска врата, а на другия се е качвал кон (без майтап :) ) , защото не се знае на какъв калник мога да случа и се притесняваше, че би имал проблеми с напасването. Задния калник предполагам ще се изчука и ще му се плеснат 2 кила кит, а може и да се наложи малко рязане. Не знам, виждал съм изделията на човека и му имам доверие - нека твори :) 

Предната броня беше счупена, липсваше парче около 20 сантиметра по дължината и около 10 по височина. Водих я при един човек да я възстанови и за 50 кинта смятам, че се справи страхотно. Само, че нямам снимка "Преди", но ето ви две "след"

o5tch5.jpg

sey6j5.jpg

Другото, което направих е да сваля задната част на интериора, едно за да услесня майстора, друго, че исках лично да се уверя, че няма ръжди на неприятни места.

s6oxav.jpg

Червените закопчалки оградени в черно се дърпат нагоре и се скубе седалката. Облегалката е захваната на две болта 8ца на местата оградени в жълто - отвиват се с по-дълъг накрайник, а може и с ключе. Страничните кори се махат като се извади копчето за ел.стъклата. Развият се двете винта (звезда) оградени в черно, както и долната черна пластмаса, която също е звезда. Развиват се коланите от праговете, там вече трябва по-голям ключ (мисля, че 19ка беше). Кората се издърпва навътре. САМО ЧЕ !!!! Кората и пластмасите, на от външната страна (до стъклото) на подаващия се колан са залепени (при мен пластмасите се счупиха така че чакам оферти за здрави, може и черни :) ) Средния подлавник е на болче, а подлакътника е на щифтчета 4 на брой като свалите седалките ще ги видите. Тук идва и един друг момент. Трябва да свалите напълно мокетчето на под подглавника и да развиете болчето (аз не знаех за това болче, махнах мокетчето на половина) и пак посчупих захвата :D 

Ами това е в общи линии до тук. Колата е вече при майстора и си я чакам до половин месец. Пристигне ли се почва реновиране на кожения салон и пребоядисването му. Минава се към смяна на външен десен накрайник на кормилната щанга, ново озвучение на задната линия, полиране на махагонивите елементи и разни други дребни забележки и доработки. Някой ще го сметнат за грешно, но доправянето на ел.инсталацията и смяната на дебитомера ще ги оставя за накрая нацяло :) 

• 0

Немеца го е измислил !

#2 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 324 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001
    CLK 200 Kompressor Cabriolet, 2000

Публикувано 13 март 2014 - 00:34

Съжелявам за удара. Дано майстора оправи геометрията на калника, за да пасне после добре уплътнението между прозореца на вратата и задния прозорец.

Успех в начинанието и знай, че не си сам  :D Моето купе също е на лекар сега, но за задния калник от другата страна :)

ПП: Знам италианско купе край София с идеални ламарини - ако решиш да сменяш със здрави.

Този пост е редактиран от rado_penev: 13 март 2014 - 00:36

• 0

#3 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2014 - 10:50

Бомба си френки! Пожелавам всичко да стане безпроблемно!  :cool

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#4 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 13 март 2014 - 11:23

11v4285.jpg

Кво е това, в което влизат вакумите ? 

2w2nh4h.jpg

Ами тези двете ?

• 0

Немеца го е измислил !

#5 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 324 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001
    CLK 200 Kompressor Cabriolet, 2000

Публикувано 13 март 2014 - 11:44

На първата снимка ти е комфорт модула, а вакумите отиват към ключалката на багажника.

На втората е вакуум помпата на централното заключване. При 124 то се управлява с вакуум.

Така и така си при тенекеджия - провери в кухините, затворени от тези тапи дали имаш едно твърдо и мазно - парафин за кухини. Ако се е оттекло, или ако ще заваряте наблизо - трябва да напръскате наново. Същото направете и за праговете, под средното гърне и около антената.

ПП: Сега е и момента да облепиш с STP Gold под задните седалки - намаля вибрациите в купето.

Този пост е редактиран от rado_penev: 13 март 2014 - 11:44

• 0

#6 svety

svety

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200 Е - 16

Публикувано 13 март 2014 - 14:28

Здравей колега. Поздравления за мерака и ентусиазма да си направиш колата. Всеки ден я виждам м/у другото и не съм знаел, че е форумна. Поздрави и успех :beer

п.п. Нали няма да я прави Сашо на ул. Алдомировска?

• 0
Конските сили продават колата, а нютон-метрите я движат!

#7 sers

sers

Напреднал

• Потребители на форума
  • 502 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Коли
  • Автомобил:
    C280

Публикувано 13 март 2014 - 14:36

Не ти виждам снимките ?

• 0
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе

#8 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 13 март 2014 - 16:40

Здравей колега. Поздравления за мерака и ентусиазма да си направиш колата. Всеки ден я виждам м/у другото и не съм знаел, че е форумна. Поздрави и успех :beer

п.п. Нали няма да я прави Сашо на ул. Алдомировска?

Не, хаха тоз дори не съм го чувал. Колата се прави извън София. Ти явно си някъде по квартала :)

Не ти виждам снимките ?

Сайта, в който съм ги качвл е www.tinypic.com , имаш ли проблеми с него ?

1994_Mercedes_Benz_E500_For_Sale_Interio

Тези уж хромираните пластини при мен са счупени. От къде мога да си купя някви подобни метални пластинки и с малко рязане и лепило да ги пригодя ?

• 0

Немеца го е измислил !

#9 svety

svety

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200 Е - 16

Публикувано 14 март 2014 - 09:18

Офиса ми е на ъгъла  на бул. Тодор Александров и ул. Перник. Лайсните ги потърси в Продавалник - а.  Не ми се вярва да са една торба с пари :beer

• 0
Конските сили продават колата, а нютон-метрите я движат!

#10 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 18 март 2014 - 17:05

Скоро се надявам да гледаш съвсем друга кола :)

Новини от майстора: Всичко по колата вече е оправено, ръжди, кривини и т.н. Чака си боята. Задния калник малко го е резнал, но като отида да я взимам ще разбера по-подробно кво точно е направил. По думите на баща ми (майстора е негов приятел) нямало да си позная колата :o и като познавам майстора съм много склонен да вярвам, че е така :)

• 0

Немеца го е измислил !

#11 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 18 март 2014 - 21:19

Да работиш с роднини и приятели си е ...

Успех.начинанието е достойно за уважение!

• 0

#12 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 18 март 2014 - 22:45

ВЪЙ !!! ТВА СПОТЕРА СТРАШНО ЧУДО БЕ !!! ВПЧЕАТЛИ МЕ !!!

• 0

Немеца го е измислил !

#13 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 20 март 2014 - 11:56

Или съм те засегнал нещо или си страшен социопат