Здравейте колеги.
Първо да се похваля вчера си смених предните амортисьори със ЗАКС.Колата заспа на пътя, няма го вече лекото поклащане в завой и при висока скорост по неравен и пропаднал път.Леко се и надигна, новите бяха с около 3-4 сантиметра по-високи от старите амортисьори и колата беше много ниска.Направо душеше асфалта :_)Сега е една идея по вдигната и вози много приятно :_)))
Мисля да си взема и 4 нови летни гуми за Бенц-а, и ако останат пари първата ми работа е да се запиша за пролетното събиране в Девин :_)
Мерцедеса е w210 фейслифт, Е200 компресор.В момента е с гуми Континентал 215/55/16 които освен за бърн аут вече за друго не стават.
Първо се чудя дали мога да и сложа малко по-високи гуми гледам, че цената почти няма разлика в 215/55/16 и по високите за които си мисля 215/65/16 ?
Има ли смисъл и дали се допуска да се кара моя автомобил с 215/65/16
И другото ми чудене е каква марка и модел да си взема.Ценови диапазон за 4-те максимум 850-900 лв !
Чета много хвалят континентала 5, но много били меки и бързо се износвали, както и имали слаб страничен борд и много лесно се пукали от бордюри и дупки ?!
Мишелина...!?
Доста са скъпи, оправдана ли е цената им.
Утре ще проверя в Примекса, какво имат като предлагане и цени и дали вече са заредили нови гуми от тази година.Уж са ми обещали отстъпка от 10-до 20 % за 4 нови гуми...
Четох из нета че за летните гуми ДОТ-а не бил чак от такова голямо значение.Можело да се кара с тях спокойно до 10 години от датата да производство (ДОТ-а) стига да са съхранявани правилно.А за зимните до 4 години от датата на производство, след това не се препоръчвало да се ползват ??
Благодаря предварително за мненията и съветите.
PS Надявам се да се видим на пролетното събиране :_)
Поздрави :_+)