Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Предложения - идеиДайте някакви идеи какъв цвят да осветя таблото.

• Please log in to reply
38 мнения по тази тема

#1 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    w211 280cdi sold - в мобилето го има ама не ви трябва...
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 февруари 2014 - 21:38

Добър вечер, колеги и честит празник. (кой каквото празнува :D)
Дайте някаква идея какъв цвят светодиоди да сложа на таблото? (уредите и т.н)
Мислех да сложа червени на дисплеите и бяло на останалата част. Ама или червените диоди не светят или ни стават за там.. Едвам се виждат цифрите. Също така ме насочете какви диоди да си купя, че тези дето съм взел са от възможно най-китайските.. 
1-во едвам влизат, че ламаринките (крачетата) са по дълги.
2-ро са такъв ментак, че тез крачета се огънат и не дават контакт и светене Йок..
w202 табло, ще ми се нещо по "шукаритетно" да стане :D:D 
пп. Темата ако Ви се струва прекалено тъпа направо я трийте :D
пп2. Може и снимков маТРИал. 
:)  :tequilla

• 0

#2 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 февруари 2014 - 22:57

Твоят Мерцедес скоро ли си го купил?

Да, година стана някъде. ? 

• 0

#3 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 февруари 2014 - 23:04

Ако ти потрябва номера на цвета на твоята кола ме питай да те светна...,защото само аз го зная. :D

А джантите специално лично аз съм ги боядисвал защото бяха мои.

o_O Сигурно и доста дефекти знаеш по тая кола освен цвета и? :D
Жантите са уникални, цифра народ ги похвалиха ... :D:D  и колата като цяло. Ама нали прост народ и я надраха вече.. И от един сервиз тука до нас (Надежда 5) знаят боята. Правиха ми задната броня :D 

• 0

#4 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 февруари 2014 - 19:59

А и последен въпрос.

Във въпросната кола се подвизаваше това интересно оръжие за самозащита,та въпроса ми е дали си го получил заедно с колата? :D

032596029.jpg?r=0

Не съм, цвета който е била да ти кажа не ми допада, но сега е бомба. А за джантите.. и на мен нещо не ми допадат много как стоят ама за момента нямам възможност за други. С летите джанти много тресе ама щом казваш, че са много здрави, то ще да е от някоя крива гума. :D :D :D 
пп. Гледам имала е "удар" на същото място отзад както е и сега... :D (някъф селянин ме забърсал на паркинга...)
Некви дефекти относно двигателя да знаеш? (може и на ЛС)
Мерси за историята .. :))) 

• 0

#5 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2014 - 18:51

7075505a.jpgЕто какво направих след 2 часа борба с поялника, но не свети равномерно както се вижда. Странно защо, но и индикацията за изгоряла крушка също свети и не знам от какво е ... 

• 0

#6 Mr.Benz

Mr.Benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 185 Мнения:
  • Интереси:Бенцове,камиони,мотори
  • Автомобил:
    C200 W202 94'
    (OM 601.913)
    C200 W203 04'
    A170 W168 00'
    190E W201 87'

Публикувано 17 февруари 2014 - 21:39

Здравей колега, добре си направил таблото аз също съм правил тези неща преди няколко месеца, но след време ще имаш проблем с диодите на таблото... ще започнат да пресветкат защото е дошло време да ги сменяш, че са заминали което упражнение трябва да го правиш в годината 2-3 пъти.

Друг вариянт е вместо СМД диодни крушки да си побългариш осветление от диодна лента, НО трябва страшно МНОГО да внимаваш като пипаш с поялника защото така си прецаках цялото табло и се наложи да си търся друго.

Моят съвет е да не пипаш осветлението по таблото и копчетата, защото просто тук при нас в БГ не съм срещал качесвени неща и всичко е китайско.

По-добре помисли да направиш нещо по-интересно по интериора, ако имаш нужда от някоя друга идея или помощ винаги можеш да ми пишеш.

Поздравявам те за ентусиазма и успех ;)

• 0

:flagmbcb

#7 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2014 - 22:22

Здравей колега, добре си направил таблото аз също съм правил тези неща преди няколко месеца, но след време ще имаш проблем с диодите на таблото... ще започнат да пресветкат защото е дошло време да ги сменяш, че са заминали което упражнение трябва да го правиш в годината 2-3 пъти.

Друг вариянт е вместо СМД диодни крушки да си побългариш осветление от диодна лента, НО трябва страшно МНОГО да внимаваш като пипаш с поялника защото така си прецаках цялото табло и се наложи да си търся друго.

Моят съвет е да не пипаш осветлението по таблото и копчетата, защото просто тук при нас в БГ не съм срещал качесвени неща и всичко е китайско.

По-добре помисли да направиш нещо по-интересно по интериора, ако имаш нужда от някоя друга идея или помощ винаги можеш да ми пишеш.

Поздравявам те за ентусиазма и успех ;)

Това с диодната лента ми мина през акъла, след като при първия опит (точно преди да пусна темата) не стана нищо от 7 диода 1 светна :D :D Като се загледам в дисплеите има нещо като примигване (не точно, но не мога да намеря точния израз :D) и най-досадното, че индикацията ми свети.... Няма какво да е освен тия Китайчо style диоди да ми прави мизерия. За копчетата също съм го намислил ама нямах точната отвертка и се отказах на този етап. 
Пп. Що си мислех, че диодите са "вечни" в сравнение с крушките ... :| ;dd Мислех и за червено, но не се виижда нищол Синьо не знам как ще стои
На следващата ми почивка пак ще свалям таблото, след като го счупих 1-я път вече съм цар, за 10 мин. изпада .. :D :D ще сменям диодите с такъв тип - http://led.omega-lig...8.5D_1LED_W.jpg пък да видим... Маняк съм на тази тема даже вкъщи съм вързал ленти за буфера на двд.то :D :D

• 0

#8 Mr.Benz

Mr.Benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 185 Мнения:
  • Интереси:Бенцове,камиони,мотори
  • Автомобил:
    C200 W202 94'
    (OM 601.913)
    C200 W203 04'
    A170 W168 00'
    190E W201 87'

Публикувано 17 февруари 2014 - 23:20

И такива съм си купувал, този вид който си показал можеш да го ползваш при дисплейчетата,но просто както написах и по-горе всичко е китайско и аз осъзнах за себе си , че е по-добре да си останат жълти, вярно не е чак толкова естетически красиво но пък имаш по-голям избор от качествени крушки като Бош.

Иначе в момента съм с осветление в краката на всички 4 пасажери + на всички дръжки за вратите. Ако имаш интерес към тази мания ми пиши на ЛС, че нямам снимки да кача тук в темата за сега. :)

• 0

:flagmbcb

#9 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Град:Петрич
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 18 февруари 2014 - 06:22

Колега, за таблото можеш да си вземеш диоди с по-голям светлинен поток и да са с по-голям градус на светене, резистори от 680+ ома.

• 1

#10 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2014 - 15:55

Колега, за таблото можеш да си вземеш диоди с по-голям светлинен поток и да са с по-голям градус на светене, резистори от 680+ ома.

Те тия резистори каква им е ролята? Да не показва грешка за изгоряла крушка и да не гори диода? 
От 7 диода 4 са с резистори над 680 ома. (не помня какви точно бяха) Като включа светлините и тъпата лампа веднага светва за изгоряла крушка. Пък навсякъде всички светлини си ми бачкат. Само едната крушка на плафона не свети ама не е от нея. Преди да бодна тия диоди нямах проблем, следователно не е от плафона. Мноо сериозно взе да ми писва. 3те крушки дисплеите са с не знам какви резистори, но ако проблема за изгоряла крушка е от тях то тогава индикацията трябва да ми светва със запалването на двигателя, а не като включа светлините.?

• 0

#11 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 март 2014 - 13:24

Като сложа по-малка крушка (като W) индикацията за изгоряла крушка ще свети нали? Писна ми вече слагам си крушки пак и не се занимавам повече. Най-много дисплеите да ги оставя с диоди ако обаче спре да свети тъпата индикация, че ме дразни. 

• 0

#12 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2014 - 09:35

Сори за спама, ама... колега.. случайно да беше в Дружба в неделя ?? :D

• 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#13 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2014 - 10:58

Сори за спама, ама... колега.. случайно да беше в Дружба в неделя ?? :D

Неее, през седмицата минавах. Неделя бях на "тръстиката". Иначе чат-пат я мия на Кауфланда в Дружба 1   :D :D
edit: Имам лепенки на задните Жамове, по това може да ме познаеш :D :D :D https://www.facebook...&type=3

Този пост е редактиран от puFi_mIx: 19 март 2014 - 15:12

• 0

#14 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2014 - 21:27

Е чак толкова не съм заглеждал... но определено видях червена 202ка...с последните  3 цифри като твоите.. ако помня правилно :D

• 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#15 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 март 2014 - 19:21

Е чак толкова не съм заглеждал... но определено видях червена 202ка...с последните  3 цифри като твоите.. ако помня правилно :D

Интересно как съм пропуснал такава 124-ка. Ако е това на подписа ти. :D Др-я път свирни пък ще пием по кафе :D

• 1

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни