Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

предна и задна броня на W124 (дебелина)относно монтаж на парк-троник

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 vladimir_

vladimir_

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Град:Мадан
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz 200 W124 M102 1987

Публикувано 01 февруари 2014 - 09:24

Здравейте колеги.

Искам да питам някой слагал ли е сензорен парк-троник по броните аз мисля да си слагам и затова ме интересува колко за дебели най издадените части на броните знам че в тях има някаква пяна и не искам да дупча преди да съм сигурен че ще мога да закрепя сензорите а и удачно ли е да се дупчи бронята това ще окаже ли негативно влияние на пяната вътре.

Ако някой е слагал ще съм му много благодарен да сподели и как се прекарват кабелите по броните че като гледам няма много пространство да си "завираш" ръцете абе май ще е по трудно от колкото изглежда :)

Благодаря ви.

• 0

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 01 февруари 2014 - 14:59

Сваляш броните и като ги погледнеш отвътре, бързо ще разбереш къде да дупчиш

Ако дупчиш на сляпо, ще уцелиш конзолите.

пяната е БУФЕР.

дупчи я смело

• 0

#3 vladimir_

vladimir_

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 февруари 2014 - 08:59

Благодаря не се бях сетил за конзолите е май ще се наложи да свалям броните което не е малко работа само заради 4 датчика ама кът ми е мерака ко да се прави

• 0

#4 dzuvko

dzuvko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 310 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:W124, W202, W201, Електроника, Програмиране, Шахмат, Забавления
  • Автомобил:
    W124 - 2.0 Coupe (М111.940)
    W201 - 2.0D 190D
    W202 - 2.0 136кс (М111.941)
    W220 - S500 306кс V8 M113
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2014 - 12:00

Аз също съм решил да слагам парктроник и съм все още на етап проучване. Колегата vladimir_ може да даде малко инфо до къде е стигнал и евнтуално снимков материал?

• 0

#5 vladimir_

vladimir_

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 март 2014 - 18:12

Още не съм го започна колега не ми остава време да поработя а и не съм си избрал марка на парк-троника че има много и все китайци и не знам колко ще работят но мисля за задницата да се побера в 55лв. средния клас и дано да е читав иначе сега като се затопли ще отделя един ден да го монтирам и сложа ли го ще кача и снимки 

• 0

#6 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 25 март 2014 - 18:25

Предната броня се сваля за 10 минути ако си муден :) Държи се общо на 6 болта 13ки по 3 от всяка страна. 4 от болтовете са групирани по два един над друг в средните части на бронята и по един в сраничната част на бронята (под калника) Са ще видя имам ли снимка даже да ти кача

• 0

Немеца го е измислил !

#7 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 25 март 2014 - 18:30

http://i60.tinypic.com/o5tch5.jpg ето ти едно фото. г/д се вижда къде кво е и можеш да си направиш няква сметка. страничния болт, който трябва да отвиеш не се вижда на тая снимка. Той е в долната част на планката. Не барай другия, едно че е друг размер (10ка мисля), друго че има реален шанс да го скъсаш (поне при мен се скъса)

• 1

Немеца го е измислил !

#8 vladimir_

vladimir_

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 март 2014 - 08:56

Стана ми ясно къде са болтовете ,но гледам че маи си я лепил бронята.

И моята е спукана спука я една сърна и като я сваля искам и аз да я залепя ,кажи с кво си я лепил.

• 0

#9 Kosio 72

Kosio 72

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:ДОБРИЧ
  • Интереси:ФУТБОЛ,РИБОЛОВ
  • Автомобил:
    S 124 Е250D OM605.911 722.434

Публикувано 26 март 2014 - 19:03

Здравей Колега 

След като подпрях малко комбито на заден в един стълб и аз си монтирах парктроник на задната броня.От китайските купих го през интернет от някаква фирма в София модел който няма връзка с кабел от компютъра  му до дисплея струваше около 65 лв.с доставката.Показва горе долу точно но му се появи някакъв проблем,че в движение търси и датчици отпред .Задната броня я свалихме с брат ми и без да бързаме го направихме за около четири часа.Командването го сложих до антената,а дисплея е там където се вижда на снимката.Там където го сложиш на бронята бе мястото където няма планки и затова не е толкова в края и но и така  хваща препятствия

Прикачени файлове

• 2
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

#10 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 26 март 2014 - 19:53

Гледам, че си от Мадан, но ходих при един чичо къде възстановява брони. От бронята липсваше парче. За 50 лв. с малко пазарлък я направи като нова. Не знам дали при теб има такъв майстор, но в Смолян предполагам, че има. Има един колега, пише се chochone. Той е от Смолян, може да го попиташ дали знае. Иначе философията е следната - пистолета за горещ въздух и ако липсва парче, здраво такова

• 0

Немеца го е измислил !

#11 vladimir_

vladimir_

Чирак

• Потребители на форума
  • 62 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 март 2014 - 20:19

Да и при мен липсва парче ,и аз съм си мислил да намеря някоя счупена броня и да си изрежа от нея.

Иначе ако е в София тоя майстор аз имам обекти там и по голямата част от годината прекарвам там та може да ми го препоръчаш.

А като цяло аз още не съм я подпирал както е писал колегата по горе ,но искам да си сложа ,че да не се потя като паркирам по столицата. 

А за преден ми е мерак заради чиста проба "его" като има да има на всякъде ,но искам да сложа някой читав парк-троник да не ме лъже с по 30 сантиметра.

• 0

#12 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 28 март 2014 - 12:49

Ако се счете за реклама да ми се трие поста. Майстора при който ходих се намирам на бул. Александър Стамболииски. Ако караш посока Западен парк/Вагон ресторанта/Лидл/Факултета се намира от ляво след 10та поликлиника. Малка барака, до жълт пункт за смяна на масло и филтри. Ако имаш проблеми с ориентация или гугъл мапс или ЛС пиши :)

• 0

Немеца го е измислил !

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни