Здравейте всички! Писна ми от този проблем и за това поствам в общия форум. Ако се прецени преместете темата.
От 7 години сменям по две дистрибуторни капачки на година заради конденз. Тази зима се установи, че уплътнението зад нея е с милиметър по тънко и го смених с оригинално - 50 кинта. Няколко дни некаране в мъглата и-и-и същия проблем. От бубината до свещите включително всичко е на 6 месеца поради планов ремонт на клапани и глава. Симптоми - до 80 градуса - без проблеми, след което започва да тресе и гасне на ниските обороти. Следва сваляне на капачка, почистване на конденза и изчезване на проблемите. До следващия път, т.е през 2-3-4дни ако е влажно до 1 път месечно през лятото. м103 мотор - дистрибутора е отпред и горе, механизма на действие на конденза ми ясен. Но мамка му откъде се взема!? Опитах дори херметизация със силикон на дистрибуторната капачка и нъцки. ДАЙТЕ АКЪЛ МОЛЯ, ЩОТО МОЯ НЕ МИ СТИГА.
И ВЪПРОС №2 ---- МЕГАСКУИРТ - КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА, ЩЕ РЕШИ ЛИ ПРОБЛЕМА И АКО ДА ПО-НАДЕЖДЕН ЛИ Е ОТ ОРИГИНАЛНАТА ПОСТАНОВКА2
Този пост е редактиран от D-R. VO: 18 януари 2014 - 18:18