Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

дюзисмяна

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 kirlqn

kirlqn

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:Козлодуй
  • Автомобил:
    W210 1998 250 TD OM605
    S210 T-MODEL

Публикувано 14 януари 2014 - 20:09

Колеги ,здравейте направо на въпроса може ли да се сменят само разпръсквачи на мерцедеса без да се сменят дюзи .Какво се сменя задължително освен тях ,бренери гарнитури и тн .Трябва ли да се прави стенд после примерно или не задължително .Не че ми е спешно но сутрин се чува металически звук и тракане ,припушване и миризма на икарус или чавдар като по загрее се оправя ,работи часовник   тракането изчезва и припушването ,но миризмата си остава . Колко горе долу е цената на оригинални такива  .Става дума за W210 250TD OM 605

• 0

#2 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 14 януари 2014 - 21:41

Ако чукането ти е проблема помисли за маслото и повдигачите, дюзите не знам защо ги мислиш... Миризмата на икарус особено при заминал катализатор и незагряла кола не виждам какво може да те притеснява...

• 0
Follow your own star...

#3 dimatatdi

dimatatdi

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Мнения:
  • Град:Враца-София
  • Автомобил:
    C 250 TD elegance T-model 150hp 1997

Публикувано 14 януари 2014 - 22:32

Може да провериш от коя дюза трака като им отвиваш тръбичките една по една, където изчезне тракането тая дюза не пръска хубаво.

Сменят се разпръсквачи, стендова се дюзата за регулиране на необходимото налягане, сменят се и шайбите под дюзите. :beer

Разпръсквачи 25-40 лв. шайби 1,50-3лв.

В Козлодуй трябва да имате свесен дизелджия-помпаджия...

• 0
.....Mercedes Benz w202 Т C 250 TD elegance.....

Публикувано изображение

#4 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 14 януари 2014 - 23:47

А може и с ръка да пипнеш тръбичките от помпата или където има място.Която дюза "чука" ще я усетиш при допир.

Другото колегата над мен го е написал.

• 0

#5 kirlqn

kirlqn

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 1998 250 TD OM605
    S210 T-MODEL

Публикувано 15 януари 2014 - 07:37

Може да провериш от коя дюза трака като им отвиваш тръбичките една по една, където изчезне тракането тая дюза не пръска хубаво.

Сменят се разпръсквачи, стендова се дюзата за регулиране на необходимото налягане, сменят се и шайбите под дюзите. :beer

Разпръсквачи 25-40 лв. шайби 1,50-3лв.

В Козлодуй трябва да имате свесен дизелджия-помпаджия...

Аз не се сещам за такъв майстор но може и да има ,колегата по горе е писал за катализатор нямам такъв с  резонатор е може от там да идва миризмата . Не знам за повдигачи уж карам все с хубави масла ,тракането  не почва веднага а след около минута или по -малко сутрин при студен мотор .Това с развиването на   тръбичките ще го пробвам .Благодаря за отговорите .

• 0

#6 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 15 януари 2014 - 07:47

Точно такива са симптомите на неправилно работеща дюза, мирише ти на не изгоряла нафта.

• 1

#7 dpower

dpower

Чирак

• Потребители на форума
  • 133 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-1996 Е300D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2014 - 09:48

+1 за колегата - dimatatdi

Не си споменал, но предполагам тези симптоми с тракането са се появили изведнъж. Причината е в горивата! Ако не бързаш да ремонтираш, можеш да направиш почистване на дюзите с ето тази течност: http://www.senax.bg/...-dvigateli.html, някои са много доволни! Резултата е по-осезаем, ако засмукването е директно от помпата и процедурата се повтори два пъти. И  по-слаб, ако се постави в резервоара и се смеси с горивото. Трябва да си прецениш сам, дали да направиш това. Защото може и така или иначе да се стигне до подмяна на разпръсквач, но и може да се окаже след смяната, че са ти продали некачествени /менте/ такива и пак нещо да трака, а с Лики Моли няма да подменяш части по колата.....А колкото до цената само на разпръсквача на дюзата, тя е 48.30лв на BOSCH, като трябва да не се пропуска и подмяна на топлинния щит/дихтунг/, много хора казват обаче /дифтунг/. 

Този пост е редактиран от dpower: 15 януари 2014 - 09:54

• 0
Публикувано изображение

#8 kirlqn

kirlqn

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 1998 250 TD OM605
    S210 T-MODEL

Публикувано 15 януари 2014 - 14:57

Почистване съм правил миналато лято точно с тази добавка ,като гледах от тук ,но беше топло и не съм забелязал тракане ще взема да се повторя пък може и да се по оправи малко ако ли не ще сменям разпръсквачи и тези щайби от долу както и да се наричат :)

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни