Балкан Стар фалит
Започната от mradulov, 02 яну 2014 - 14:18:39
15 мнения по тази тема
Публикувано 02 януари 2014 - 14:18
До мен достигна слух, че БС са пред фалит. Бавели доставки на капарирани автомобили и отказват да върнат капарото.
Някой да знае нещо повече?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 2
Някой да знае нещо повече?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 02 януари 2014 - 14:25
Това ми звучи като слух а-ла "бгмама". Не връщат капаро -> значи ще фалират.
И все пак за колко
Някакви по-сериозни индикации като отложени плащания към доставчици, необслужвани кредити, забавени данъци и заплати?
(Доколко практиката за връщане на капаро е основателна или не е друга по-философска тема.) И все пак - за колко колко става дума?
Този пост е редактиран от Praetorian: 02 януари 2014 - 14:30
Публикувано 02 януари 2014 - 15:32
До колкото знам Балкан Стар са на голяма загуба. И май скоро приключват играта. Имам инфо, че някакви румънци ще поемат дилърството ама не е сигурно.
Ще видим. То ще си покаже
Публикувано 02 януари 2014 - 15:52
с това отношение към клиентите .......
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 08 януари 2014 - 20:16
Аз пък дочух, че имат 90 милиона лош кредит... Явно Алианц не стават за продажби на коли а само на застраховки,,,
Публикувано 08 януари 2014 - 22:23
Алианц ли? Те ли са собственници на Балкан Стар
Публикувано 08 януари 2014 - 23:19
Алианц ли? Те ли са собственници на Балкан Стар
Да
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 09 януари 2014 - 07:35
В статията в Капитал никъде не се споменава печалба, а прихода не е печалба, докато е по-малко от разхода.
От моя скромен опит, знам, че никой не реорганизира нещо, което работи добре и на печалба. За мен извода от статията е, че някой казва много дипломатично: имаме приходи, но нямаме печалба, демек на загуба сме и ще се опитаме да намалим разходите за да не се затрием.
От моя скромен опит, знам, че никой не реорганизира нещо, което работи добре и на печалба. За мен извода от статията е, че някой казва много дипломатично: имаме приходи, но нямаме печалба, демек на загуба сме и ще се опитаме да намалим разходите за да не се затрием.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 09 януари 2014 - 11:04
По-добре би било да има няколко официални сервиза на МБ както е при - BMW.
Сега сме притиснати - ако искаш гаранцията да ти важи - отиваш в БС и няма мърдане, а там какво става не е много ясно.
Аз затова още не съм си купил нов или гаранционен Мерцедес, а предполагам и повечето колеги във форума...
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 09 януари 2014 - 11:37
Колеги до колкото знам Балкан Стар е собственост на Вили Бетц. Освен ако кредитора не е Алианц. Положението там е на разпад. Имаше одит в спедиторската фирма на Вили Бетц България и знам, че липсите са за няколко милиона евро. Сметките са блокирани и нещата не са на добре. Балкан стар за на голяма загуба и дилъра на рено и дачия Ауто франс 3000 (пак собственост на Вили Бетц) компесира големите загуби. Не знам точно какво се случва, но имам инфо,че скоро Балкан стар няма да е официален дилър на Мерцедес.
Между другото разбрах, че представителството на БМВ за София Камор Ауто вече е собственост на Пежо.
Между другото разбрах, че представителството на БМВ за София Камор Ауто вече е собственост на Пежо.
Публикувано 09 януари 2014 - 12:47
По-добре би било да има няколко официални сервиза на МБ както е при - BMW.
Сега сме притиснати - ако искаш гаранцията да ти важи - отиваш в БС и няма мърдане, а там какво става не е много ясно.
Аз затова още не съм си купил нов или гаранционен Мерцедес, а предполагам и повечето колеги във форума...
спокойно можеш да скокнеш до солун да ти оправят гаранционно бенца, не им се плаши на балкан стар не са сами в европата
Публикувано 09 януари 2014 - 13:30
По близо,в Серес има сервиз на Мерцедес.
Публикувано 09 януари 2014 - 18:10
Освен това Евро Стар в Русе също са "официален"... гаранцията важи при всички официални, а не само там, където е купен автомобила.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 11 януари 2014 - 17:29
А на Ивайджет сервиза не е ли също гаранционен?
Минавам всеки ден покрай него по Тракия и вътре е пълно с нови мерцедеси.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни