мнение за амортесиори де карбон
Started by komuflaj, 11 Feb 2007 - 11:52:36
9 replies to this topic
Posted 11 February 2007 - 11:52
какво мислите за тази марка,като чета за тях звучат много обещаващо,но нали знаете невинаги опаковката отговаря на съдържанието.затова питам вас хората които са се срещали със всякакви чудеса в този живот.
Posted 11 February 2007 - 18:06
При избора на амортесьорите имай предвид следното:
-Билщайн и Закс/Боге са доставчиците за първоначално вграждане на мерцедес(някои модели от 60-те са със Стабилус).Наскоро имаше изключение-Монро за Вито 1-ва серия.
-Мерцедес монтира газови амортесьори на моделите си от 50 години насам...
Сам си отговори на въпроса коя марка ще се доближава максимално до заводската настройка на окачването. После от форумите можеш да разбереш,че хората,опитвали Каяба или Монро са оставали леко разочаровани.Положителните отзиви са за Билщайн Комфорт(това,което слагат в завода).Едва ли ще искаш на собствен джоб да разбереш,че си могъл да направиш някой по-добър избор.
Сигурно повече от половината карани в Б-я в124 са все още с оригиналните си амортесьори...
При тез доводи смятам,че желанието за експериментиране(колкото и характерно да е за човек) е не много разумно..освен ако не разполага с повече средства.
Що се отнася до Делфи де Карбон-не знам някой,който си е купувал такива.
Има доста марки на пазара-разни измислени LiP,Al-ko,Record...през Magnetti-Marelli,Gabriel...до Koni...на съответстващи на качеството им цени..за мен изборът е ясен.
-Билщайн и Закс/Боге са доставчиците за първоначално вграждане на мерцедес(някои модели от 60-те са със Стабилус).Наскоро имаше изключение-Монро за Вито 1-ва серия.
-Мерцедес монтира газови амортесьори на моделите си от 50 години насам...
Сам си отговори на въпроса коя марка ще се доближава максимално до заводската настройка на окачването. После от форумите можеш да разбереш,че хората,опитвали Каяба или Монро са оставали леко разочаровани.Положителните отзиви са за Билщайн Комфорт(това,което слагат в завода).Едва ли ще искаш на собствен джоб да разбереш,че си могъл да направиш някой по-добър избор.
Сигурно повече от половината карани в Б-я в124 са все още с оригиналните си амортесьори...
При тез доводи смятам,че желанието за експериментиране(колкото и характерно да е за човек) е не много разумно..освен ако не разполага с повече средства.
Що се отнася до Делфи де Карбон-не знам някой,който си е купувал такива.
Има доста марки на пазара-разни измислени LiP,Al-ko,Record...през Magnetti-Marelli,Gabriel...до Koni...на съответстващи на качеството им цени..за мен изборът е ясен.
Blood, Sweat and Diesel !
Posted 12 February 2007 - 11:27
а къде има качествени боге,и да не са със 30 % отгоре?
Posted 12 February 2007 - 11:29
а кое по добре газови,маслени,или там двоинодеистващите или както ги водят?
Posted 12 February 2007 - 11:45
На мойта 190-ка всички са газови и са още оригиналните.Веднъж взех от един приятел два аморт. и ги сложих отпред за проба.Едни червени на цвят,маслени и бяха made in Japan.Колата започна да поема неравностите по меко,обаче после ми казаха,че трябва всички да са или газови или маслени и си сложих старите,а тези "новите" ги върнах на онова приятелче.
Posted 12 February 2007 - 12:08
а къде има качествени боге,и да не са със 30 % отгоре?
а кое по добре газови,маслени,или там двоинодеистващите или както ги водят?
Tц-тц-тц....хич толкоз бива ли?...Тука:
http://www.mbclub.bg...?showtopic=3697
Blood, Sweat and Diesel !
Posted 12 February 2007 - 12:34
даде ама без цени за какво,или викаш че трябва и разходка не сомо пред компа
Posted 12 February 2007 - 22:00
Aми вместо да флуудваш форума - земи та се разходи малко. Може ли две еднакви теми през ден? Ще влезеш в очите на модераторите и после и каса бира не може те извади оттам!!!даде ама без цени за какво,или викаш че трябва и разходка не сомо пред компа
Posted 12 February 2007 - 22:10
извиняваи не съм искал да те притеснявам,не ми се сърди моля те няма да мога да го преживея,и ти благодаря че говориш по темата,и ми помагаш.а относно моята разходка бъди спокоен взимам си дневната доза,благодаря ти за твоята загриженост.и последно мислех че това е форум и е за това да се коментират теми,нали?Aми вместо да флуудваш форума - земи та се разходи малко. Може ли две еднакви теми през ден? Ще влезеш в очите на модераторите и после и каса бира не може те извади оттам!!!даде ама без цени за какво,или викаш че трябва и разходка не сомо пред компа
Posted 13 February 2007 - 17:36
Аз съм с задни каяба предни делфи газови са всички и съм си доволен.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage