Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

скоростна кутия автомат на w211

• Please log in to reply
28 мнения по тази тема

#1 motoaer

motoaer

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:нова загора
  • Автомобил:
    Е270CDI W211

Публикувано 15 декември 2013 - 08:21

здравейте , колеги.доста неща изчетох във форума за проблеми със скоростните кутии но не успях да намеря отговор за моят проблем,а той е следният.при скорост от 0км/ч до 40км/ч не се чува никакъв шум в купето на колата.при скорост от 40км/ч до 80 км/ч започва да се чува бучене което от 80км./ч нагоре се превръща във виене.виенето наподобяеа на виене на лагер от колело.значи първо проверих лагерите на всички колелета,всички са ок.второ проверих гумените карета на кардана и висящият лагер,всичко се оказа ок.при смъкнат кардан запалих колата включих за потегляне и се оказа че шумът като бучене който се чува от40км/ч до 80км/ч се чува от скоростната кутия.озадачен съм защото нямам никакъв проблем със скоростната кутия.маслото и е по норма,има още 30 000км.до смяната му,предавките се включват нормално,с две думи нямам никакви оплаквания за поведението на скоростната кутия а изведнъж разбирам че целият този шум идва от нея.има ли някой на идея какво ще е.просто не ми се ще да я пипам при положение че работи нормално.ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.благодаря предварително :yahoo

• 0

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 декември 2013 - 18:58

Точите маслото

сваляте гредичката под тапмона на кутията

тампона

следва кардана

гуменото каре

отвивате гайката на опашката на кутията

вадите зегерката

вадите лагера

поставяте нов лагер

връщате зегерката на място

нов семеринг

качвате шийката - като внимавате да не загубите и поставите дистанционната шайба между нея и лагера.

Стягате до белега от предната контра!.... проба

Пожелавам Късмет при пробата!

....ако не се оправи, следва ревизия на кутията и по-точно - редуктора на кутията

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 motoaer

motoaer

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    Е270CDI W211

Публикувано 16 декември 2013 - 07:51

благодаря колега ще опитам. дано се размина само с това .отивам да поръчам лагера и семеринга .ще дам отговор за резултат. :beer

• 1

#4 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 декември 2013 - 09:18

Дано да е той и да се разминеш с по-големи ремонти.  :beer

• 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#5 motoaer

motoaer

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Автомобил:
    Е270CDI W211

Публикувано 17 декември 2013 - 15:52

след два дена работа,проблема е решен .оказа се лагера на опашката на скоростната кутия.всичко е точно.голям рахат е да караш в безшумно купе.ВАЙ БАСО изказвам своите благодарности.почерпката е у мен.покорно благодаря :beer  не беше кой знае какво сложно но друго си е когато компетентноста говори.трудно е когато се блъскаш като вода у бряг.черпнята е у мен.още веднъж благодаря.

• 0

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 декември 2013 - 17:17

Яко! Здраве и Късмет! ;)

:mbcbbbq

• 0

#7 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:
  • Град:Попово

Публикувано 09 октомври 2014 - 18:26

Здравейте колеги. От 2 дена съм собственик на w211 е270 цди автоматик и имам абсолютно същия проблем. При скорост над 40км в час се чува бучене все едно карам тролей. Този лагер лесно ли се сменя, трябва ли да се цепи кутията и къде във Варна да я закарам колата да ми го сменят. Също при мене забелязох че когато тръгвам и съм на завой когато дам повече газ се чува пак това бучене. Имате ли предства каква е цената на този лагер. Мерсе предварително.

• 0

#8 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 09 октомври 2014 - 20:17

Скоростите не се отварят, лагера е на опашката на кутията към кардана. Точиш маслото и така..... по нагоре е обяснено перфектно.

Относно цената нямам идея, но вземах хубав лагер по възможност оригинален, както и семеринг.

• 0

#9 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:

Публикувано 09 октомври 2014 - 20:27

Мерси за отговора колега, а това трябва да се направи в сервиз занимаващ се само със скоростни кутии ли? Или може да се направи във всеки сервиз? И как може да се разбере дали е от този лагер, да не се окаже че го сменям напразно този лагер. Извинявам се за всичките тези въпроси но незнам към кого да се обърна. Тука във Варна в повечето сервизи веднага ще ми кажат да сменям цялата кутия без въобще да я погледнат.

• 0

#10 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 октомври 2014 - 07:57

Първо трябва да проверите другите вероятности: лагери на колелета, висящ лагер, диф.

...вдигнете колата на подемник, запалете, включете...пуснете спирачката, подавайте газ и слушайте.

• 0

#11 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:

Публикувано 11 октомври 2014 - 07:03

Това го направихме, качихме я на подемник изключих тракшана и газ. Майсторите казаха че по-скоро шумът идва от преде от към скоростната кутия. Също така ми направи ми впечатление че когато колата е на P или на N работи много спокойно, а когато я сложа на директна или на задна двигателят става една идея по-шумен, чува се едно допълнително тракане. Също така при тръгване когато правя завий има едни доста неприятно бучене . НОРМАЛНО ЛИ Е ТОВА? И моля колегите от Варна да ме насочат къде да отида.

• 0

#12 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:

Публикувано 11 октомври 2014 - 07:05

Гледаха и висящият лагер и казаха че бил добре.

• 0

#13 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 октомври 2014 - 08:31

на P или на N работи много спокойно, а когато я сложа на директна или на задна двигателят става една идея по-шумен, чува се едно допълнително тракане.

Също така при тръгване когато правя завий има едни доста неприятно бучене .

Tампон на мотор, ЦДИ страда от тях.....той поражда гадно бучене в движение, което резонира по цялото купе.

Този пост е редактиран от Вай Басо: 11 октомври 2014 - 08:56

• 0

#14 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 11 октомври 2014 - 09:40

Да,вибрациите при вкл.на директна и задна говорят за тампони.Аз си потдържам колата при Радо-тел.-0884 978 961 Има нужната техника и знания.
  • 0

#15 iliqn87

iliqn87

Чирак

• Потребители на форума
  • 98 Мнения:

Публикувано 11 октомври 2014 - 23:30

Колеги благодаря за бързите отговори. Днес ми се случи нещо друго на няколко пъти. Когато запаля след 20 секунди ми светват подгряващите свещи, след няколко минути работа изгасят отсамосебе си.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни