Всеки път когато изгася колата от казанчето за антифриза се чува звук като жужене и ми се струва, че има някаква помпичка. Въпроса е защо след като изгася и какъв е смисъла от цялата работа ? Когато ходих на диагностика ми казаха, че колата имала някаква втора помпа която въртяла специално за топлото. Но също така ми казаха и, че не работела или поне така показва компютъра. Та възможно ли е да е нещо свързано ? Колата е W203 220 cdi ако някой се интересува.
шум от казанчето за антифризапри изгасяне на двигателя
Започната от 190D, 14 дек 2013 - 15:27:45
3 мнения по тази тема
Публикувано 14 декември 2013 - 15:27
Публикувано 14 декември 2013 - 18:25
Нарича се Auxiliary Water Pump и не работи постоянно.
Ако е запален двигателят и е пуснато парното на топло в купето - помпата работи.
Ако двигателят е изгасен - помпата работи, когато е пусната функцията REST на климатика.
Във всички останали случаи тази помпа не работи - ако е изгасен двигателя или климатикът е пуснат на студено!
Гледал ли си - излизат ли мехурчета въздух в казанчето с антифриза? Да не е прогоряла гарнитура на двигателя и да връща налягане от газовете през антифриза.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 14 декември 2013 - 21:17
А сигурно ли е, че това е същата auxilary pump ? Ами веднъж се пулих ама не можах много да видя има ли няма ли мехурчета. Някакъв друг начин ? Иначе звука не ми прилича на това. Ако връща газове няма ли антифриза да е с променен цвят ?
Публикувано 16 декември 2013 - 18:43
Може да ти изпуска налягане капачката. Това е в случай, че наистина шумът се чува от там.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни