Здравейте! Кажете знаете ли дали окачванията на 124 седан и купе са взаимозаменяеми? Попадна ми един седан със много запазено окачване , а моята 124-ка е купе и се чудя дали да го взема цялото(целия заден мост и предницата - носачите барабар с амортисьорите и пружините), но незнам дали е на 100% съвместимо
Съвместими ли са окачванията на 124 седан и купе?
Започната от yanaki, 09 дек 2013 - 21:46:09
7 мнения по тази тема
Публикувано 09 декември 2013 - 21:46
Публикувано 10 декември 2013 - 14:48
Едно и също е.
Публикувано 10 декември 2013 - 17:53
Има разлика при кормилните накрайници и пружините според мотора. 6 цилиндровите са с усилени накрайници, и конуса им е по голям. Така че ако слагаш малък накрайник на главина от 6 цилидрова ще приплескаш маншона. Но то се вижда, няма как да го ставиш така.
Задния мост е идентичен.
Шарнирите, носачите и те са еднакви
Публикувано 10 декември 2013 - 23:49
А дали си заслужава да слагаш 2ра ръка?
Ровил ли си да видиш колко са паднали цените на окачването за 124 през последните 5г.
Говорим за немски части като MEYLE например.
По добре си направи един списък на съсипаните части и сравни цената за нови срещу старите.
надали са ти скапани повече от 30-40% от частите по окачването.
Публикувано 11 декември 2013 - 21:46
Lorinser така като гледам съм за: шарнири, и двата, амортисьорите са за смяна и 4-те, отзад пружините са толкова омекнали че се е разкрачила вече, потропва доста сериозно вече няколко месеца отзад някъде, и като ходих при майстора той ми каза направо да си взема цял комплект тампони по окачването и да го свалял цения за основно рециклиране. А тая 124 дето съм я намерил е буквално като нова а окачването е толкова стегнато и твърдо , че предполагам , че е може и да е спортно. А колегата дето я продава на части ми го е запазил цялото и може и да се спазаря за хубава цена
Публикувано 02 март 2015 - 06:43
Не.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 02 март 2015 - 12:04
Задните стават и от седан. Аз взех такива за моето купе преди 2 години и още не са мръднали. За купе бяха по-скъпи и ги нямаше в наличност. Може би са за седан са малко по-твърди, но не си заслужава чакането да ти ги доставят според мен.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни