Звънна ми, че ги е видял, в работилницата е имало, цитирам: "уникални коли" и са направили в тях "уникални неща" и ме нави да им оставя кората. Чух се с тях по телефона, бях им пратил и парчета от стария текстил и алкантарата за да могат да паснат нещата... купиха нов материал от същото място, от където бях го купил и първия път и машинката се задвижи.
Междувременно по телефона се разбрах с тях, свалих колонките в колата - предни, средни и задни и им ги изпратих и тях по ЕКОНТ, заедно с дръжките на тавана и сенниците, които обяче бяха счупени. Казаха, че могат да оправят всичко освен сенниците. Започнаха извънредните избори и им казах, че не ми е спешно, в момента имам много друга работа и да не бързат. Пред октомври - седмица след изборите се обадиха, че нещата са готови и ми ги изпратиха обратно по ЕКОНТ с наложен платеж за работата.
Когато нещата пристигнаха - направо не можех да повярвам. Беше направено в пъти по-добре от моя опит и всичко изглеждаше уникално. Детайлите са облечени в два цвята алкантара. Дръжките на тавана, сенниците и колонките (предни, средни и задни) са с тъмно сива алкантара и са шити с двойни френски шевове със светло сив конец, таванът е лепен със светло сива алкантара с 5 мм. дунапренова подложка. kld го е виждал на живо, снимките не се получиха много добре, но мисля, че си личи... лично мен ме кефи много, има доста приличен вид, близък до оригинален, не е натрапчиво, не се получи турбо фолк, всъщност е доста стилно.
Цялото удоволствие струваше 600 лв. за материали и работа и ми го направиха в GB Design в Габрово. За същото в София искаха най-евтино 1200 лв. Хората са много добри професионалисти, много са сръчни, изключително търпеливи - по телефона съм им обяснявал сигурно 5 - 10 пъти как искам да стане, но направиха всичко, дори и най-извратените ми капризи (като тапицирани дръжки на тавана с шевове!) Единственото, което ми липсва са джобчетата на сенниците, но не е фатално.
Междувременно намерих с помощта на hammer^bate сенници за CLK като моите, но здрави и ги изпратих и тях в Габродо... след около месец (пак им казах, че не бързам) ми ги върнаха и тях направени със същите материали и дизайн.
В момента по-голямата част от нещата е монтирана в колата и съм супер доволен. Имам няколко счупени щипки на колонките заради което не са хванати както трябва, та ще има още работа. Освен това смених Bluetooth car kit-а с нов доста по-добър модел... и заради опъването на многото жици в момента пак има свалени панели, а не остава време да довърша.