Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Идеи за интериорен тунинг?

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#16 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 00:29

Наско беше дал координати в темата на едни момчета от Габрово GB Design - разгледах им работите в Интернет (във Facebook) и ги чух по телефона. Обясних им какъв е случая и казаха, че ще оправят всичко. Да де, ама око да види, ръка да пипне - снимките в интернет са едно, а на живо е друго. И един ден брат ми имаше път за Габрово с микробус - метнах му кората и му казах да ходи, да ги види намясто, ако прецени, че стават - да им остави кората и моя телефон и да действат.

Звънна ми, че ги е видял, в работилницата е имало, цитирам: "уникални коли" и са направили в тях "уникални неща" и ме нави да им оставя кората. Чух се с тях по телефона, бях им пратил и парчета от стария текстил и алкантарата за да могат да паснат нещата... купиха нов материал от същото място, от където бях го купил и първия път и машинката се задвижи.

Междувременно по телефона се разбрах с тях, свалих колонките в колата - предни, средни и задни и им ги изпратих и тях по ЕКОНТ, заедно с дръжките на тавана и сенниците, които обяче бяха счупени. Казаха, че могат да оправят всичко освен сенниците. Започнаха извънредните избори и им казах, че не ми е спешно, в момента имам много друга работа и да не бързат. Пред октомври - седмица след изборите се обадиха, че нещата са готови и ми ги изпратиха обратно по ЕКОНТ с наложен платеж за работата.

Когато нещата пристигнаха - направо не можех да повярвам. Беше направено в пъти по-добре от моя опит и всичко изглеждаше уникално. Детайлите са облечени в два цвята алкантара. Дръжките на тавана, сенниците и колонките (предни, средни и задни) са с тъмно сива алкантара и са шити с двойни френски шевове със светло сив конец, таванът е лепен със светло сива алкантара с 5 мм. дунапренова подложка. kld го е виждал на живо, снимките не се получиха много добре, но мисля, че си личи... лично мен ме кефи много, има доста приличен вид, близък до оригинален, не е натрапчиво, не се получи турбо фолк, всъщност е доста стилно.

Цялото удоволствие струваше 600 лв. за материали и работа и ми го направиха в GB Design в Габрово. За същото в София искаха най-евтино 1200 лв. Хората са много добри професионалисти, много са сръчни, изключително търпеливи - по телефона съм им обяснявал сигурно 5 - 10 пъти как искам да стане, но направиха всичко, дори и най-извратените ми капризи (като тапицирани дръжки на тавана с шевове!) Единственото, което ми липсва са джобчетата на сенниците, но не е фатално.

Междувременно намерих с помощта на hammer^bate сенници за CLK като моите, но здрави и ги изпратих и тях в Габродо... след около месец (пак им казах, че не бързам) ми ги върнаха и тях направени със същите материали и дизайн.

В момента по-голямата част от нещата е монтирана в колата и съм супер доволен. Имам няколко счупени щипки на колонките заради което не са хванати както трябва, та ще има още работа. Освен това смених Bluetooth car kit-а с нов доста по-добър модел... и заради опъването на многото жици в момента пак има свалени панели, а не остава време да довърша.

Прикачени файлове

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#17 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2015 - 23:50

Oт както съм го видял, мисля схеми как да си намеря една задна кора с щора за Е90-ката и да ми правят таванът и сенниците. Неприлично добра работа. Просто не подозирах, че може да се прави таван от алкантара по този начин...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#18 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 11 януари 2015 - 09:38

Страхотна информация!.

Точно се бях зачудил какво още да му причина на купенцето...

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни