Притежавам в203 фейслифт със кристални фарове ,та какъв ксенон(марка, клас) да си сложа ,за да не ми дава грешка за изгоряла крушка, да се включва автоматично без да създава главоболия , без да шашка компютъра и т.н. ?
Какъв ксенон ?
Started by zare, 10 Nov 2013 - 23:18:44
45 replies to this topic
Posted 10 November 2013 - 23:18
Posted 11 November 2013 - 09:52
Никакъв, този фар е с рефлектор за нормална крушка, само ще пречиш на останали участнижи в движението!
Posted 11 November 2013 - 11:22
Никакъв, този фар е с рефлектор за нормална крушка, само ще пречиш на останали участнижи в движението!
Пречи се от нерегулирани фарове, не от вида на крушките.
Posted 11 November 2013 - 11:25
Само оригинален такъв! Минах през този етап и .....накрая си върнах халогенните крушки!
P.S. останаха ми само дупките по капаците.
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Posted 11 November 2013 - 17:18
Аз съм с Луксима и нямам никакви ядове.Не показва грешка за изгоряла крушка.
Posted 11 November 2013 - 19:15
Автоматично включват ли се ?
Posted 11 November 2013 - 19:47
Не,аз съм ги слагал преди това бяха на друга моя кола.
Posted 11 November 2013 - 20:04
Това с регулирането си е пълна глупост.На рефлектор разсейването на светлината е голямо и както и да ги регулираш пак заслепяваш другите.Това,че не ти премигват повечето от тях не означава,че не ги заслепяваш.Минах и аз по този път с ксеноните и се обедих,че ако не е оригинален не е работа.Не пали,горят баласти,крушките светят различно,грешки по компа и др. проблеми ми дойдоха до гуша,а ксенона беше на Луксима за 240лв. и не беше на моята кола,а на брат ми.
Моя съвет е да погледнеш темата за крушки и да си избереш какви точно искаш.Съвета ми е за Osram NightBeaker Plus или Philips X-TreamePower.Крушките светят префектно,а на твоя фар ще е направо страхотно.А когато изгори някоя си я сменяш за 2мин.,а с ксенона има да се чудиш дали е баласт или крушка.
Ако толкова искаш ксенон,Луксима имат ксенони,който не дават грешка.
Edited by DEOdriver, 11 November 2013 - 20:05 .
Posted 11 November 2013 - 21:12
Глупост казваш...как не се намери, нито един човек да ми присветне.Сигурно ги е страх колегите драйвъри.Тези проблеми, които си описал, аз нямам НИТО ЕДИН от тях, просто ксенона...си работи.Светели различно....ми купете си еднакви крушки, елементарно е!
Аз също бях много против слагането им ама Хамъра е виновен, той ме нави, щото на 210 нищо не се дупчи, чупи, лепи и т.н. при монтирането на ксенон.Светлината е в ПЪТИ ПО-ДОБРА!
Айде със здраве!
Posted 11 November 2013 - 21:13
Афтър маркет ксенон само на фарове с лупи!
Ксенон на фарове с рефлектор е най голямата глупост, да не говорим че е супер не колегиално и без отговорно !
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Posted 11 November 2013 - 21:31
Глупост казваш...как не се намери, нито един човек да ми присветне.Сигурно ги е страх колегите драйвъри.Тези проблеми, които си описал, аз нямам НИТО ЕДИН от тях, просто ксенона...си работи.Светели различно....ми купете си еднакви крушки, елементарно е!
Аз също бях много против слагането им ама Хамъра е виновен, той ме нави, щото на 210 нищо не се дупчи, чупи, лепи и т.н. при монтирането на ксенон.Светлината е в ПЪТИ ПО-ДОБРА!
Айде със здраве!
Колега ти със каква марка ксенон си ?и температура колко келвина е ?
Posted 11 November 2013 - 21:36
Станиоле и ти пишеш високопарни речи.
Който иска да се убеди с очите си, може да му направя демо, колко съм не колегиален и безотговорен, а и глупав, да не забравя!
Ако пречех и на един колега, досега щях да съм го махнал тоя ксенон.
п.с. на Луксима са, 5000 К май бяха, светят бяло.
Posted 11 November 2013 - 21:55
Део.. хайде като сте махнали ксенона от колата на брат ти.. ми го подарете...
Аз съм също толкова безотговорен и тн.
И на 2те коли.. съм с Луксима... да има леки отблясъци .... ама по думите ви звучи, че изобщо не светим на пътя... а само в очите на насрещно движещите се
Ванката е прав - един реглаж и видимостта се подобрява в пъти!
МОЛЯ НЕ МИ ОТГОВАРЯЙТЕ !! Всичко горе което сте написали е "чуто" от някъде... а не са преки впечатления.
Аз карам с ксенон на рефлектори вече... близо 4г на едната.. и 2г на другата!
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Posted 11 November 2013 - 22:05
как стой въпроса с автоматичното включване ? на един колега се включва само единия фар и създава много проблеми.
Posted 12 November 2013 - 00:05
Не пиша високопарни речи : )
За да не си говорим напразно.
Когато някой докара ксенон на рефлектор да изглежда така:
Ще се се съглася че фаровете му не заслепяват насрещно движещите се.
И малко полезно инфо по темата.
Ето и тест на снимка от ляво ксенон на лупа от дясно на ксенон на рефлектор.
Разликата е очевидна при рефлектора разсейката е доста голяма.
Ето и видео матрЯла.
http://www.autoexpre...7127/xenon-test
Edited by staniola, 12 November 2013 - 00:10 .
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users