Да си премерим... шофьорските книжки?
Шофьорски книжкиКак стои въпросът с шофьорската книжка?
Започната от Илия Горанов, 10 ное 2013 - 20:07:47
28 мнения по тази тема
Публикувано 10 ноември 2013 - 20:07
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 ноември 2013 - 20:12
Така като гледам анкетата, излизам най-примерния шофьор досега.
Публикувано 10 ноември 2013 - 20:23
фишовете не ги броим, нали?
Публикувано 10 ноември 2013 - 20:30
Как някой ще вземе книжка ПРЕДИ да навърши 18 години? Тогава може само да започне курсовете.
The best or nothink.
Публикувано 10 ноември 2013 - 20:37
И аз съм примерна..от 5 г. имам книжка и нямам нито едно нарушение..още година ми остава до златния талон ( дано не се оплескам нещо)
Публикувано 10 ноември 2013 - 21:08
Категория B1 може да се вземе при навършени 16 г. и 9 месеца - това е за автомобил до половин тон. След 1 година (т.е. на 17.9 г.) може да се вземе цяла категория B!Как някой ще вземе книжка ПРЕДИ да навърши 18 години? Тогава може само да започне курсовете.
За Мотопед също изискването е 15 г. и 11 месеца.
Това е по новите правила... но по мое време (разбирай 1999 г.) можех да се запиша на шофьорски курс на 16, а да се явя на изпита на 17... така че винаги е имало опции за книжка и прези навършването на 18
Така като гледам анкетата, излизам най-примерния шофьор досега.
Да нямаш акт и да си примерен шофьор не винаги са едно и също нещо
Даже бих казал, че и обратното е възможно... познавам човек, който извън града над 60 не вдига, в града кара с 30 - просто така си кара човека. Обаче го снимаха с камера на ограничение 40 да кара с 50 - извънградско покрай някоя бензиностанция... И кво - някой, дето редовно си пердаши по междуградски пътища със 120 - 130, обаче не са го "хващали" по-примерен ли е?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 10 ноември 2013 - 21:24
Извинявам се Илийка. Бях забравил за тези опции. Иначе относно примерните шофьори съм на 200% съгласен с тебе!
The best or nothink.
Публикувано 10 ноември 2013 - 22:51
В анкетата трябваше и да се включи въпрос, дали водачите някога са карали пили, защото според мен това е най-големият проблем.
Публикувано 10 ноември 2013 - 23:34
не само пили , но и надрусани / дрогирани / напушени както искате го напишете
Според анкетата съм бая примерен .... защото не са ме хващали
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 11 ноември 2013 - 14:40
Още в първата седмица след като взех книгата минах на червено на пешеходния светофар на кино Арена (немаше жива душа) и после ме спряха долу на 3то районно... Хаха бях тръгнал на кафе в квартала и имах 5 кинта в мен. В резултат - акт, минус 10 точки (май толкова беше) и 50 кинта глоба.
Публикувано 11 ноември 2013 - 17:00
Не мога да гласувам за анкетата защото първия акт ми беше създаден една година преди да карам курсове за книжка!Мисля,че трябва да се добави в отговорите на трети въпрос.
Публикувано 11 ноември 2013 - 21:35
Аз все си мисля , че съм редовен и все кварталния ми се обажда - г-н Тодоров , елате при мен , мерцедеса ви пак е сниман с над 30км превишена скорост
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 12 ноември 2013 - 19:42
Аз също изкарах М-категория на 16г. но от 14-се годишен карам скутер в резултат на което имах 3 акта за без категория, които ми опростиха когато си взех книжката от кат, понеже ми били писани преди да направя 18г.
Този пост е редактиран от rado32: 12 ноември 2013 - 19:43
Публикувано 12 ноември 2013 - 22:33
Еми аз карам от доста малък като цяло,но на 18 години си извадих книжка и това беше на 23 април 2008 година,а категориите които имам са М,А,В,С надявам се тази година да извадя и Е и така.Да не казвам голяма дума нямам акт за момента...дано няма и да имам за напред.
Публикувано 15 ноември 2013 - 11:23
Говорейки за книжки да взема да се похваля със скорошната си придобивка
Иначе за цялата си шофьорска кариера (къде 20г.) имам един единствен акт - "Неподсигурена маневра при движение на заден ход", в далечното минало когато МВ сбирките се провеждаха на ЕКО на 4-ти км.
Също така имам и много почерпки на господа милиционерите
Прикачени файлове
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни