Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Чип на CLKКак и от къде?

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 Бако Мецан

Бако Мецан

Чирак

• Потребители на форума
  • 89 Мнения:
  • Град:Salzburg
  • Автомобил:
    CLS 320 CDI W219

Публикувано 09 ноември 2013 - 13:49

Здравейте колеги!

Колата вече ми стана слаба и съм решил да и сложа чип.

Проблема е че не съм в България и мога единствено да сложа от тия с елементарния монтаж, дето се откачваше една букса и се закачва друга.

Въпроса ми е от къде да си набавя такъв чип и има ли разлика между различните чипове?

Гледам в ebay някакви от Германия за по 50 Евро, но ми се струват много евтини. 

От БГ от къде мога да поръчам подобен чип и каква ще е г/д цената.

Колата е CLK 270 CDI W209.

Благодаря предварително!

Поздрави!

• 0

#2 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 ноември 2013 - 19:42

Няма такъв чип,сигурно говориш за Power Pack.

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#3 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 09 ноември 2013 - 21:24

Можеш да си пратиш ЕКУ-то до БГ и да ти го върнат с чип и да си го забодеш пак на количката

• 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#4 Бако Мецан

Бако Мецан

Чирак

• Потребители на форума
  • 89 Мнения:
  • Автомобил:
    CLS 320 CDI W219

Публикувано 10 ноември 2013 - 14:03

Здравейте!

Колега doich не знам какво е, за мен е чип  :blush , ето какво представлява http://www.ebay.de/i...=item461434534a

Колега Наско, и това е вариант.

Сега въпроса ми е коя от двете опций ще е по ефикасна? Това от немция за 50 евра или да изпратя ECU до БГ?

Благодаря и поздрави!

• 0

#5 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 10 ноември 2013 - 15:14

изпрати до бг :)))

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#6 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2013 - 16:54

http://www.ebay.de/i...300986684234& е   Един приятел има такъв на дизел и е доволен.Това си е Power box ,макар че са го писали чип туниниг (Което е друго и си е препрограмиране на ЕКУ)

Този пост е редактиран от doich: 10 ноември 2013 - 16:55

• 0

#7 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2013 - 16:57

Между другото си го взе от стария мерцедес и го сложи на новия.Така че от практична гледна точка е по добър от чипа.

Този пост е редактиран от doich: 10 ноември 2013 - 17:00

• 0

#8 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 ноември 2013 - 20:10

Сега ще се появят великите чип тунери хипер мега разбирачи и колата ще стане  вечна и 300+ коня :D :D :D

Сега сериозно- не си съсипвай колата с тия пауър боксове от 50 Евро, повече ще навреди отколкото ще помогне. 

• 0

#9 zare

zare

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 11 ноември 2013 - 00:12

Някой го хвалят други не http://www.adler-auto.bg/home.html  :) лично наблюдение нямам .

• 0

#10 Бако Мецан

Бако Мецан

Чирак

• Потребители на форума
  • 89 Мнения:
  • Автомобил:
    CLS 320 CDI W219

Публикувано 08 декември 2013 - 19:48

Здравейте колеги.

Съжалявам за късния отговор. 

Колата ми от 10-на дни е постоянно в Мерцедес и не мога да си я взема защото има проблем с нея, явно остава опцията да изпратя ECU-то до България и там да го омагьосат.

Благодаря на всички изказали мнение!

Поздрави!

• 0

#11 miro_hack

miro_hack

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    1999' CLK 200 w208 , 2003' CLK 270 w209
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2014 - 23:45

Докато не пратиш цялата кола, за да се настрои електрониката по нея нищо няма да стане. Колата трябва да се качи на дино, да се настой на дино, да и се бодне широколентова сонда, да се нагласят смеси, буст и още куп парамери.

Ако идваш към Пловдив мога да те насоча към няколко сервиза от които излезнаха Дооста бързи дизели и бензинки...

Този пост е редактиран от miro_hack: 23 януари 2014 - 23:48

• 0

VW MK2 Golf 1.8 16v 4x47mm - individual throttle bodys 165whp !!!

#12 Бобец Котец

Бобец Котец

Прохождащ

• Нови потребители
  • 11 Мнения:
  • Град:Siegen, DE/София
  • Автомобил:
    W208 CLK 230 Kompressor

Публикувано 23 януари 2014 - 23:57

Според мен най-добрият вариант е да се пипне колата на място. Има отлични отзиви за Madness Motorsport в Пловдив. Аз в следващата отпуска ако се прибирам с моята кола бих скочил до тях с удоволствие до тях първо една диагностика, след това замерване сток на мотора и след това софтуера се пипва кадърно аз бих качил моята с 20-30 коня, повече ми се вижда зор за мотора. Тия готови чипчета и пауър боксове ми се виждат ташак най-малкото защото са универсални, а според мен е най-добре всяка кола да се настройва индивидуално.

• 0

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2014 - 00:00

Не ви ли е страх да си дадете колата на мега-гига тунери (абстрахирайки се от факта колко са добри в действителност, които и да са те) и после да запалите и пак да си живеете в Германия.

Аз деа знам дали не се изкривих покрай Англия, хем там има мега гига маниаци. От заводското според мен, по-добре няма, особено за кола, от която зависиш ежедневно в друга държава.

...или вие да станете мастър чипаджии, това бих го разбрал.

Но някой да хване да човърка нещо, и то българин, и после да се кача на същата кола и да запаля към немско... ми аз ще побелея до границата още да я мисля тая кола.

• 2

Audi_A4_avatar.gif

#14 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2014 - 13:11

Аз честно казано само с чип не бих се захванал... Само ако колата заводски си е ограничена по някакви причини (данъчни за предпочитане :)). Иначе само ако е намесен и механичен тунинг, че наистина да има смисъл.

Общо взето за мен аналогията би била овърклокването на процесор или видео карта, където да, това е възможно и рядко се изисква специалист да го направи, но е много лесно да го изпържиш. В същото време резултата много рядко си заслужава и почти винаги оказва негативно влияние в/у компонента. За пример, оверклокнат процесор дори и да издържа на това, лесно води до прегряване на дънната платка.

Същото е при колата. Ако пипате само един компонент, другите е нормално да пострадат от това.

Така де, това ми е личното мнение. Аз също изгарям от желание да си барна CLK-то, но само когато взема нещо друго на негово място, и най-вероятно ще е само за на писта.

• 2
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#15 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2014 - 17:00

Аз честно казано само с чип не бих се захванал... Само ако колата заводски си е ограничена по някакви причини (данъчни за предпочитане :)). Иначе само ако е намесен и механичен тунинг, че наистина да има смисъл.

Общо взето за мен аналогията би била овърклокването на процесор или видео карта, където да, това е възможно и рядко се изисква специалист да го направи, но е много лесно да го изпържиш. В същото време резултата много рядко си заслужава и почти винаги оказва негативно влияние в/у компонента. За пример, оверклокнат процесор дори и да издържа на това, лесно води до прегряване на дънната платка.

Същото е при колата. Ако пипате само един компонент, другите е нормално да пострадат от това.

Така де, това ми е личното мнение. Аз също изгарям от желание да си барна CLK-то, но само когато взема нещо друго на негово място, и най-вероятно ще е само за на писта.

Абе не е баш така!Аз примерно си взех 3 ядрен АМД процесор и ме светнаха че той всъщност е 4 ядрен ,но 4 -тото ядро е заключено!Свалих си програмка и вече имам 4 ядрен.Просто фирмите си оставят вратички и след примерно 8 месеца същия процесор излиза като нов 4 ядрен.Относно чип тунинга ,за мен има смисъл специално за компресорния двигател ако се сменят шайбите на компресора  за  да подава повече въздух.При това положение ,може би ще може  без опасност за мотора да се вдигнат 20-25кс и 30 -40 NM, което за бензинов двигател без турбо си е супер.Всичко друго без повишаване на аспирацията ,само с бърнкане  по софтуеъра за мен е безмислено занимание!

Този пост е редактиран от doich: 24 януари 2014 - 17:11

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни