Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Water/Methanol Inection System? Със или без?

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    w124 300CE Twin Turbo! - now with V8 m119 5.0
    Ford Mondeo 2010 1.8 TDCI

Публикувано 28 октомври 2013 - 23:32

Колеги здравейте, напоследък ставам свидетел на доста дискусии и предлагания на разни системи, да кажем като тазни на небезизвестната марка АЕМ ( http://www.aemelectr...ection-kits-23/) които връскват вода и спирт във въздуха на нашата турбинирана кола, независимо дали тя е дизелова или бензинова. Сега всеки може да прочете на сайта на АЕМ и да изгледа зарибяващият им клип и да разбере за какво точно става въпрос. От там вече аз искам да задам мойте въпроси към по-запознатите от мен в тунинга на автомобили. Първо разбира се да споменем за тези които ги мързи да отворят сайта на АЕМ, че ползата от този вид допълнително впръскване е по-ниска температура на входящите газове, и по-малък шанс за детонационно горене (всичкото това в резултата на едни просто химични процеси). Сега относно колко е вярно това: според мен има истина, а и най-малкото АЕМ са доста голяма компания за да си позволят да пишат лъжи и т.н. на официалният им сайт. Конкретният ми въпрос е относно моят проект разбира се (но направих това като отделна тема т.к. ще е полезно за всеки тунер така да се каже) :

1.Колко голям е ефекта от тази система, като се вземе в предвид това че тук в България, главно си насилваме колите до 1 бар или нещо такова. Да кажем че рядко повишаваме мощността на двигателите си повече от 2 пъти.

2.Какво е съотношението на водата към спирта за този вид системи? Сега за тези които не са запознати трябва да е ясно че тази система няма нищо общо със спиртовото гориво е85, и според мен процента вода е много пъти по-голям отколкото във горивото е85 което се ползва за наистина сериозните машини? Просто никъде не пише какво да доливаш в казанчето след като ти свършат 3-те литра в комплекта...

И като цяло питането ми е защото имам абсолютно всичко нужно за да направя тази система (имам доълнителна горивна помпа с разширителен съд, имам контролер за допълнителни инжектори, умения по заваряване и условия такаче мога да си сложа инжектор където искам в колата- ако ще в лицето ми да пръска) и т.н. Просто ме интересува ефекта струва ли си усилията като се вземе в предвид това че на мен ще ми излезе 20лв. допълнителни материали които нямам и няколко дена работа? (разбира се ако трябва да дам за такава система 700-1000лв. и ефекта е под въпрос , въобще нямаше да ви занимавам с глупости)
Благодаря ви пак колеги! :)

PP: Разбира се защото нахраних хората които пишат преди да четат по-нагоре в мнението си, стана такаче и аз съм направил същото:

All AEM Water/Methanol injection systems and components (pump, lines, fittings, filter, flow sensor, tank, and nozzles) are 100% chemically compatible with methanol. However, for safety reasons we strongly recommend that users never use more than a 50% methanol concentration in our systems.

Methanol is a toxic and highly flammable chemical. 100% Methanol ignites easily and burns vigorously with an almost undetectable flame. Methanol can be absorbed through the skin and even small amounts can cause blindness or even death. Using this fluid at high pressures, without dilution, in an under-hood environment with nylon lines and push-to-connect fittings is very unsafe. The performance advantages of using greater than 50% methanol concentrations are small, if they exist at all. However, the safety issues are very real and far outweigh any perceived benefit of running high concentrations of methanol.

От това разбрахме че спирта не трябва да е повече от 50% във впръскваната допълнително смес. И разбира се има и снимки с таблици за препоръчителните дози и т.н. за различните мощности и налягания :)

Този пост е редактиран от siriospepi: 28 октомври 2013 - 23:59

• 0

#2 KrumB

KrumB

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 2.0K

Публикувано 29 октомври 2013 - 00:45

Миии Пепиии.......освен да почетеш.......още малко........повече... ;)

• 0

#3 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 октомври 2013 - 09:32

Кажи какво съм пропуснал Круме ?

• 0

#4 KrumB

KrumB

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 2.0K

Публикувано 29 октомври 2013 - 10:49

90 % :) ...и няма да се сърдиш. :)

• 0

#5 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 октомври 2013 - 11:30

Кажи ми моля те човек че в момента ме изяжда отвътре ... в сайта на АЕМ ли съм пропуснал нещо докато чета, или като цяло съм написл някъква глупост? Или и двете?! :D Не сърдя спокс просто искам да разбера грешката си навреме и по лесния начин ... :)

• 0

#6 KrumB

KrumB

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 2.0K

Публикувано 29 октомври 2013 - 15:24

http://en.wikipedia....ction_(engines)

http://www.importtun...anol_injection/

и после

http://www.turbomirage.com/water.html

:)

Този пост е редактиран от KrumB: 29 октомври 2013 - 15:26

• 0

#7 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 октомври 2013 - 17:24

Еми Круме кво да ти кажа освен благодаря за инфото :D Нямам повече въпроси... явно тая тема е изчерпана преди бая години... единствено ми е интересно какво е твойто мнение по въпроса, имайки в предвид че имам всички нужни материали, струва ли си да го правя (както и на Жорето и още други)?
10x пак и не се обиждам когато незнам и някой ми обесни... нали затова питам :)

• 0

#8 KrumB

KrumB

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 2.0K

Публикувано 29 октомври 2013 - 23:00

Пепи, ако бъде изпълнена правилно системата ще има положителен ефект.

В крайна сметка, сумата от всички малки неща, прави една кола по-добра.

• 1

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни