Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ПРОБЛЕМ с Автоматична кутия W203 2,2cdi ПРОБЛЕМКутията е 722.6 или по точно W5A 400

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    C-class W203 (sport coupe)

Публикувано 27 октомври 2013 - 21:47

Здравейте колеги,
Проблема ми е , че Понякога като подам рязко газ кутията остава на авариен режим( на втора) и така докато не загася и запалия отново! Прави и друг филм : когато натисна рязко газта и трябва да бута предавките изключва на свободна даже с лек удар, все едно ти е излязля предавката на ръчна кутия със счупен синхронизатор и си се форсира като на неутрална. Трябва да дам на N и после пак на D, но няма нужда да гася и пак си тръгва. Четоха я няколко пъти и в двата случая дава грешка P220A, което е проблем между втора и трета плоча доколкото се информирах! Отидох на друг майстор, който се занимава само със скоростни кутии и каза че проблем ми бил в блокажите! Говорих с трети и каза , че Проблема можел да е в буксата на кутията и ако не е в час качвала маслото от скоростите чак до компютъра ! Свалихме кабела , маслото беше омазало компа. Зачистихме всичко смених маслото 300лв. и трябваше всичко да е наред , но уви. Пак същата работа! Прави го рядко, примерно 2-3 пъти в месеца, а аз си я тъпча здраво и затова си я карам, но Въпроса ми е има ли някой , който се е сблъсквал с подобен проблем и какво се оказа в крайна сметка , защото Тази грешка може да е от електрониката или от механиката на кутията, но можело да е от нещо съвсем друго ми казаха. Например някой датчик на АБС или АСР може да прави номера и заради него кутията да  включва авариен режим, защото имам чувството , че го прави когато превърти леко гумите. Да ви кажа ми писна да давам излишни пари по майстори. Ако започна да гадая и сменям всичко наред може да стигнат и до два бона, а резултата пак да е нулев! Знам , че проблема е често срещан при тези кутии и обикновенно е в електрониката , но Ако някой е имал същите проблеми и ми каже как са се решили ще съм му много благодарен.

Благодаря ви предварително

• 0

#2 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1006 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
    C215 CL55AMG (Kompressor)
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 октомври 2013 - 09:21

Здравей,

първо информирал си се грешно, или просто чичо гугъл те е подвел. В кутията няма плочи. "Четоха я няколко пъти и в двата случая дава грешка P220A, което е проблем между втора и трета плоча доколкото се информирах!" И ако някой майстор ти каже че има и грамофон и игличката му е заминала.... стана мазало.

С блокажите... блокажи има в диференциалите, но не и в твоята кола. Твоят специалист май вероятно е желаел да ти каже друго нещо, но с грешните думи.

"Отидох на друг майстор, който се занимава само със скоростни кутии и каза че проблем ми бил в блокажите! "

Третият майстор добре те е насочил, да проблема не е изчезнал, но поне няма да слагаш пробка на кутията на компа и да сменяш и неговото масло :)

Не мога да разбера защо трябва да стават нещата по метода проба грешка, клиента ще покрие всичко. Всеки уважаващ себе си майстор, който прави такива мерцови кутии, знае къде са им слабите места. И не само знае, а си има работеща платка, работещ мозък, работещ сет от клапани...

Просто трябва да ти ги смени и да ти даде да покараш, и тогава ще знаеш кое наистина те предава. дали е електроника дали е механика или дали е в кутията...

• 0

#3 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 октомври 2013 - 21:34

ХАхаххаха това за маслото в компа беше добро :-) Колега абе да ти кажа досега не ми е предложил никой варианта с проба грешка с оборотни части. Намерих с отстъпка платката на кутията за 270 лв. , но не мога да я върна ако не се окаже от нея. Аз скоро почвам да зареждам от тея коли, даже ако чуеш някой да продава такава ураренка или дефектирала свиркай. Наистина не съм виждам автоматичната кутия вътре , но за да съм по-наясно гледах клипчета как работи. Та доколкото разбирам тези плочи изпъняват ролята на съединител като се прискат от маслото в кутията нагнетявано от турбината и - онова кръглото буре :-) . Това ти го казвам, не да те уча :-) , а  по повод на това което казваш , че нямала плочи....обърках се тотално....... иначе звънкай ако ти трябва нещо за W168, W202, W210.... а скоро и за w203  надявам се. Ще имаш специални отстъпки

• 1

#4 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1006 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 октомври 2013 - 01:34

Ако имаш идване по софийско, звънни на бай Васо. Да пробваме с някоя изпитана платка и да видим какво ще се случи.

• 0

#5 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 октомври 2013 - 21:07

Дайте един телефон на ЛС. Проблема при мен е , че го прави много рядко - примерно не ми го е правила цял месец и преди няколко дни ми го направи два пъти за един ден. Сега вече цяла седмица нищо пак , а не я жаля.

• 0

#6 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 29 октомври 2013 - 22:43

При мен беше от управлението на скоростната кутия(платката).Никога нямаше да разбера,ако карах само градско например и ако не я газих здраво.Получаваше се само на извънградско със здраво юркане и изпреварване.След поне 150-200км. такова каране при пореден опит за изпреварване изведнъж все едно изключва от скорост и се изфорсирва.Общо взето както ти си го описал.Интерсното е че на диагностиката непоколебимо си изписа УСК.На мен ми взеха 400лв.за управлението без труда.

• 0

#7 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 30 октомври 2013 - 01:08

А само този проблем ли правеше? Включвала ли е авариен режим при други обстоятелства? Моята го прави това изключване като карам с 40км примерно и я нагазя до края. Но при мен не дава УСК , а грешка P220A , а четох вчера по английските форуми и там пише:

Most likely, the transmission will need a new conductor plate. The trans does not need to be removed from the car for this job, however, oil and filter needs to be changed. With the plate removed it's advised to perform careful examination of the visible components (wear, debris, shavings, etc).

Честно казано не разбирам какво е "conductor plate", а другите неща са ясни, но точно най-важното не го разбирам нали :-)..... Опитвах с преводачите , но пак не ми стана ясно. Иначе това управление съм го намерил за 270лв. с 30% отсъпка, иначе си струва точно колкото ми казваш 400

• 0

#8 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1006 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2013 - 11:52

А само този проблем ли правеше? Включвала ли е авариен режим при други обстоятелства? Моята го прави това изключване като карам с 40км примерно и я нагазя до края. Но при мен не дава УСК , а грешка P220A , а четох вчера по английските форуми и там пише:

Most likely, the transmission will need a new conductor plate. The trans does not need to be removed from the car for this job, however, oil and filter needs to be changed. With the plate removed it's advised to perform careful examination of the visible components (wear, debris, shavings, etc).

Честно казано не разбирам какво е "conductor plate", а другите неща са ясни, но точно най-важното не го разбирам нали :-)..... Опитвах с преводачите , но пак не ми стана ясно. Иначе това управление съм го намерил за 270лв. с 30% отсъпка, иначе си струва точно колкото ми казваш 400

conductor - едно от основните значения е проводник. plate - в електрониката често се използва за платка 

Точно за тази грешка има доста писано из форума и т.н. И не забравяй, дори и англичните са използвали "Most likely"

• 1

#9 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2013 - 13:12

Спасих една платка на която и беше превъртяла основата на болта на букста, която може да се постави и да върши работа за напред.

Положителното и е че ще струва 70 лв, а отрицателното е че ако някога се наложи да се свали, може пак да превърти.

Инак имаме и здрава за проба.

...клапани и мозък също.

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#10 buddha

buddha

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 31 октомври 2013 - 01:23

Колега мисля скоро да скоча до София по работа. Пиши ми един телефон на ЛС да ти звънна. Много време ли отнема смяната. Филма е , че понеже не го прави постоянно  може да стане така , че да я сменим и като се прибера в Пловдив след наколко дни пак да направи номер и пак да трябва да идвам.

• 0

#11 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 октомври 2013 - 09:28

0877 577 566 Васил, в профила ми го има.

Този пост е редактиран от Вай Басо: 31 октомври 2013 - 09:32

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни