Вижте на какво попаднах, до колко може да му се вярва.
Ако е истина приветствам решението на правителството, крайно време беше!
http://bezpartien.co...лите-без-нотар/
Posted 18 October 2013 - 11:09
http://bezpartien.co...лите-без-нотар/
Posted 18 October 2013 - 13:38
Имам чувството, че искат да ни откажат от новия внос.
Вдигнаха Еко таксата и махнаха нотариусите. Така ако си вземеш кола с БГ регистрация спестяваш едни минимум 500лв.
Edited by rado32, 18 October 2013 - 13:38 .
Posted 18 October 2013 - 14:04
А таксата за прехвърляне за нотариуса ще отпадне ли или просто КАТ ще я събира за себе си?
За общинската такса няма да питам, ще я махат ли
Posted 18 October 2013 - 19:46
Аз да питам нещо, не че съм против да не храним нотариусите луди пари да изкарат готова бланка и да сменят вина двигателя и данните на хората, ама аз ако съм някой баровец със S65 и утре дойде някой с пистолет и ми каже "подпиши тук".. Нали за това са нотариусите, да следят че всичко е точно?..
Posted 18 October 2013 - 21:07
Напълно против докато отсъства реален механизъм за контрол.
Нотариалното прехвърляне никога не ме е притеснявало, значително по-малоумни са ми еко-таксите и тяхната "произволност".
Posted 19 October 2013 - 11:48
и за мен нотариусите са повече пречка за нормалните сделки и в помощ на нелегалните.
какво му пречи на тоя с пистолета да ти каже айде сега един нотариус да платиш да прехвърлим една кола, или да ти донесе директно подписан нотариален договор за подпис?
или мислиш че е трудно?
колкото повече участници има по една сделка(нотариуса е един вид участник на сделката) толково по-голяма предпоставка за корупция и измама се създава.
Posted 19 October 2013 - 18:36
Аз да питам нещо, не че съм против да не храним нотариусите луди пари да изкарат готова бланка и да сменят вина двигателя и данните на хората, ама аз ако съм някой баровец със S65 и утре дойде някой с пистолет и ми каже "подпиши тук".. Нали за това са нотариусите, да следят че всичко е точно?..
Ти явно не си горял по нотариални сделки.
Случай в който изгърмех с близо 9000 лв.Е знаеш ли какви бяха думите на нотариуса.
При въпроса- Можем ли да направим нещо по въпроса като имаме нотариален двустранно подписан договор за нещо си.
Отговор - Гледай сега аз нищо не мога да направя ,аз съм просто лице което съм сложил печат, демек двете страни сами са ме потърсили и в мое присъствие са сключили някакъв вид сделка и аз съм нещо като свидетел на това какво предлага едната страна и какво приема другата.Но отговорност не мога да нося и изисквам от никоя от страните.Каквото сте казали ,както сте се разбрали това е описано в договора и до там.
Примерно при сделка за автомобил нотариуса проверява за тежести демек запор и такива неща подписва подпечатва и аре дай парите и бегай в кат и отиваш в кат и там го правят същото ама ако не се лъжа 11лв се плащаха на касата преди каналите за оформяне на документите в което влиза и това.
Edited by mimo160, 19 October 2013 - 18:40 .
Posted 19 October 2013 - 18:44
Posted 19 October 2013 - 19:09
Точно коментирахме тази новина с колегите и тези малко по възрастните от мене (тези около 68ми набор)ми разправяха че преди време пак си е било така като по белия свят.Нека малко по възрастните споделят така ли е било или откриваме топлата вода чак сега и няма да пълниме гушите на разни терикати с названието нотариус.
Posted 19 October 2013 - 21:28
а мимо мисля че си в грешка и нотариуса НЕ проверява за тежести. тежестите ги разбираш май или в кат или като те потърсят....
както и не проверяват автомобила издирва ли се, не се ли... а тази информация и от кат не можеш да я вземеш по легален начин, преди да минеш каналите
демек не ти върши никаква работа тоя нотариус освен че прибира месния данък, в който също няма смисъл
Posted 19 October 2013 - 22:54
Биги новия внос го проверяват документално преди каналите,а стария ей сега като прехвърлях 124-ката и тя беше на фирма и я проверяваха за запори ,а за частно лице не съм сигурен.
Posted 19 October 2013 - 23:03
Нищо не проверяват нещастниците, само пара събират, ето затова съм За премахването им.
И то нотариалната такса не е никак малка, ако се напише реалната цена на колата в договора, комисионната на нотариуса нараства драстично. И за какво, нали заверява подписите, нищо повече не върши, дали ще е за 100лв дали за 100хил лв, работата му е една и съща, ама парите които прибира не са едни и същи.
Posted 24 October 2013 - 08:58
Пародия е в една държава да има едновременно и паралелно две различни процедури, за един и същи способ (покупко-продажба) за придобиване на МПС:
- нотариална заверка със плащане на съответната такса и заплащане и на съответния местен данък за придобиване на МПС;
- незаверен от никого договор, който в КАТ си го приемат и сега, без да искат никаква подобна на нотариалната такса, и без да се плаща горния местен данък за придобиване на МПС, при регистрацията му после в данъчното. Т.е. - спестяваш горните две такси.
При положение че втората процедура си върви идеално, първата е лишена от всякаква логика и за мене буди недоумение въпроса защо въобще е била въведена. Не знам и кой да питам дори.
"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"
Posted 29 October 2013 - 17:21
В КАТ винаги досега са ми искали нотариално заверен договор. Последната справка е от края на април тази година, когато за последно купувах и регистрирах кола.
Posted 29 October 2013 - 19:45
ако кат работят въз основа на този документ http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm то там никъде не се споменава необходимост от нотариална заверка на договора.
честно казано никога не съм пробвал да прехвърля автомобил без нотариално заверен договор.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users