Jump to content

•  
  • More

Photo
- - - - -

Мирис на изгорели газове в купето

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Dido_N

Dido_N

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    MB W211 E270 2005 Combi

Posted 14 October 2013 - 08:53

Здравейте,

Някъде в друга тема беше писано за мирис на пушек в купето, но нямаше конкретно решение на проблема. Затова след като изследвах проблемите при мен реших да пусна нова тема. След като купих колата (MB CDI 2005 W211 T-model), усетих при работа на място мирис на пушек в купето. При натискане на бутона за вътрешна циркулация мириса изчезваше. Реших че заради, вятър, атмосферно налягане, или нещо друго климатика засмуква газовете.

Проблема се задълбочи и винаги когато колата работи на място, дори и светофар миришеше на газове. В събота реших да стигна до проблема....

Махнах двата капака върху двигателя. Маха се филтъра и кутията му. Маха се входната тръба към турбината и кутията се издърпва нагоре и напред. Под капака на въздушния филтър има температурен щит и отдолу са турбината и DPF-a.

Оказа се че скобата с номер А203 490 04 41, е разхлабена и се върти на мястото си. Гарнитурата между турбината и DPF-а не е затегната и излизат мнооооого газове. Навсякъде бе опушено и черно. Пробвах да затегна скобата но не без успех, т.к. от хлабината се е въртяла и се е вработила (вижда се на снимките)

Въпросите ми са:

1. Възможно ли е след като сменя скобата и гарнитурата, пак да духа от там, поради запушен DPF? Досега не съм имал проблеми с рециклиране, аларми и други

2. Как да разбера дали имам някакво запушване някъде....всички гърнета по колата са от 2005 година?

Поздрави

Дидо

Attached Files

• 1

#2 Dido_N

Dido_N

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    MB W211 E270 2005 Combi

Posted 14 October 2013 - 10:54

Малко нова информация...

Скобата струва 32.59 в Балканстар Варна, а гарнитурата 24.18 но проблема е че ги няма налични в България и трябва да чакам 10 дена.

DPF-a е на цена 2656.51 лева  :yeah

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Зареждане...