Здравейте,
Някъде в друга тема беше писано за мирис на пушек в купето, но нямаше конкретно решение на проблема. Затова след като изследвах проблемите при мен реших да пусна нова тема. След като купих колата (MB CDI 2005 W211 T-model), усетих при работа на място мирис на пушек в купето. При натискане на бутона за вътрешна циркулация мириса изчезваше. Реших че заради, вятър, атмосферно налягане, или нещо друго климатика засмуква газовете.
Проблема се задълбочи и винаги когато колата работи на място, дори и светофар миришеше на газове. В събота реших да стигна до проблема....
Махнах двата капака върху двигателя. Маха се филтъра и кутията му. Маха се входната тръба към турбината и кутията се издърпва нагоре и напред. Под капака на въздушния филтър има температурен щит и отдолу са турбината и DPF-a.
Оказа се че скобата с номер А203 490 04 41, е разхлабена и се върти на мястото си. Гарнитурата между турбината и DPF-а не е затегната и излизат мнооооого газове. Навсякъде бе опушено и черно. Пробвах да затегна скобата но не без успех, т.к. от хлабината се е въртяла и се е вработила (вижда се на снимките)
Въпросите ми са:
1. Възможно ли е след като сменя скобата и гарнитурата, пак да духа от там, поради запушен DPF? Досега не съм имал проблеми с рециклиране, аларми и други
2. Как да разбера дали имам някакво запушване някъде....всички гърнета по колата са от 2005 година?
Поздрави
Дидо