Към съдържанието

•  

Снимка

Tеч M.B. 124 300TD 4MATIC

• Please log in to reply
10 мнения по тази тема

#1 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 06 февруари 2007 - 22:38

Аз съм нов във форума и е малко тъпо да моля веднага за помощ но няма как във вас ми е надеждата за съвет. Та проблема ми е в това че нещо автоматичната кутия се разтече много сериозно. Тече някъде точно където има оребрение на самата кутия отдоло. Незнам какво да правя теча е доста сериозен ходих до няколко майстора и цифрите ме плашат. Моля ако някой може да ми поскаже какво точно трябва да се смени къде е най добре да го направя и грубо колко трябва да струва ще бъда адски благодарен. Аве всякакви съвети са ми от полза. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
  • 0

#2 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2007 - 11:10

Ще се опитам да оточня, та теча е от самата скоростна кутия няма теч от системата на 4матика просто си тече кутията и тия майстори при които ходих миказаха че имало комплекти семеринги и гумички за подмяна. До колкото разбрах на всички 124-ки автомат е било така. Ако някой е имал проблем с теч от скоростите да пише ;)
  • 0

#3 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 07 февруари 2007 - 11:38

Аз съм нов във форума и е малко тъпо да моля веднага за помощ но няма как във вас ми е надеждата за съвет. Та проблема ми е в това че нещо автоматичната кутия се разтече много сериозно. Тече някъде точно където има оребрение на самата кутия отдоло. Незнам какво да правя теча е доста сериозен ходих до няколко майстора и цифрите ме плашат. Моля ако някой може да ми поскаже какво точно трябва да се смени къде е най добре да го направя и грубо колко трябва да струва ще бъда адски благодарен. Аве всякакви съвети са ми от полза. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Къде по-точно тече и какво тече?
Теча от камбаната на конвертора ли е или от капака на картера на трансмисията? Значи, първото е голямото обло нещо, в предната част на трансмисията. В долния край има решетка, през която се вижда конвертора. Ако тече от там, трябва да се види какво тече - ATF или двигателно масло. Ако е двигателно масло, имаш семеринг на коляновият вал за смяна. Неприятно, защото се сваля трансмисията. Ако обаче е ATF е още по-неприятно, защото не само се сваля трансмисията, ами и се ремонтира, което ще е скъпо. Има няколко възможни повреди, но като се свали ще се разбере точно какво е.
Последният вариант е, да не съм те разбрал и просто да ти тече гарнитурата на картера на трансмисията. Това е бял кахър, можеш и сам да си го смениш.
Ама, ако майсторите са ти казвали страшни цифри, май за първия вариант говорим.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#4 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2007 - 11:51

Теча е точно от камбаната и излиза точно през тази решетка тече ATF масло. Преди нова година сменях маслото на скоростите и сега като протече си помислих да не е от гарнитурата да сме я прищипали ни, НЕ тече точно от този конвертор (аз му викам турбина на скоростите). Следователно проблма е гадничак. Все пак много благодаря и ако може да ме опътите към изпитани майстори че като давам кинти да не е за лудо. ;)
  • 0

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 февруари 2007 - 16:40

в сервиза на петко са най-добрите по твоята част, но и най-скъпо. има един който се отдели от сервиза и работи часно. мн.добър 0888968324 Краси . или в джемини-също е тесла
  • 0

#6 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2007 - 21:21

Много благодаря!!! Ще дествам по въпроса за отсраняване на проблема и ще информирам как вървят нещата.
  • 0

#7 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:

Публикувано 17 февруари 2007 - 08:19

Така ходих до Краси човека се оказа печен и в интерес на истината ми свърши добра работа а и не ми взе много парички!!! Така че мисля да благодаря на Lorinser. И на всички който ми помогнаха!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :flagMB new: :flagMB new:
  • 0

#8 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2007 - 11:10

Та откъде беше теча на скоростите? :rolleyes:
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#9 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 17 февруари 2007 - 21:44

Така ходих до Краси човека се оказа печен и в интерес на истината ми свърши добра работа а и не ми взе много парички!!! Така че мисля да благодаря на Lorinser. И на всички който ми помогнаха!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :flagMB new: :flagMB new:

няма защо ;) мернах се там докато я бяха разглобили... та всичко беше ДОЛУ....
  • 0

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 18 февруари 2007 - 19:55

300 Е 1988 със същия проблем тук се лекува за около 400$.Това само за архива,да не се чуди някои дали не му взимат много пари.Не е малък проблема и не се лекува лесно,та стискането на палци да не ти се случва е препоръчително.
  • 0
.

#11 nspauto

nspauto

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:

Публикувано 19 февруари 2007 - 19:54

Teча беше от един семеринг и от гарнитури разни (а те не са малко). За сега всичко е наред надяван се така да продължи. Lorinser как е хареса ли ти мойта печица? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни