Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закон за "НОЩНАТА ТИШИНА" помощда го издирим къде е.

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 септември 2013 - 17:48

Пускам тема, защото съм почти сигурен, че и повечето от вас имат същия яд.

Имам дебелокожи комшии над мен, които са абсолютни глигани вечер. тропат, чегъртат със столове, до 3ч през нощта и стават 7часа...

добрата дума НЕ помогна. много пъти не помогна.

Днес хванах дъртака на стълбите и обърнах монетата (въпреки че Blond ме посъветва да не го правя ама..) разминаму се хващането за врата, но заплахите ги отнесе. кротнаха се. за през деня... ще видим вечерта.но надали ще има ефект повече от 2дни..

Моля ако някой знае откъде мога да разпечатам законът за нощната тишина + САНКЦИИТЕ, да ми помага с линк.

ровя ама нещо не намирам...

Положението е почти розово, бие на кафяво...

• 0

#2 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2013 - 19:41

Следващата законна стъпка е жалба в районното. Ако и още поне един съсед подаде ще има повече декиш. Започват проверки от кварталния и още актове и глоби. :)
  • 0

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 септември 2013 - 20:44

Добре де, куките застават до вратата им, слагат ухо и? нищо, те не слушат силна музика, ами си местят мебелите през нощта, като това се чува отдолу, не на вратата им.

Или да поканя куките у нас на по фанта и да чуят сами за какво иде реч?

точно сега в момента е тихо. все едно ги няма.

но съм сигурен че това ще е до макс 2-3 дни.

ИСКАМ, да разпечатам закона за нощната тишина и да го залепя в асансьора И да напиша: "...отнася се до апартамента еди кой си....", такаче хем да ги изтипосам всички да ги видят, хем те да си го откъснат и да си го четат вкъщи. НО и глобите да са написани! да се стреснат повечко!

Затова ако на някой му е трябвал закона и знае в кой сайт го има, да ми помага.

Помогнете ми да спасим животеца на комшиите ми отгоре и моето лежане в сградата "срещу нас"   (живея в Банишора)..

• 0

#4 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 септември 2013 - 20:49

Едно време живеех срещу затвора, сега живея срещу нас :)

Още един по темата :
"Отдавам квартира под наем за 2-5 години, в зависимост от решението на съда :)

Пп: Сори за офтопика. Тия проблеми за съжаление са много трудни за решаване или поне не мирно. Прав си иначе, такива затишия са временни обикновено.

Този пост е редактиран от drjivago: 07 септември 2013 - 20:52

• 0

#5 pitar_r_r

pitar_r_r

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1647 Мнения:
  • Град:край морето
  • Интереси:NBA,NFL,
    СНУКЪР
  • Автомобил:
    W210 - E250D AVANTGARDE 113kc 09.1998г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 септември 2013 - 08:48

Колега ето  НАРЕДБА № 1 ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И ОПАЗВАНЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЧНА ГОЛЯМА ОБЩИНА

http://www.lex.bg/bg...doc/-1073741288
има за нарушаването на спокойствието на гражданите чл.3  и  административните наказания чл.24 

• 0

Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.

#6 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 08 септември 2013 - 10:05

колеги, драго ми е споделя с вас, че за първи път ОТ ГОДИНИ, спя 10+ часа почти без да се събудя....

сега за пръв път разбирам какво е да се събудиш бодър, от НИЩО.

В толкова добро настроение, отдавна не съм бил сутрин :D

Но 100% ще е за кратко.

Благодаря на Питър, и аз го издирих това в LEX.BG, но там не открих глобите за нарушенията!

Това е което ми трябва!

• 0

#7 pitar_r_r

pitar_r_r

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1647 Мнения:
  • Град:край морето
  • Интереси:NBA,NFL,
    СНУКЪР
  • Автомобил:
    W210 - E250D AVANTGARDE 113kc 09.1998г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 септември 2013 - 10:09

чл.24 от наредбата там са глобите  ;)

• 0

Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.

#8 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 09 септември 2013 - 07:02

При мен в Люлин съседите отгоре ВСЕКИ петък си организират купон и на всичкото отгоре пускат на мах хипер турбо чалга, ама от най-турбото. А мацките, които са на купона танцуват по паркета с токчета. Няколко пъти съм викала полиция, но тази мярка не ги страска. Във Фондови жилища го нямам този проблем, защото съм на последния етаж :D

• 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 септември 2013 - 09:28

Обаче всеки петък съседите ти отдолу имат същия проблем :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#10 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 09 септември 2013 - 10:01

При мен в Люлин съседите отгоре ВСЕКИ петък си организират купон и на всичкото отгоре пускат на мах хипер турбо чалга, ама от най-турбото. А мацките, които са на купона танцуват по паркета с токчета. Няколко пъти съм викала полиция, но тази мярка не ги страска. Във Фондови жилища го нямам този проблем, защото съм на последния етаж :D

След 22ч като викнеш полицията, поискай да ти кажат и какви мерки са взели срещу съседите. Ако музиката не спре след посещението на полицията - обади се пак и пак искай да разбереш мерките. Длъжни са да им съставят акт ако при първото посещение са ги предупредили само устно.

• 0

#11 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 09 септември 2013 - 11:58

Обаче всеки петък съседите ти отдолу имат същия проблем :)

Това предстои, когато Ачо порастне :crazy

• 0

#12 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 септември 2013 - 12:30

чл.24 от наредбата там са глобите  ;)

Ти си ми го написал, ама кой да чете ...

Иначе при мен ефекта на стряскането взе да отслабва. малко по-малко почват да си тропат като преди.

ще има полиция...

Диди, ама при тб поне са само в петък. При мен ВСЕКИ ден до 3

искаш ли да си сменим апартаментите? може и да доплащам...

• 0

#13 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4602 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 09 септември 2013 - 15:56

Бояне, ти ме връщаш 7-8 години назад, когато живеехме под наем, а под нас имаше квартално кафе, което нощем се превръщаше в квартална кръчма.

Наемателят на кафето го държеше отворено до към 2-3 часа през нощта, а аз трябваше да ставам сутрин в 7:30 за да стигна навреме до работа.

Да, не пускаха музика, но шумът от разговорите по масите беше достатъчен да ме влуди докато се опитвах да заспя.

Викал съм и полиция, и забележки съм правил, и с обувки по пода съм удрял, и обиди сме си разменяли. Бях си спечелил омразата на кварталните пияници. Даже мисля, че и в общината бях ходил, но ми казаха, че работното време на инспекторите по търговските обекти е до 5 слодобед, което малко ме обезокуражи.

После се преместихме в собствено жилище, където пак от време на време чувам комшиите си, но поне няма кафе под мен (все още). Чат-пат лятото някоя група тийнове пият шумно бири в градинката до нас. Тогава обикновено към 2-3 викам полиция, ако някой друг комшия вече не го е направил, защото се е случвало да дойдат и да им разтурят седянката точно като мисля да им звънна. 

Веднъж едни много арогантни типчета ги замерях с "мръсни бомби" - Великденските яйца от хладилника, няколко месеца след като са били боядисани. Мятах ги нагоре към дървото под което бяха седнали, а те се ръсеха отгоре им. Така и не разбраха откъде им дойде.

От моя опит стигнах до извода, че мъжете са особено чувствителни към шумове като разговори, глъч и тропане на предмети. Тази чувствителност е смесица от атавистичен инстинкт на ловец и чувство за териториалност. Хем наостряш слух като чуеш нещо, хем пък те хваща яд, че някой ти пречи да спиш - в дома ти, в собственото ти легло, което може направо да те изкара извън нерви.

За да не ескалира излишно ситуацията, все пак те съветвам да звъниш в полицията като имаш проблем, а не да вземаш нещата в твои ръце. Едно от основните задължения на органите на реда е да съблюдават спазването на закона и да санкционират нарушителите.

• 4

#14 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Публикувано 09 септември 2013 - 20:20

откакто съм в къща с с двор в тих район на Варна (Евксиноград), забравих за откачените над нас - същото тропане тия мебели кво ги бутаха всеки ден не знам.... номщм 12 часа се пуска прахосмукачка.... неделя някой реже със зеге, друг събота в 3 следобед пробива с хилти.... на тоя отдясно детето му реве и се дере, а майка му кълне.... абе бях полудял..... сега е друго, и дано и занапред да имам възможността все така да живея в къща...

полиции и т.н. не стават, не са ефективна мярка - заплахи, и евентуално бой - един авер така си махна наглите изроди, дето живееха над родителите му - на дъртите скачаха много, ама един ден отиде с бухалчицата джобен формат и позвъни за добър ден, ония освободиха квартирата почти веднага..... хората си изроди масово, а мен ми викат аверите, е съм бил социопат - ми как няма да съм, то това са идиоти, не човеци....

• 2

#15 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 10 септември 2013 - 08:25

Диди, ама при тб поне са само в петък. При мен ВСЕКИ ден до 3

искаш ли да си сменим апартаментите? може и да доплащам...

Искаш да ме прецакаш, А?

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни