Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Застраховки

• This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

Poll: Застраховки (44 member(s) have cast votes)

Какви видове застрахователни продукти ползвате (можете да изберете повече от едно):

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.

Би ли било, по-удобно за Вас, да ползвате продуктите на една застрахователна компания:

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.

Имате ли личен застрахователен консултант:

Какви препоръки имате към една застрахователна компания?

Vote

#16 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 24 October 2013 - 15:50

В Северна Америка (САЩ и Канада) и Западна Европа - навсякъде вече застраховките се определят на базата на досие на водача... и е така от десетилетия. Май в България "някой" не иска да има такава система, иначе досега да го бяха вкарали 1000 пъти. Асоциацията(те) на застрахователите и те дремят и си чешат оная работа вече години наред. Само се чудят каква глупост да вкарат - то не беше според обем на двигателя (нищо, че има двулитрови двигатели от 70 до 500 коня), то не беше според цвета на автомобила, то не беше според възрастта на шофьора... и т.н.

Аз и за друго апелирам от много време насам, ама и това няма да мине никога... ГО трябва да се сключва на името на водача, а не на превозното средство! В крайна сметка - това е застраховка, която покрива щети, които водачът ще нанесе, а не превозното средство само! Ако ми откраднат колата и направят катастрофа, покритието няма да е от моята полица! Ако имам 5 коли - няма как да ги карам и петте едновременно... Защо трябва да плащам ГО на всичките автомобили? Ами ако съм фирма и имам 5 товарни и 5 леки автомобила с общо 3 шофьори и ги комбинирам както ми е удобно? В същото време в едно семество може да има 3-ма еднакво некадърни шофьори, които имат обща кола на 30 години със сумарна стойност 500 лв. желязо в Надин и те тримата плащат общо 200 лв. застраховка. Да не би рискът от тях тримата да е по-малък?

Това с автомобилите, които не се карат, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имат ГО също е зловеща глупост. И е глупост, не по принцип, а защото процедурата да спреш кола от движение и после пак да я пуснеш е супер сложна и тромава... Хората по света си спират колата от движение за месец, докато са отпуска, за да не плащат данъци, ГО и т.н. а у нас това кога ще стане - никога!
  • 7

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#17 SLav_

SLav_

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:коли,моторни спортове,хората и приятелите...
  • Автомобил:
    190е 2.0i 1991г. & W211 Avantgarde E320CDI V6 2007г.
Garage View Garage

Posted 25 October 2013 - 07:20

Много правилно аз знам също за ГО в Германия,ако си е платиш цялата за цяла година и после примерно след 6 месеца ти щъкне на акъла,че искаш да е спреш временно от движение или да е продадеш отиваш при застрахователя и ти връща парите за останалите 6 месеца които няма да ползваш колата.Ама тука на нашите гадове няма такова нещо.

• 0
Публикувано изображение <=-Температура/час в Бургас

Публикувано изображение

#18 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,836 Posts:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

User's Awards

2
32
2
2

Posted 25 October 2013 - 09:02

Напротив, премията се връща.Даже когато се сключи полица, клиента има право да се откаже в едномесечен срок от полицата.

• 0

#19 SLav_

SLav_

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:коли,моторни спортове,хората и приятелите...
  • Автомобил:
    190е 2.0i 1991г. & W211 Avantgarde E320CDI V6 2007г.
Garage View Garage

Posted 27 October 2013 - 07:34

Малко ме съмнява да връщат пари нашите застрахователи,но ако е така добре поне нещо да правят както трябва що годе горе долу.

• 1
Публикувано изображение <=-Температура/час в Бургас

Публикувано изображение

#20 Bat Andi

Bat Andi

Председател на МБКБ

• Управителен съвет
  • 1,006 Posts:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    W201 2.0E
    W201 2.6E (Automatik)
    W140 500SE
    C215 CL55AMG (Kompressor)

User's Awards

4
5
2
2
Garage View Garage

Posted 29 October 2013 - 13:38

В Северна Америка (САЩ и Канада) и Западна Европа - навсякъде вече застраховките се определят на базата на досие на водача... и е така от десетилетия. Май в България "някой" не иска да има такава система, иначе досега да го бяха вкарали 1000 пъти. Асоциацията(те) на застрахователите и те дремят и си чешат оная работа вече години наред. Само се чудят каква глупост да вкарат - то не беше според обем на двигателя (нищо, че има двулитрови двигатели от 70 до 500 коня), то не беше според цвета на автомобила, то не беше според възрастта на шофьора... и т.н.

Аз и за друго апелирам от много време насам, ама и това няма да мине никога... ГО трябва да се сключва на името на водача, а не на превозното средство! В крайна сметка - това е застраховка, която покрива щети, които водачът ще нанесе, а не превозното средство само! Ако ми откраднат колата и направят катастрофа, покритието няма да е от моята полица! Ако имам 5 коли - няма как да ги карам и петте едновременно... Защо трябва да плащам ГО на всичките автомобили? Ами ако съм фирма и имам 5 товарни и 5 леки автомобила с общо 3 шофьори и ги комбинирам както ми е удобно? В същото време в едно семество може да има 3-ма еднакво некадърни шофьори, които имат обща кола на 30 години със сумарна стойност 500 лв. желязо в Надин и те тримата плащат общо 200 лв. застраховка. Да не би рискът от тях тримата да е по-малък?

Това с автомобилите, които не се карат, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имат ГО също е зловеща глупост. И е глупост, не по принцип, а защото процедурата да спреш кола от движение и после пак да я пуснеш е супер сложна и тромава... Хората по света си спират колата от движение за месец, докато са отпуска, за да не плащат данъци, ГО и т.н. а у нас това кога ще стане - никога!

За номера (летни и зимни за по 6 месеца с 50% данък и застраховки, както е в белия свят) Имаш кабрио или мотор... никакъв проблем.

За застраховка ГО на водача, ама ще паднат приходите, + промо цени за хора без нарушения и катастрофи по тяхна вина. И така всеки ще почне да внимава повече... а не само нови глоби и т.н.

С последното и аз съм съгласен, но с една особеност. Ако колата няма застраховка и преглед, да не седи на пътя. Сега какво, колата ми стои прибрана в гараж, не пречи на никого и пак гражданска, да не би сама да се блъсне в гаража.

• 1

#21 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,761 Posts:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Posted 05 November 2013 - 23:32

Вече задължително ли е колата да има ГО целогодишно, дори и да не се кара редовно 3-5 месеца?

• 0

#22 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,836 Posts:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

User's Awards

2
32
2
2

Posted 06 November 2013 - 07:36

Да, даже може да се наложи санкция на собственика.

• 0

#23 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 06 November 2013 - 17:55

Практиката сочи, че има и обходен маршрут. В закона пише, че трябва да има ГО всеки автомобил, който се използва - ако може да се докаже (с документ), че автомобилът не се използва, може да се "спести"... ама първо ти налагат глобата, после обжалваш в съда и там представяш доказателства, че автомобилът не е бил използван в определен период... и ако съда приеме ... евентуално.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#24 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,761 Posts:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Posted 08 November 2013 - 10:16

Супер тъпо, ама какво да се прави.

Много ми се иска да се направи това ГО да се води на човек, а не на всяка кола по отделно, ама едва ли ще стане някога.

• 0

#25 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 08 November 2013 - 16:44

И аз смятам, че трябва да е на човек - в крайна сметка е ГРАЖДАНСКА отговорност и от човека зависи, дали ще направи щета или не...
Тъпото е, че зависи от закона, не от застрахователите, но и от тях да зависеше - пак се съмнявам, че щяха да го променят.
  • 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users