Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Застраховки

• This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

Poll: Застраховки (44 member(s) have cast votes)

Какви видове застрахователни продукти ползвате (можете да изберете повече от едно):

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.

Би ли било, по-удобно за Вас, да ползвате продуктите на една застрахователна компания:

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.

Имате ли личен застрахователен консултант:

Какви препоръки имате към една застрахователна компания?

Vote

#1 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 13 August 2013 - 09:17

Здравейте,

провеждаме проучване за интерес към застрахователни продукти и услуги на една от застрахователните компании в България. Ще сме благодарни, ако попълните горната анкета - така ще помогнете, както на компанията, така и на клуба. Ако имате коментар, моля, да го напишете като отговор към темата.

Предварително благодаря за съдействието.
  • 1

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 13 August 2013 - 09:34

Kато препоръка: възможно най-много информация да е предоставена онлайн: напр.
- калкулатори за здравни/живот застраховки;
- информация за предстоящи плащания да може да бъде достъпна, а не да се рови в бумащина;
- т.е. нещо като онлайн банкиране.

Някак ми е трудно да приема как "сериозни" компании имат някакво хвърчащо уебсайтче, в което няма нищо...
  • 2

Audi_A4_avatar.gif

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 13 August 2013 - 09:41

И аз същото бих казал - по-добра организация в уеб, както и по-малко бумащина намясто.

Ненавиждам да попълвам хартийки в банките... наскоро ходих в ОББ и ме накараха 4 бланки да ги попълвам наръка, при положение, че ми имат всичките данни в компютрите си.

И бих добавил още - облекчени процедури за огледи, описи на щети, маркировки и т.н. процедури, както и повече от едно място за тази дейност в София, градът е голям, като сложиш един офис в единия край на града - няма как да е удобно за всички. Задължително местата трябва да са разпределени така, че да покриват цялата територия, да са на достъпни места, до където се стига без да е необходимо да се навреш в най-големите задръствания, да има къде да се спре, ако трябва да се изчака и разбира се - да не се налага да се чака, доколкото това е възможно.

Разбира се, втората препоръка е силно ориентирана към автомобилните застраховки.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 13 August 2013 - 09:54

Имам още една, но тя е малко субективна, отново за автомобилните.
Понеже паркинг щетите са неизбежно нещо, е напълно очаквано по нашите географски ширини, някои хора да злоупотребяват за сметка на застрахователите.
Нормално е компаниите да пазят интереса си и да се стремят да отхвърлят максимален брой такива щети. Аз имах доста скъпа, отказана такава, която няма начин да съм си причинил сам, какъвто и факир да съм... Това събитие практически срина доверието ми в компанията и причината да съм все още клиент е единствено завареното положение и същестуващите ми полици...

То е по-скоро пожелание в бизнеса: Да се преценят такъв тип щети и спрямо субективни фактори като клиент, досието му, лоялност и т.н.
Защото в този бранш клиенти се привличат трудно, а се губят изключително лесно... Или поне доверието на клиентите...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#5 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 13 August 2013 - 11:27

Аз лично нямам препоръки и съм крайно доволен от всичко което ползвам :)

• 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#6 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,881 Posts:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 13 August 2013 - 20:35

Аз пък не виждам как човек може да е крайно доволен, от коята и да е ЗК. Просто все пак в този бизнес трябва и печалба ( и то не малка). Това не са благотворителни дружества. :)
В БГ този бизнес все пак започна под натиск. Ако хората не беше ги страх за колите им, едва ли щяха да правят каско само за някакви паркинг щети :). Сега , ако редовно размазваш коли до тотал щета, може и да си струва.

Edited by drjivago, 13 August 2013 - 20:36 .

• 0

#7 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4,931 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Posted 13 August 2013 - 23:29

Аз пък не виждам как човек може да е крайно доволен, от коята и да е ЗК.

Според моите виждания плащам нормално и получавам толкова за колкото плащам :)

• 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#8 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:
  • Град:селяндурин от класа

User's Awards

4
2
8
5

Posted 14 August 2013 - 11:33

Има много да учат ЗК в България за този бизнес и как се прави той.

Говоря специално за ГО и автокаско.

За момента Те ни лъжат че имаме застраховки,а ние им вярваме.

Edited by alipi, 14 August 2013 - 11:35 .

• 1
Не хапи този,който може да те изяде.

#9 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 14 August 2013 - 22:13

Нямам желание да помагам на нито една застрахователна компания. Всиките един #уи ги е правил= нищо не става от тях.

• 5

#10 Merconite

Merconite

Чирак

• Потребители на форума
  • 115 Posts:
  • Интереси:Мерцедес, Андройд и хубави жени!
  • Автомобил:
    Mercedes E200 kompresor 1999
Garage View Garage

Posted 20 August 2013 - 18:28

Нямам желание да помагам на нито една застрахователна компания. Всиките един #уи ги е правил= нищо не става от тях.

Абсолютно подкрепям колегата!

• 2
Собствениците на Мерцедес се обиждат когато техния Benz бива сравняван с други коли.

#11 kru4i

kru4i

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Posts:
  • Автомобил:
    W140 S320 1996
    W203 C220 2001
Garage View Garage

Posted 25 September 2013 - 13:53

Аз съм на принципа: "Пари само взимам, нищо не давам"

Но ситуацията е такава, че се налага да плащаме за някаква измислена застраховка, която реално нищо не покрива!

• 1

Get Rich or Die Tryin'

Жената шофьор е като звезда в небето ,ти я виждаш ,а тя теб НЕ !

#12 SLav_

SLav_

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:коли,моторни спортове,хората и приятелите...
  • Автомобил:
    190е 2.0i 1991г. & W211 Avantgarde E320CDI V6 2007г.
Garage View Garage

Posted 16 October 2013 - 01:01

ЗК много ме издразниха с това,че аз като балък трябва да плащам по-голяма ГО от някой други.По тяхната логика хората под 30 годишна възраст са по неправоспособни(по-рискови шофьори) и трябва да плащат по голяма ГО.Еми за мен това си е глупост как може един да плаща една цена,а друг доста по-малка аз сега платих последно 480лв някъде,защото съм бил още млад шофьор според тяхните измислени кодекси.За мен това си е дискриминация.Ако бях над 30 годишна вързаст щях да плащам на половина на горната сума,ама уви...Толкова от мен за сега...

Edited by SLav_, 16 October 2013 - 01:02 .

• 0
Публикувано изображение <=-Температура/час в Бургас

Публикувано изображение

#13 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
Garage View Garage

Posted 16 October 2013 - 22:04

ЗК много ме издразниха с това,че аз като балък трябва да плащам по-голяма ГО от някой други.По тяхната логика хората под 30 годишна възраст са по неправоспособни(по-рискови шофьори) и трябва да плащат по голяма ГО.Еми за мен това си е глупост как може един да плаща една цена,а друг доста по-малка аз сега платих последно 480лв някъде,защото съм бил още млад шофьор според тяхните измислени кодекси.За мен това си е дискриминация.Ако бях над 30 годишна вързаст щях да плащам на половина на горната сума,ама уви...Толкова от мен за сега...

Е защо не си направи ГО в компания която нямат възрастови ограничения? Все още я има тази вратичка.

Попринцип има логика в това да плащат по-скъпи ГО неопитните шофьори, но това не означава, че всички млади са такива.

Според мен всеки шофьор трябва да има досие в което да са регистрирани ПТП-тата по негова вина и по- броя ПТП-та да се смята сумата на ГО.

Пример: Имахме един шофьор на 58г. , който за две седмици направи две ПТП-та, но за него ГО е по-евтина, защото бил на 58г. ама пак си е рисков шофьор. ;)

Edited by rado32, 16 October 2013 - 22:10 .

• 1
Публикувано изображение

#14 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,836 Posts:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

User's Awards

2
32
2
2

Posted 17 October 2013 - 00:01

Е защо не си направи ГО в компания която нямат възрастови ограничения? Все още я има тази вратичка.

Попринцип има логика в това да плащат по-скъпи ГО неопитните шофьори, но това не означава, че всички млади са такива.

Според мен всеки шофьор трябва да има досие в което да са регистрирани ПТП-тата по негова вина и по- броя ПТП-та да се смята сумата на ГО.

Пример: Имахме един шофьор на 58г. , който за две седмици направи две ПТП-та, но за него ГО е по-евтина, защото бил на 58г. ама пак си е рисков шофьор. ;)

И това ще стане амаа...не се знае кога! По света, има много видове начини, за оределяне на застрахователната премия, но най-справедливия май е този, при който се взима възрастта и досието на шофера.Но винаги има недоволни.

• 1

#15 SLav_

SLav_

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:коли,моторни спортове,хората и приятелите...
  • Автомобил:
    190е 2.0i 1991г. & W211 Avantgarde E320CDI V6 2007г.
Garage View Garage

Posted 17 October 2013 - 21:09

Съгласен съм с вас колеги,но последният път като си правих ГО не бях лично аз,а брат ми тази година директно си отивам и знам какво да правя.Иначе да малко не доизмислят законите управниците ни,но дано стане така с досиета ще е най-добре както викате.Пожелавам ви лека вечер колеги. :)

• 0
Публикувано изображение <=-Температура/час в Бургас

Публикувано изображение

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users