Мислех, а и предупредих колегата Blond, че ще се забавя с ревюто на моята "рейсинг" каишка, защото бях дал часовника си, за почистване и сервиз, а и се опитах да вмъкна и нещо мое в каишката...Точен, коректен и отзивчив, стараещ се да задоволи всяка една прищявка, защото ( говоря за себе си ), ние които поръчваме каишки гледаме да я направим и да я оформим с максимално задоволяващи ни черти на една каишка, придобити при купуването на доста каишки и да отстраним всичко онова, което ни е дразнило в тях и да го съберем в една единствена. За самата каишка мога да кажа, че е супер мека, не се усеща като кожа, а по-скоро като парче велур или мек плат на ръката, т.е. жуленето, ръбенето и стърченето на каишката в посоки, които тя си иска го няма, това търсих лично аз. Носенето на този тип кожа изисква плътно прилягане иначе тежки часовници увисват ако мога така да се изразя. Относно финиша , за мен е страхотен, в комбинация с моето щамповане, получих каишка единствена по рода си, а това бе и целта ми. Тук трябва да благодаря на форума, че първо се обогатих и второ спестих средства за да напрвя часовника си цял и завършен в моите очи ( а това е трудно признайте си) и най-накрая срещнах хора, един от които е колегата Blond, които са супер позитивни и извратени ( в добрия смисъл ) на тема часовници, защото човек е богат единствено на приятели, е на гърба на Стрелки, забогатях малко повече. Обещавам да кача снимки на моя красавец с новата каишка, но колегата Blond, ме изненада като я направи за 1 ден, а тези от сервиза 2 седмици ме бавят още, иначи още сега бих качил снимки. За сега прилагам само малко в знак на уважение към труда на колегата. За цената само да вметна, на който не му харесва, да не поръчва, на който му харесва ееее хората са казали "тарикат мъж не писка". Бих казал още суперлативи ма те липсва ми дар слово.
моят отговор към колегата от strelki-те: Wings_bg, на мен ми харесва как са гравирали логото.
Определено ме изненада - успял си да покажеш как ти стои каишката и то без да е налице часовника. Респект! :::
Имаше и питане дали закопчалката е включена в цената на изработването на каишката:
Закопчалката определено не е включена в тази цена. Но ако каишката съвпада по ширина със закопчалката и пробия правилно дупката за езичето, какъв е проблема да се прехвърли от старата каишка? Аз поне така прехвърлям "бъкъл-ите" си.
Да ви покажа сега последната направена каишка. Вдъхновена е от hades и bartek, но с минималните разлики, които я правят моята "racing strap":
Да добавя снимка от поредния опит. Купих бои за кожа на спиртна основа - черна и червена.
Изпробвах я върху изрезките от последната каишка. Струва ми се че черната покрива добре за разлика от червената. Утре ще пробвам с втори слой боя. Да не забравя да видя и дали пуска като изсъхне.
Да продължа със заигравките на тема боя. Пробвах каква е покривността на червената боя при втори и трети слой:
Резултатът след трето налагане на боя беше задоволителен и се хванах за четките и първата каишка с дупки.
Вие преценете дали е станало по-добре или по-зле. Според мен черната боя бих я използвал, но червената не е толкова добра, че да искам да я ползвам занапред.
Какво е вашето мнение за използването на бои за завършване на каишка? Дали не се губи автентичния вид на кожата?
На мен не ми хареса боядисването в червено, кожата губи от естествения си цвят.
Идеята ми беше да пробвам на каишка как ще стои "повдигнат" с боя червения цвят. Оказа се че дори да не беше червена ползваната кожа - пак щеше да се получи. Сега като изсъхна напълно боята и снимано без светкавица мисля, че изглежда доста по-добре. Само трябва да внимавам повече с четката, че изляза ли от очертанията на дупката, дори да го изтрия, остават бледи следи. Имайте предвид, че снимките са отблизо и се виждат детайлите. Когато каишката е на ръката, се гледа от поне 50см и чак толкова подробности не се забелязват.
Другото което видях като засъхна черната боя е че малко съм я надценил - на силна дневна светлина тук-там прозира червената кожа отдолу. Явно трябва да се повтаря.
За да не се мъча всеки път със стягата днес си взех щипки, с които да пристягам плочките, между които слагам каишките.