Здравейте, заглавието загатва, ето и подробностите. Автомобилът е S210, '02.
Забелязах, че скоро, след като заключа, бутончето за заключване "изплува", бавно, но сигурно. В резултат, на което вратата се отключва (шофьорската врата). Всички други си стоят заключени. Почетох доста, не намерих описан точно този проблем със съответните симптоми и реших да действам. Свалих кората, според тези инструкции*, след това и самия механизъм.
*Забележка: в процеса, прецених, че не е нужно да се маха еърбега, както е показано на Фигури 12, 13 и 14 от линка. (поне при мен нямаше нужда), всички букси бяха достъпни без тази галимация, което пък ми спести време и усилия.
След обстойно разглеждане и известно количество чесане по главата, намерих причината за самоотключването. Оказа се една малка пружинка, която се беше счупила.
Ето така изглежда малката гад:
ето формата и:
Ето и какво сътворих аз.
Използвах халка за ключове с подходяща дебелина. Бюджетно, бързо и най-вече вършещо работа.
Това е, надявам се да помогне на някой, оставам на разположение за въпроси, поздрави!
EDIT: според номенклатурата на модула(2027203535) и бърза справка с Гогле, става ясно, че въпросния се инсталира в почти всички W202/S202 от '93 - '01, както и почти всички W210/S210 от '95 - '02
Edited by bReal, 01 July 2013 - 10:27 .