Закъсах малко положението с едни стари сметки.
Някой адвокат ако има във форума, който да е имал опит в подобни дела или ако имате някой познат,ще ми бъде от полза. Защото искам това да свърши..
Благодаря предварително!
Публикувано 28 май 2013 - 10:35
Закъсах малко положението с едни стари сметки.
Някой адвокат ако има във форума, който да е имал опит в подобни дела или ако имате някой познат,ще ми бъде от полза. Защото искам това да свърши..
Благодаря предварително!
Публикувано 28 май 2013 - 16:06
Не можеш ли просто да ги платиш?
Публикувано 28 май 2013 - 16:39
За жалост не може Просто делото е започнало без мое знание.
Публикувано 29 май 2013 - 02:09
Е сега ще ти стане весело
Публикувано 29 май 2013 - 06:35
Публикувано 29 май 2013 - 06:59
Не е задължително да присъстваш в съда, ако делото е гражданско, а то е било точно такова. Пращат ти призовка, ако не се явиш продължават без теб накрая ти изпращат уведомително писмо, в което е описано къде, кога, кой и защо те е осъдил. Посочени са сумата, върху която си осъден, лихвите и таксите които дължиш към съда
Публикувано 29 май 2013 - 10:57
Не съм осъден делото тече в момента! Нито веднъж не съм бил призован! Делото е гражданско и не било нужно да ме викат..
Все още чакам някой компетентен да даде съвет!
Публикувано 29 май 2013 - 11:25
Това, че има дело изобщо не е пречка да си платиш - по правило съда би трябвали да вземе предвид този (новонастъпил) факт.
Ето ти компетентен съвет - говори с тях, помоли ги да се откажат от лихви и прочее допълнителни претенции и им плати дължимото, за което се разберете. А най-добре е адвоката ти да говори, защото той ще може и да договори някой други неща - има разни варианти за изход от дело, различни от съдебно решение, но възможностите зависят от много неща, включително и подробности за хода на делото, които не знаеш.
Най-малкото трябваше да ни кажеш от кога са тези задължения (имаш ли възражение за изтекла давност) и договора валиден ли е още (продължават ли да се трупат, защото това е учебникарски пример за възможност да се предяви осъдителен иск за неизискуеми вземания).
Пак казвам - намери си адвокат и внимавай при избора. От мен толкоз, учебници има в книжарницата - препоръчвам проф. Живко Сталев (някое от изданията, които не са в съавторство и последното, 9-то в комплект, ама ще ти струват повече от сметката най-вероятно задължителни са и Облигационно право - обща и специална част).
Този пост е редактиран от Momchil: 29 май 2013 - 11:38
Публикувано 29 май 2013 - 14:34
Колега, все пак какъв съвет искаш?
Общо взето не си казал нищо конкретно (Момчил те е питал за някои неща), аз лично не разбирам - искаш професионален, безплатен, съвет, искаш съвет да си избереш адвокат, или искаш някой да ти каже как ще свърши всичко?
Хайде аз ще се наема с последното, само накратко.... Тези на които не си си плащал сметките си вадят изпълнителен лист, отиват при съдия изпълнител и той ти налага, като за начало, запор на сметките (ако имаш такива - напр. работиш на трудов договор и заплатата ти се плаща по сметка в еди-коя си банка, налагат ти запор, до определена сума, върху заплатата).
Ако сумата не е кой знае каква, последвай съвета на Момчил, отиди и говори с тях да се разплатите по някакъв начин.
Този пост е редактиран от eMs1: 29 май 2013 - 14:39
Публикувано 29 май 2013 - 15:50
Публикувано 29 май 2013 - 15:59
Само от любопитство... ако ти се споделя, за каква дължима сума става въпрос?
Публикувано 29 май 2013 - 19:42
Публикувано 02 юли 2013 - 19:45
парадокса в нашата мила родина е ,
че всички монополисти - ВиК,ЕРП, банки,мобилни оператори
и някои други
не водят дела вадят изпълнителен лист и те запорират
даже не са длъжни да те уведомяват ,че започват съдебни
процедури срещу теб
така че да "живеят" монополистите трябва всячески на ги улесняваме
Публикувано 02 юли 2013 - 20:33
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни