Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Къде в Пловдив да потърся помощ за климатика?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Българска история, футбол, дизелови mb, MILF...:)
  • Автомобил:
    mb sprinter 208 2.3D 1995
    W210 290TD 1997 продаден
    w201 190D 1988 2.продаден
    w201 190D 1989 2.5 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
Garage View Garage

Posted 29 April 2013 - 12:53

Здравейте, колеги, за щастие скоро не ми се е налагало да търся помощ тук. 

Проблемът ми не е фатален, но  времето тези дни ме подсеща, че трябва да го отстраня. Купих колата септември 2012г. и салонаджиите ми вкараха фреон, защото нямаше. Бях наясно, че има проблем, защото без  причина едва ли би изчезнал :) На брат ми цедката от 5 години е в нас и никакви ядове не е имал. Та в началото на септември климата работеше добре. Поради високите температури работеше постоянно и така до началото на октомври, когато след няколкодневно захлаждане пак се загря и реших да го пусна. Усещаше се съвсем лека хладина, която постепенно изчезна. Не съм специалист, но за система, която работи под налягане, изтичането за 1 месец на 800 гр фреон не би трябвало е от голяма дупка или поне така си мисля. Решил съм да го правя тези дни, но не знам къде да отида. Слушал съм за сервиз за клими в двора на сервиза на мазда на Рогошко шосе, за някакви пичове около Новотела, други срещу Захарна фабрика в уличките и  за един сервиз в индустриалната зона до Асеновградско шосе. Ще ви бъда искрено благодарен, ако някой сподели впечатления от добра практика и евентуални контакти. 

• 0
Публикувано изображение

#2 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,027 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
Garage View Garage

Posted 29 April 2013 - 13:55

Слушал съм за сервиз за клими в двора на сервиза на мазда на Рогошко шосе

Ползвал съм ги . От работата им съм доволен - сменял съм там радиатор на климатик. Като цени - общото мнение е, че са скъпи. 

Докато ми сменяха радиатор , откачиха витлото на вентилатора отпред и се опитаха да ми обеснят как така е дошло :) - та след кратка разправия си оправиха всичко. 

Не мога да ги препоръчам , но мога да кажа, че колата по която са ми работили не е имала проблеми след техните интервенции :) 

• 0

#3 mvasilev

mvasilev

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E200,1996 Classic
    Mercedes 124,200E

Posted 29 April 2013 - 16:13

Колега, аз миналата седмица претърпях ремонт на моя климатик. Имаше теч и дехидратора беше за смяна.

Майстора е от Асеновград, като цялата тази интервениция ми излезе около 210лв.- смяна на дехидратор, оправяне на течовете и пъленен на фреона и масло.

Не знам как е като цена, но мога да ти дам контакт на човека ако решиш да се възползваш.

Миналата година бях при едни момчета до гимназията Васил Коларов и съм изключително недоволен- първо само ми напълниха фреон, а след като свърши уж ми смениха единият клапан а се оказа че са ми сложили втора ръка някакъв, който пак е протекъл.

Просто не ги препоръчвам на никого.

От сегашният майстор съм доволен за момента- колата си духа студенко, но е рано да кажа дали има или няма проблеми.

• 0

#4 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:
  • Автомобил:
    W210 290TD 1997 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
Garage View Garage

Posted 29 April 2013 - 16:48

Да, ще го имам предвид. Ако не ти представлява трудност пиши едно лично с координатите.

• 0
Публикувано изображение

#5 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Posts:
  • Автомобил:
    W210 290TD 1997 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
Garage View Garage

Posted 22 May 2013 - 10:39

Проблемът ми е решен и ще споделя как и къде намерих отговор на зададения от мен въпрос в тази тема. Поразрових се и намерих координатите на един сервиз в индустриална зона Тракия. Свързах се с тях и отидох. Обясних им ситуацията и започнаха процедурите. Оказа се, че при статично положение налягането в системата ми е 4 бара, т.е. малко вероятно да има теч. Изтеглиха ми фреона и се оказа че е само 30 гр при 1 кг за цялостно зареждане на системата. вакуумираха в продължение на 10-15 минути и заредиха 1 кг оцветен фреон. След 4-5 минути работа на двигателя и компресора започнаха да измерват температурата на излизащия от въздухоотводите охладен въздух. Нормата за отлично работещ климатик била 8 С, а при мен достигна 5.2 С! Всичко това ми струваше 80 лв с уговорката да отида след известно време да проверят с ултравиолетова лампа за евентуално оцветяване в следствие на теч. Отидох след 15 дни и за моя радост нямаше никакво изпускане. Майсторите са млади, но видимо доста компетентни и отзивчиви. Бих ги препоръчал на всеки, въпреки, че и двамата са луди фенове на БМВ  :boxing . Тяхната версия беше, че в автосалана са ми сложили много малко фреон и то без да вакуумират системата. Обясниха ми, че това са задължителни процедури при обслужването на климата на всяка кола. Може да звуча лаишки, но това беше ценна информация, с която не разполагах и е хубаво да достигне до всички на моето положение. За да не правя реклама ще кажа, че мога да пратя на всеки нуждаещ се линк към сайта им, както и телефона на Цецо и Ванката. Момчетата работят постоянно, само за неделя не съм сигурен. Хубаво е да се уговори предварително огледът на дадена кола, защото имат доста коли с различни регистрации от цяла България. Надявам се, че съм бил полезен.

• 2
Публикувано изображение

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users