Момчета, дали е слух тази новина :
http://www.senzaciq....2013/04/lsh.htm
1000лв гражданска.... трябва да са луди да одобрят подобно нещо.
Инфо от други източници?
Публикувано 18 април 2013 - 22:26
Момчета, дали е слух тази новина :
http://www.senzaciq....2013/04/lsh.htm
1000лв гражданска.... трябва да са луди да одобрят подобно нещо.
Инфо от други източници?
Публикувано 18 април 2013 - 22:38
Публикувано 18 април 2013 - 22:41
ок за младите повечко да е... ама 1000лв.....
какви са средните доходи в БГ ? с Германия ли се сравняваме?
Публикувано 18 април 2013 - 22:46
Ем и сега можеше да стане 900 и нещо лева при определени обстоятелства Твоята да не би да е толкова?
Т.е. е по-скоро панаирджийска "новина".
Нещо като това за бензина дето го въртят цял ден по новините, дето бил втория по поскъпване в ЕС. Да могат хората да почнат пак да цъкат с език и да си барат топките, докато си отварят 4тата бира в Хоремага. А аз реално днес на ОМВ заредих на 2.48, което не ми се е случвало от адски много време, реално е най-евтиния бензин от 1г. насам, ако помня правилно.
Публикувано 18 април 2013 - 23:00
Публикувано 18 април 2013 - 23:23
На фирмата и ще ми ядът ..... дедовия
Публикувано 19 април 2013 - 01:16
според мен, тъй като тук е държавата на скубането... като нищо може да вдигнат гражданските ЗА ВСИЧКИ с примерно 200%....
И за някои по специални случаи (18годишни, водачи с ПТП-та в историята, хванати с алкохол), да е +300%
не одобрявам ако за първата група треснат примерно +200%
в момента ГО за мен, (никога не съм имал ПТП) е 250лв. няма да е приятно да стане 500лв...
Публикувано 19 април 2013 - 05:38
Публикувано 19 април 2013 - 06:44
На фирмата и ще ми ядът ..... дедовия
Публикувано 19 април 2013 - 17:20
И как решиха да е да възраст не ми е ясно? Аз съм на 24, но имам професионална книжка и управлявам 40 тонна машина и да чукна на дърво нямам ПТП, зад гърба си имам повече километри от повечето на по 40г, но видиш ли съм рисков водач как го решиха не знам... Живеем в държавата на ЪПсурТЪ.
От мен ти е единия плюс.
Тъкмо и аз това мислих да напиша. Преди няколко седмици навърших точно 3 години от както имам "Б" категория. Средно на година минавам около 60 000км като 45к са градско и 15к извънградско, но все още спадам към неопитните шофьори. За тези 3 години имам само едно ПТП (да чукам на дърво) което е по-вина на един доста
"по- опитен 40-годишен шофьор"
Публикувано 20 април 2013 - 07:13
Този пост е редактиран от mradulov: 20 април 2013 - 07:17
Публикувано 20 април 2013 - 15:06
Колега rado32,<br />С тоя годишен преход, особено градския, наистина ти трябва сериозна застраховка, щото явно не слизаш от автомобила и дори спиш зад кормилото... <br /><br />Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk 2<br />
Е чак да спа........ Работата ми е свързана с постоянно каране на кола в цяла София и околията.
Този пост е редактиран от rado32: 20 април 2013 - 15:07
Публикувано 20 април 2013 - 18:33
Ми то затова в някои по-цивилизовани държави това, което в България се нарича Гражданска отговорност е на човека, а не на автомобила... и по никакъв начин не зависи от автомобила. В крайна сметка, ако имам книжка, мога да направя ПТП и с кола под наем... освен това, ако съм един човек - дори и 100 автомобила да имам - едновременно мога да направя само едно ПТП... освен това ПТП-то го правя аз, а не автомобила лично и т.н.
За съжаление, дори и в някои доста развити държави продължава практиката да се застраховат автомобилите, но това не е логично! Оправданието е, че ако неправоспособен вземе чужд автомобил и направи ПТП, той няма да има ГО... ама то със същия успех може и правоспособен сега, да направи ПТП с незастрахован автомобил... или да ми откраднат застрахованата кола и да ударят с нея някого и т.н. В крайна сметка - това се нарича Гражданска отговорнот и отговорен е гражданинът, а не автомобилът - затова застраховката трябва да е на лицето!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 20 април 2013 - 19:00
Е да, но не можеш да караш едновременно и личната си кола, и служебната, и джипа, и мотора, и т.н. И к'во прайм ся? Едни хора няма да вземат едни пари? Е точно това, точно сега и точно в България няма да стане, за жалост. По тази причина няма скоро да има "гражданска" на гражданите.
Публикувано 22 април 2013 - 06:26
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни