Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Демпферна шайба и обтегач на ремък

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 adrian

adrian

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W211 E220 CDI

Публикувано 14 април 2013 - 13:29

Здравейте колеги,

Става въпрос за W211-ка Е220 CDI от 2003-та година. Преди няколко дни чух скърцане от моторния отсек, като навия волана в крайно ляво или крайно дясно положение. Помислих си, че е помпа на рейка, че нали тя се товари, като удариш волана в най-крайно положение и отидох при майстора за проверка. Оказа се, обаче, съвсем друг проблем. Тръгнала е да се къса демпферната шайба на коляновия вал. От там са започнали вибрации, които са разбили и обтегача на ремъка. Това, което ме притеснява е, че получих много притеснителна сума за ремонта - 1050лв. шайбата и 250лв обтегача. Поразрових се в интернет и намерих най-различни шайби, които са в порядъка 200-400лв. Защо на мен ми дават цена от 1050лв за една проста шайба? Някой имал ли е опит с тези части? 

Също така разбрах, че моят мотор е от първите и обтегача е с амортисьор, а шайбата била от по-скъпите. Поради оплаквания от Мерцедес били сменили шайбата с друг вид и обтегача бил различен с някакъв тресчотен болт и пружина. Та въпроса ми е някой запознат ли е с по-новите части дали ще станат на моя мотор и дали ще има последствия за двигателя, ако ги сложа.

Моля за съвет. Прикачвам и снимка на въпросните части.

https://www.dropbox....30414-00210.jpg

Поздрави,

Адриан 

• 0

#2 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 април 2013 - 18:25

При следващото поколение, демпферна шайба е премахната и обтегача на ремъка е друг (по-евтин), но вече ролката на генератоа е фрайлауф.

Общо взето и при двата случая без пари няма да се разминеш и по-добре слагай оригинални части, не се доверявай на побългарявания, защото практиката показва че излиза много скъпо.

• 0

logo-600-1002.png

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни