Здравейте колеги,
Става въпрос за W211-ка Е220 CDI от 2003-та година. Преди няколко дни чух скърцане от моторния отсек, като навия волана в крайно ляво или крайно дясно положение. Помислих си, че е помпа на рейка, че нали тя се товари, като удариш волана в най-крайно положение и отидох при майстора за проверка. Оказа се, обаче, съвсем друг проблем. Тръгнала е да се къса демпферната шайба на коляновия вал. От там са започнали вибрации, които са разбили и обтегача на ремъка. Това, което ме притеснява е, че получих много притеснителна сума за ремонта - 1050лв. шайбата и 250лв обтегача. Поразрових се в интернет и намерих най-различни шайби, които са в порядъка 200-400лв. Защо на мен ми дават цена от 1050лв за една проста шайба? Някой имал ли е опит с тези части?
Също така разбрах, че моят мотор е от първите и обтегача е с амортисьор, а шайбата била от по-скъпите. Поради оплаквания от Мерцедес били сменили шайбата с друг вид и обтегача бил различен с някакъв тресчотен болт и пружина. Та въпроса ми е някой запознат ли е с по-новите части дали ще станат на моя мотор и дали ще има последствия за двигателя, ако ги сложа.
Моля за съвет. Прикачвам и снимка на въпросните части.
https://www.dropbox....30414-00210.jpg
Поздрави,
Адриан