Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

как да проверим кой тампон на двигателя е за смяна

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#1 robber

robber

Напреднал

• Потребители на форума
  • 404 Мнения:
  • Град:Златоград
  • Автомобил:
    Mercedes Benz E270 CDI (W211)

Публикувано 24 март 2013 - 14:25

Здравейте колеги. Имам проблем, който много ме изнервя и не мога да си карам колата спокойно (Е290 с ръчни скорости 1996г.). Проблема е следния. След като запаля колата всичко е наред. Когато подам газ при обороти около 1000 - 1200 започва едно чукане откъм скоростния лост. В началото се съмнявах, че е от скоростите. Но след като го оглегаха, майстори ми казаха, че скоростите са наред. Мога да добавя, че съм сменил маслото в скоростите с ново, което отговаря на спецификациите за скоростната кутия. След това се насочих към кардана, но след като оставих колата при майстори, ми казаха, че кардана е наред. Сега като трети вариант ми казват, че може да е от тампон на двигателя. Това добре, но кой от двата тампона (левия или десния), защото тампона на скоростната е сменен наскоро. В интерес на истината наистина виждам, че двигателя вибрира когато работи на празен ход, но от гледането не мога да преценя кой тямпон е повредения.

Сега ще споделя какво съм установил при шофирането, ако то може да ви даде някакви насоки. Когато спускам надолнище без газ (в оборотите които съм посочил), когато правя десен завой чукането изчезва, и веднага след като изправя волана се получава отново. При ляв завой дори се увеличава.

Моля някой да даде идея как да проверя кой от тампоните е повреден, за да знам какво да поръчам, а не да стрелям насляпо и да разчитам на късмете. Ако пък евентуално някой мисли, че проблеме не би следвало да идва от тампон на двигателя нека сподели своите идеи.

• 0

#2 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 24 март 2013 - 17:27

Здравей!Тампоните на мотора се сменяват и двата, не по отделно.Ще смениш единия, след време ще се скапе другия и така .....

• 1

#3 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 24 март 2013 - 18:18

Така както го описа съм почти сигурен ,че е вътрешен. Общо проверете дали е от това врътнете носача и щангата щото на мен ми мирише че ще е първото. Иначе при движение на кормилото на място има ли някакав шум. А и колата като епресно измита или преминаване през локви има ли промяна в шума.

• 0

#4 sers

sers

Напреднал

• Потребители на форума
  • 502 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Коли
  • Автомобил:
    C280

Публикувано 24 март 2013 - 18:35

По-често се скапва първо левия(пасажерския) и не винаги трябва да ти се скапе втория задължително !

Разбира се много лесно . В единия случай си личи че е по смачкан и е изплюл масло , във втория като го свалиш и разклатиш вътре има стоманена съчма и тя лопа , а когато е здрав и пълен с масло тази съчма не лопа.

• 0
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе

#5 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2013 - 18:39

Сменяват се и двата, за да ти е мирна главата.

• 0

#6 robber

robber

Напреднал

• Потребители на форума
  • 404 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 март 2013 - 19:27

Съгласен съм с колегите, които казват, че е по-добре да се сменят и двата тампона. Принципно има логика да е така, защото когато се скапе единия, другия поема повече натоварване и вибрации отколкото при нормална работа и на двата и така се амортизира по-бързо.

Колвга Ванюша, малко не рабрах какво ме съветваш. Били дал малко пояснения. Иначе няма промяна в работата на колата когато минава през автомивка или локва, защото нищо по нея не се мокри, защото е с трите кори отдолу и е добре предпазена. Шум от волана няма, или аз не усещам такъв.

• 0

#7 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 24 март 2013 - 19:46

Пише ти за накрайник....

• 0

#8 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 24 март 2013 - 20:01

Колега, майсторите на място не могат да ти открият проблема, тръгнал си по форумите на питаш.

Такива неща, се гледат на място, ако майстора не може да го хване, бягаш другаде където някой е виждал такава кола.

Така описано от теб, може да са няколко неща и всеки ще си казва това с което се е сблъсквал, ти всяко едно от нещата ли би сменял?!

• 0

logo-600-1002.png

#9 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2013 - 20:02

Сменяй десният. ;)

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#10 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2013 - 20:04

когато правя десен завой чукането изчезва, и веднага след като изправя волана се получава отново. При ляв завой дори се увеличава.

• 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#11 robber

robber

Напреднал

• Потребители на форума
  • 404 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 март 2013 - 20:22

Десния гледано от позицията на водача, или глегадо срещу мотора?

• 0

#12 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2013 - 20:51

От позицията на водача.;)

• 0

#13 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 24 март 2013 - 23:33

Извинявам се за мрънкането и неточния изказ иначе да Ivan W210 оцелил какво имам предвид. Изобщо попитах дали при навлажняване шума изчезва понеже при възлите на щангата и носачите тропането силно намалява и на човек му ства едно такова готино дори. Иначе сега понеже стана въпрос като за двоика определени работи да се сменя направо двоиката колкото съм съгласен толква и не съм по-простата причина ,че лично съм участвал в сменянето на какви ли не глупости само по едно парче в следствие на което така да се изразя братчето му остава от преди е и така всичко си върви изминават се едни 10 000 километра и опаля нещо почва да трополи е и познаите кое трополи е точно баш смененото. Естествено тва не става за всеки двоики по автомобила. За накладки , дискове , амортесьори , гуми тва правило ама никак не важи там се сменя двоиката да ти е спокоина главата.

• 0

#14 Bili

Bili

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:
  • Град:Атина
  • Автомобил:
    W 210 320 cdi 2001... Nissan micra 1,4 2005

Публикувано 25 март 2013 - 12:41

аз също мисля че е по-добре да се сменят двата тампона

така направих аз и съм спокоен

но за да си още по-спокоен смени и на скоростите

не е скъп

• 1

#15 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2013 - 17:49

аз също мисля че е по-добре да се сменят двата тампона

така направих аз и съм спокоен

но за да си още по-спокоен смени и на скоростите

не е скъп

По-точно от това няма как да се каже. Сменяваш и трите тампона- двата на мотора и един на скоростите и забравяш докато я имаш тази кола. Другия вариант е закърпване на положението, ако ще я продаваш до месец-два.

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни