Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнение за покупка на A209 CLK200 Kompressor Cabrio

A209 W209 покупка кабрио

• Please log in to reply
21 мнения по тази тема

#1 locque

locque

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 500 cabrio

Публикувано 13 март 2013 - 23:29

Здравейте :)

Искам да си купя A209. На пазара няма особено голям избор. Карах три в БС преди фейслифта, всичките със сериозни забележки

и километри превъртяни с 50k ~ 80k. Общо гледах около 7-8 - някои въобще не ставаха и за балкан стар.

Видях една на Горубляне след фейслифта - http://nfs.mobile.bg...ls&slink=2div7e.

На място колата изглежда добре, интериорът е в идеално състояние, няма някакви видими фрапантни повреди доколкото може да се установи в

полеви условия. Огледахме я с един мой приятел, който има сервиз, той вика че на място изглежда отлично.

Vin-a е WDB2094421T0571739. Цената е доста висока, сигурно нещо може да се преговаря. Почнали са от към 30k, сега са паднали до 24.9к,

там все 10% още ще свалят, щото опашка няма.

Минуса е че се мъчат да я продадат от Март 2012. Най-вероятно ще искам да я закарат до БС за 4 часова диагностика от 135 лева :-). Не е ясно дали ще се съгласят.

На мен колата ми допада като екстри и състояние, ще я ползва основно жена ми, та слабия двигател не е проблем, важното е че е автоматик, щото тя не иска ръчни скорости.

Какво е вашето мнение? Заслужава ли си ако смъкнат на към 22k-23k?

Имам и резервен вариант, но е преди фейслифта и е каран 3 години в БГ и е с по-малко екстри и т.н. та съм се спрял първо на тази.

Благодаря много предварително.

• 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2013 - 23:51

Aми тя и тази няма много екстри като я гледам.

Аналоговия климатик, няма аларма... иначе е хубава.

Такава кола, само ако е перфектна! Ако ти е на сърце, важно е състоянието, а не цената.

Иначе не ми се мисли колко ще е бавна с този мотор...

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 март 2013 - 00:09

Изглежда читава.

За сервиза добре си се насочил.

Като отидеш в БС изрично питай с колко ключа е колата (защото може да има и 3-ти някъде активен) и да видят сервизната история, така ще разбереш най-добре дали километрите са реални и дали сервизната книжка на колата е истинска.

Моторчето е добре и си е тамън като за жена.

• 1

logo-600-1002.png

#4 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 14 март 2013 - 11:54

Колега, сигурен съм, че в колата те блазнят 05'година, написаните малко километри и запазения салон, но не винаги най-лачената кола е най-добрата - в противен случай що никой не я купил от март 2012? Километрите трябва да имаш едно на ум, че е възможно да са превъртани, т.е. тогава тия двата "плюса" с малкото километри и годините трябва да ги зачеркнеш... Заради единия парктроник и подгрева (?), не си заслужава да налееш 25 бона в слабия автомат 1796 кубика, т.е. 1.8 (ти колко мислиш че ще намалят от 25 000?). Това, което няма този фейслифтов екземпляр (пък би оправдало 25 000лв) са фаровете с лупи, които много променят визията, цифровия климатроник и аз поне не виждам на снимките BOSE събуфера с 2те кръгли дупки между задните седалки. Щората на кабриото къде е, видя ли я сгъната в багажника? Също така, преди да я купиш, освен в БС на диагностика, трябва да я водиш и на автомивка, ти отде знаеш случайно че тоя гюрук не пропуска отнякъде а нали само заради него я купуваш?

Ако ти се занимава, по-добре си купи за 9000 евро някой читав W209 кабриолет от Германия 2003-2004, днес примерно гледах в тяхното мобиле един черен авангард автомат с тези екстри за 8500 Е, вместо да платиш за тази италианка 12 500 евро. Не плюя колата в никакъв случай, просто ти казвам липсите на кои неща се набиват на очи (това е Мерцедес, плащаш за екстри и рано или късно ще искаш да я продадеш, при което купувача ще пита и той за тях) и аз за кои неща колко бих дал за W209 163 коня автомат кабрио, пък дано съм ти бил полезен.

* Добавка: Да, четейки написаното след мен да се поправя, наистина не виждам копчето за подгрева на седалките (трябва да са 2те външни от тия над дисплея на централната конзола) а само прехвърлих описанието на обявата че е с подгрев, но явно то е невярно... Италианките впрочем рядко ги ръчат с подгрев...

Тогава не зная какво е това, за което си заслужава конкретната кола, отделно колко "по-постен" от тоя откъм екстри може да бъде споменатия от теб каран в България кабриолет.

Този пост е редактиран от adv_petrov: 14 март 2013 - 17:00

• 0

"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"

#5 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2013 - 12:12

Като каза колегата за фаровете, да, не е с тях, защото не е с ксенон...обаче се вижда, че има пръскалки на фаровете, това не е толкова странно, виждал съм 203-ка с пръскалки и без ксенон, фабрично, но тук проблема според мен е липсата на копче за тези пръскалки, т.е. тая предна броня може да не е нейна, ти си прави изводите... 

Иначе подгрев на седалките няма ;)

• 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#6 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2013 - 15:49

Между другото това, че кола не се е продала доста време, много рядко е критерий за нещо.

• 1

Audi_A4_avatar.gif

#7 konzoll

konzoll

Чирак

• Потребители на форума
  • 127 Мнения:
  • Град:Перник
  • Автомобил:
    w 202 C 200 kompressor 96'

Публикувано 14 март 2013 - 16:03

Между другото това, че кола не се е продала доста време, много рядко е критерий за нещо.

Правилно, различни хора с различни интереси.Моята беше висяла почти година, карам я 2 години  и засега не съм имал проблеми с нея.

Този пост е редактиран от konzoll: 14 март 2013 - 16:03

• 0

#8 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 14 март 2013 - 16:11

В днешно време кой дава 25 000 бона суха пара за такава непрактична кола...

.... още повече че сме в криза.

Не че ще седи, ами още 1г. няма да има кой да е погледне.

• 1

logo-600-1002.png

#9 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2013 - 17:37

Хора всякакви. И аз мисля, че това не доста търсена кола, така че нормално да повиси по автокъщите.

По-притеснително е факта, че най-вероятно бронята е сменена, въпреки че и това не е гаранция. 

Тия от Горубляне по-вероятно да не се съгласят да я караш в БС, иначе това е пътя и ако се направи коментар на цената....

• 0

#10 locque

locque

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 500 cabrio

Публикувано 14 март 2013 - 18:19

Благодаря много на всички за отговорите. Те са я вкарали Март 2012 за лято 2012 - съдейки по историята на цената основно са смъкнали след като не са я продали лятото. При цена от 29000 нищо чудно че не се е продала.

Търсене за такива коли няма особено - първо трябва да имаш гараж, не става за семейна кола - 2 врати и малък багажник и т.н. Само за кеф става.

Относно wind stopper-a  не беше наличен. За фаровете - тук не съм наясно как е при Мерцедес, при моята кола пръскалките на фаровете се включват заедно с пръскалките на чистачките, тук ако трябва отделен бутон

и го няма - ясно за бронята. 

Преди нея карах в БС - http://nfs.mobile.bg...ls&slink=2dr2x2http://nfs.mobile.bg...ls&slink=2dr2x2 и 

http://nfs.mobile.bg...ls&slink=2dr2x2.На номер 2 и 3 километрите не излизаха с около 70000 - при номер 2 това се видя от паметта на последните пет смени на маслото - първа

останала в паметта на 95000, следваща на 25000 :-)) (тук е влязал в България),

при номер две излезе несъответствие в системата на Мерцедес Германия (излязал от гаранция на 56000 2006 година, човекът го купил от Германия 2009 на 49000 км :-)), а номер 1 имаше един лист A4 с проблеми, същото се отнасяше за номер 2 - направо трагедия тук, номер 3 горе долу, и там имаше ремонти за около 3000 в БС

и най-вече съмнителни километри - но  той ми е другия избор евентуално - лошото е че съвсем няма екстри - например няма даже CD и не се знае на колко КМ е но по-сметки около 180000 :-))) 

При тази километрите също не са ясни - спокойно може да е на 150000, книжката изглеждаше малко криминално та си трябва проверка в БС, но не винаги и там могат да хванат нещата. За цената по оценка на DAT ако е на 86000 км - 

12000 ЕUR, ако е на 150000 км - 10600 EUR. 

Ето го прайс хисторито на Горублянската.

Дата и час Промяна Цена Начало   29990 лв. 07.06 в 15.46 ч. - 1000 28990 лв. 01.09 в 10.22 ч. - 3000 25990 лв. 31.10 в 11.07 ч. - 1000

24990 лв

Значи трябва да настоявам за БС, там ще видят всичко какво е оригинално (броня и т.н.) и какво не и за автомивка. Относно цената 10% е обичайно намаление за пазара в Горубляне - те 22500. 

Ако откажат да я карат в БС както чета мненията май по-добре да не рискувам.

• 1

#11 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2013 - 18:37

Повечето не искат и да чуят за БС.

Защото там като ти извадят един лист и оферта за първоначални ремонти за около 3-5к лв и изведнъж ставаш силен да му искаш огромно намаление на цената.

И все пак имаш предимство колата я държат доста време, така че настоявай. 

• 0

#12 adv_petrov

adv_petrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    A210 AMG Evo

Публикувано 21 март 2013 - 16:22

Приятелче, недей купувай clk без wind screen - сега гледах заради теб в ибей един за w209 - 300 долара с доставката... В Балкан Стар ще ме е страх даже да ги набера да ги питам за цената му... Огледай ама хубаво там дето се закача зад седалките дали няма случайно някой почупен жлеб.

Дано да е полезно като съвет към мераклиите за първото им кабрио CLK - като сте само двама отпред, ако го няма wind screena (щората) е страшно некомфортно и неприятно да се кара извънградско (заради завихрянето на вятъра, щората е за да прави въздушен балон и да не духа никъде - а при 4ма души, понеже не може да се сложи щората, се вдигат докрай задните ел.облегалки за глава, та горе-долу пак става поносимо за тия отзад докъм 80-90км/ч), целият се схващаш, така че пак си говориме колко пари струва файдата конкретния автомобил да е кабрио за 4 месеца ако няма щора или пък да е невъзможно тя да бъде закачена... А явно хич не е евтина....Ти рискувай, но с някой по-евтин екземпляр, при същите проверки.

Този пост е редактиран от adv_petrov: 21 март 2013 - 16:31

• 0

"AMG? Ово je стандарт каj нас!!!"

#13 locque

locque

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 500 cabrio

Публикувано 04 юни 2013 - 20:35

Да благодаря на всички за съветите. Реших да мина на малко по-мощен двигател че 200K ми се стори бавен. Затова си купих CLK500 кабрио от 2003 година. Има си щора и т.н. Засега съм доста доволен от колата. Достига максималната си скорост, което е много важно :-)) и общо взето е супер фън..... Има и абсолютно всички екстри без дистроник... Абе Мерцедес си е Мерцедес  :yeah

• 1

#14 Grozdanov

Grozdanov

Чирак

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:

Публикувано 05 юни 2013 - 07:38

Да благодаря на всички за съветите. Реших да мина на малко по-мощен двигател че 200K ми се стори бавен. Затова си купих CLK500 кабрио от 2003 година. Има си щора и т.н. Засега съм доста доволен от колата. Достига максималната си скорост, което е много важно :-)) и общо взето е супер фън..... Има и абсолютно всички екстри без дистроник... Абе Мерцедес си е Мерцедес  :yeah

Колеги качи снимки да го видим този красавец.. :)

• 0

#15 locque

locque

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 500 cabrio

Публикувано 10 юни 2013 - 15:46

Ето снимки от обявата. Минах към 2000 км и няма от какво да се оплача. Супер бързо се движи. Дано не си загубя книжката някъде по пътищата ...

33fg708.jpg

IMG]http://i42.tinypic.com/2vvqn43.jpg[/IMG]

2qb6u0n.jpg

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни