Въпрос за газов инжекцион
Започната от E220T, 01 мар 2013 - 21:08:19
10 мнения по тази тема
Публикувано 01 март 2013 - 21:08
Колеги, от 2 дни съм със газов инжекцион Autogas Powerjet Plus. Всичко е добре, работи супер, но не точно . Значи Мерцедеса ми е автомат и когато карам примерно извънградско и пусна педала на газта напълно, след около 2-3 секунди газовата преминава сама на бензин и после като подам газ мигат диодите и след малко превключва на газ отново. Работата е следната, че компа на колата изключва бензиновите инжектори при принудителен празен ход (колата е в движение без натиснат педал на газта)и газовия комп превключва на бензин, защото (така си го обянсявам аз) не получава сигнал от бензиновите инжектори.
Искам да знам как може да се избегне този проблем, щото е много дразнещ. От настройките ли се прави, или?
Благодаря предварително и ще помоля за мнения само по въпроса, който съм задал, защото знам, че повечето ще започнат - "Ами иди си при газаджията, който ти е монтирал газовата ..." и т.н.
Колата е W124 E220 (M111.960)
Линк http://www.autogasit...p?lan=eng&id=19
Искам да знам как може да се избегне този проблем, щото е много дразнещ. От настройките ли се прави, или?
Благодаря предварително и ще помоля за мнения само по въпроса, който съм задал, защото знам, че повечето ще започнат - "Ами иди си при газаджията, който ти е монтирал газовата ..." и т.н.
Колата е W124 E220 (M111.960)
Линк http://www.autogasit...p?lan=eng&id=19
Публикувано 02 март 2013 - 20:30
Доколкото разбрах проблема е, че в момента газовия комп. взима инфо за оборотите от един от бензиновите инжектори, което е неправилно. От къде да се трябва да се вземе този сигнал при този мотор m111.960?
Публикувано 02 март 2013 - 21:47
Здравей.
Предполагам че имаш гаранция???
От бензиновия компютър.
Ако ти си я слагал-мисля че беше жълт със зелен кабел.
Успех
Предполагам че имаш гаранция???
От бензиновия компютър.
Ако ти си я слагал-мисля че беше жълт със зелен кабел.
Успех
Публикувано 03 март 2013 - 00:30
не се занимавай , отиваш и ти я правят !
Всичко си има цена , не си ти човека който трябва да ровичка неща който не са направени от този който е слагал системата
Отиваш и леко спокойно добър ден добър де , ала вери ала вери и обясняваш за проблемите
Всичко си има цена , не си ти човека който трябва да ровичка неща който не са направени от този който е слагал системата
Отиваш и леко спокойно добър ден добър де , ала вери ала вери и обясняваш за проблемите
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 03 март 2013 - 09:59
Погледнах сега в аутодата-та и от това, което видях е, че трябва да взема сигнал от crankshaft position sensor зелен кабел, който е на пин 30. Така ли е?
Публикувано 04 март 2013 - 18:06
Готово колеги, сега колата е пушка! Взехме сигнал от тоя датчик и сега си пера на 6. Благодаря за включилите се в темата!
Кабела, от който се взима сигнал е зелен със екранировка. На букса номер 2 (тази откъм калника) на ЕКУ-то пин номер 30
Този пост е редактиран от E220T: 04 март 2013 - 18:48
Публикувано 04 юни 2013 - 09:27
Колега извинявай че не съм по темата но и аз имам като твоето комби само,че старият мотор информативно колко излиза газовият инжекцион знам,че на м102 мотора става и с обикновенно и с газов инжекцион?Благодаря предварително.
Публикувано 04 юни 2013 - 20:23
1000 лв. ми излезе на мен
Публикувано 04 юни 2013 - 22:27
Колега извинявай че не съм по темата но и аз имам като твоето комби само,че старият мотор информативно колко излиза газовият инжекцион знам,че на м102 мотора става и с обикновенно и с газов инжекцион?Благодаря предварително.
Твоя е с механична инжекция и газовия инжекцион се получава донякъде посредствен и поне на 1400лв. Слагай обикновено газово но качествено и добре монтирано и настроено, тогава няма да имаш проблеми.
Публикувано 05 юни 2013 - 21:25
Благодаря за инфото колега,засега мисля да постегна двигателя,че само разхода остана да му куца,и съм се замислил занапред
Публикувано 06 юни 2013 - 08:02
Има много варианти. На един приятел с мех.инжекция газифицирането му излезна около 400лв. Все си 2ра ръка газова. Става дума за обикновенна газова
Този пост е редактиран от BG - 681: 06 юни 2013 - 08:05
Немеца го е измислил !
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни